תוצאה לבדיקת AMH

ha1231

New member
תוצאה לבדיקת AMH

שלום בנות יקרות,

קיבלתי היום תשובה לאחר בדיקת דם במעבדות זר 0.16 עבור בדיקת AMH לאחר לקיחת DHEA במשך כ- 6 חודשים.
התשובה אומרת שזו רמה שחלתית נמוכה נכון?
נמצאת בטיפולי פוריות ללא הצלחה. (שואבים לי זקיקים אך הם רקים ואם כבר יוצאת בצית אחת לא מתפתח עובר).
אני רק בת 38 מה אני כבר בגיל הבלות זה לא מוקדם מידי?

עברתי בעבר ניתוח להסרת ציסטות אנדומיטריוזיס ב -2 השחלות האם זו הסיבה לרזרבה הנמוכה?

לא יודעת מה לעשות, אם להמשיך או להרים ידיים.

צריכה את עזרתכן.

זואילי

New member
הי יקירה

זה אכן נמוך אבל לא חייב להיות סוף דבר.
מה אומר רופא הפוריות?
האם התייעצת עם רופא פוריות נוסף?
מה עם סבב טבעי? במצבים כמו שאת מתארת - הגישה אצל הרופאים עכשיו היא לכיוון הIVF הטבעי.

אני חושבת שאם כבר מזכירים הרמת ידיים (שאני אישית אף פעם לא משתמשת במילים אלה לגביי - כי מבחינתי כל דרך היא לגיטימית ובאף אחת מהן אין הרמת ידיים) - אם את נמצאת במקום כזה - אז שווה לתת עוד "פוש" אחרון וללכת למי שתמיד מוצא יש מאין כשזה תלוי בו
... ד"ר בר חווה. לפחות לשמוע לדעתו ואז לקבל החלטה.

ha1231

New member
זוזו תודה רבה

עדיין לא התייעצתי עם הרופא פריון שלי, אני נמצאת עכשיו בצומת וצריכה להחליט אם להמשיך. יש לי תור בחודש הבא לפרופ' זיידמן אני רוצה לשמוע בעצתו וגם ללכת לבית חולים אלישע שיעשו ישיבה בנוגע אלי וימצאו עבורי פרוטוקול מתאים שיניב תוצאות טובות.

לגבי סבב טיבעי אני לא יודעת בשביל זה אני צריכה לעשות את הטיפולים במרכז ואני מהצפון כי אצלנו אין בתי חולים שעובדים בשבת וגם לא רופאים מאמינים בגישה הנ"ל. מה גם שאצלי מאוד קשה להגיע לשחלה בעקבות ההידבקויות הקשות צריך לעבור דרך הרחם כדי להגיע אליה וכל שאיבה זה סיכון בשבילי אז תמיד שואבים להשיג לפחות 2 בציות.

אני אלך לשמוע חוות דעת של כמה רופאים ונחליט מה לעשות הלאה, אני לא רוצה להרים ידיים ויש לי כוונה לנסות לפחות עוד 2 סבבים.
במקביל אנחנו בתהליך אימוץ בארץ, נראה מה יהיה.

תודה רבה ולילה טוב

זואילי

New member
אבל אבל... זיידמן זה גם במרכז... מה ההבדל?

בין אם תהיי מטופלת של זיידמן או של רופא אחר במרכז - זה היינו הך... שאיבה והחזרה במרכז ומעקבים ליד הבית ולהעביר את הנתונים לרופא.
אין לזה קשר לסוג הפרוטוקול...

יש לי חברות מטופלות אצל בר חווה, לא אנדואיות - תמיד בסבב טבעי הושגו אצלן יותר מביצית אחת. איך? לבר חווה הפתרונים...

גוף בעייתי ושאיבות קשות - בשביל זה צריך רופא *אחד*, רצוי פרטי... כזה שמכיר אותך היטב.

אני גם החזרות עושה בהרדמה כי הן מסובכות. במצבים כאלה, חייבים רופא שסומכים עליו בעיניים עצומות. תרתי משמע.

אני חושבת שלא היו איתך מספיק יצירתיים בפרוטוקולים, אם אני נזכרת פה ושם בשירשורי עבר. אם השמות המוכרים בצפון לא "מגוונים" אז אל תבזבזי עליהם טיפולים. שווה לעשות את המאמץ ולהגיע לרופאים במרכז. זו דעתי.

ha1231

New member
נכון מאוד את צודקת מאוד

חשבתי להיפגש עם זיידמן בתקווה שהוא יציע לי פרוטוקול יצירתי וטוב שיתאים עבורי ושאוכל לבצע אותו בצפון ע"י רופא פרטי שיש לי.

הרופא שמכיר אותי ומלווה אותי כבר הרבה זמן (הצליח בהריון הראשון) מעולה בשאיבות והחזרות אך פחות יצירתי בפרוטוקול הוא די מקובע ולא משנה הרבה דברים. אם אני אבוא אליו בבקשה לפרוטוקול הוא יעשה זאת ללא שום בעיה. אני הולכת אליו באופן פרטי בבית חולים אלישע.

ובמקביל אני רוצה להיפגש גם עם היחידה באלישע (שזהו בית חולים פרטי בחיפה) כל הרופאים שם נחשבים וטובים, אולי לעשות שם את המעקב ומצב כזה אולי אפשר לדון בתיק שלי ולקבל חוות דעת מכמה שיותר רופאים במבינים בתחום.

אני גם אקבע תור אצל ד"ר בר חווה נשמע מה יש לו להציע.

כפי שידוע לך זה מקובל לקבל פרוטוקול או שהרופאים נותנים את הנתונים רק למי שמטופלת שלהם?

זואילי

New member
אם רופאך יסכים

אז סבבה.
כי זה רק תלוי אופי ואגו..

לגבי טיפול ע"י צוות היח' - אני יודעת שיש יתרון ליותר עיניים של כמה רופאים ודעות שונות - אך זה נהדר לאישה ללא אנדומטריוזיס...
לדעתי שיטה זו היא בעלת מחיר כבד גופני עבורינו. ולכן אני אישית - לא הייתי עושה את זה.
אם לא היה אנדו ברקע - אז בכיף.
בגלל האנדו - זו שיטה שיכולה לבזבז זמן וטיפולים וההשלכות על הגוף... (וברור, אין לי ספק שלכל רופא שם יש הצלחות עם אנדואיות. אבל הבעייה היא שרופאי הצפון לא מתייחסים שונה לאנדואית, ואם גם יצירתיות עוד לא הגיעה לצפון... אז זה לא מספיק אטרקטיבי..).
אבל זו רק דעתי - את המחליטה.

ייעוץ אצל רופא פרטי במרכז כולל גם פרוטוקול, אחרת מה יועיל..?

בכל מקרה תביאי איתך כלללל מסמך קיים, החל מבדיקות שונות, כולל דוח ניתוח, כולל דוח על הלידה ורקע מיילדותי, כולל כל פירוט פרוטוקול והמעקב שלו. שכלום לא יתפספס.

ha1231

New member
תודה רבה :)

אני מקווה מאוד שיסכים לזה הוא כל הזמן אומר לי מה שאת רוצה אני אעשה, אבל זה לא מתאים לי כי אני לא הרופאה הוא הרופא ואצלו הידע. אני צריכה אותו לצורך שאיבות שהוא תותח בתחום וזהו משהו מאוד חשוב עבורי בעקבות הבעיה הרצינית אצלי.

במקרה שלי בעקבות בעיות בריאות שונות לא ניתן להשתגע אצלי עם כל מיני תרופות ופוטוקולים משוגעים.

אני אקח את כל מה שיש לי לפגישה איתו מקווה מאוד לצאת משם אופטימית ולהסתכל קדימה.

מאחלת לך רק טוב ועזרת השם שנשמע בשורות טובות

תודה רבה

liats80

New member
היי

התוצאה אכן נמוכה, למיטב ידיעתי.
אבל אני מסכימה עם זואילי שזה לא בהכרח אומר שזהו סוף דבר.
התייעצת עם רופא הפוריות שלך? מה הוא אומר? מה הוא ממליץ?
לפעמים פרוטוקול טוב עושה את ההבדל...
לגבי הסיבה... אני לא חושבת שיש הסבר ודאי. יכול להיות שזה בגלל הניתוח. יש גם תיאוריה שהאנדו משפיע על הפוריות גם דרך איכות הביציות. אבל אני לא בטוחה כמה זה מוכח.
בנוגע להרמת ידיים - קשה לי לייעץ לך כי רק את יודעת מה נכון לך. כמובן בהתאם לנתונים והמלצות מרופא/י הפוריות שלך.
ליאת.

ha1231

New member
ליאת תודה רבה

עדיין לא הספקתי ללכת לרופא בעקבות התשובה שקיבלתי רק היום קיבלתי בדואר, באיזה שהוא מקום אני די פוחדת והתגובה של הרופאים אצלהם לפעמים יש את הספר וקשה להם לצאת המקופסא.

אני בטוחה שזה נובע מהניתוח שעברתי וכן מהמחלה האיומה הזו, אם רק הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום יכולתי למנוע הרבה סבל ולא עוברת את הניתוח האיום הזה שגרם לי רק לבעיות.

תודה רבה ולילה טוב

simba07

New member
אשמח לדעת איפה עושים את הבדיקה

היי
קיבלתי מסוריאנו הפניה לבדיקה ובמכבי לא ידעו על מה מדובר
אשמח לדעת איפה ואיך עושים את הבדיקה הזו

תודה

זואילי

New member
את שואלת לגבי AMH?

זה בכל מקרה פרטי בתשלום. גם בתה"ש (תבררי במח' נשים), או במעבדות פרטיות.
תשאלי בפורום פוריות - שם יש יותר מידע לגבי בדיקה זו.

lim35

New member
מעבדות זר

שם אני עשיתי. זו בדיקה פרטית שעלות בסביבות 280 ₪ אם אני זוכרת נכון.

היי,גם בתה״ש עושים את הבדיקה בפרטי

במחלקה האנדוקרינית,לי זה עלה כמעט 400 ₪.בהצלחה..:)

למעלה