תופרת מתחילה

My Dark Star

New member
תופרת מתחילה

שלום לכולם
לאחרונה נכנס בי חשק עז לתפור לעצמי בגדים, במיוחד לאור זה שאין לי כסף לקנות לעצמי בגדים
אמא של חבר שלי מביאה לי מכונה ישנה שלה. רציתי לשאול אתכם- מה חשוב לי לדעת בהתחלה? האם כדאי לקחת את המכונה לבדיקה לפני שאתחיל לעבוד איתה, ואם כן איפה אתם ממליצים באיזור ר"ג-ת"א? מה הכי פשוט להתחיל לתפור? האם אני צריכה לקנות גזרות מוכנות? ואם כן, האם עם הגזרות מגיע הסבר של איזה בד דרוש לבגד המסוים הזה? קצת חפרתי, תודה לכל מי שיענה

הוו אל תפלי למלכודת "לתפור בגדים זה יותר זול"

גם אני חשבתי ככה פעם
חצאיות נראה לי הכי קל תתחילי מזה.. בבורדה יש הכל -> גזרות מוכנות, הסברים, איזה בד וכמה מטרים תצטרכי בשבילו. אז שימי לב שאת קונה באנגלית (או שתקני ברוסית כי לרוב העובדים בחנויות בדים ידעו לקרוא ולעזור לך
) ואמ.. אני אשאיר את העצות למבינות ממני בפורום

מנסה להתחיל לעזור

אז ככה - ראשית מכונה ישנה מאד מומלץ לקחת לטכנאי שיבדוק, ישמן ויתקן במידת הצורך לי זה עלה בסביבות 150 (לא זוכרת אם 150 או 200) לגבי מחיר - כיום עם כל הייבוא אני ראיתי שלתפור לילדים - זול יותר או לארועים בגדי יוםיום - לי יוצא זול יותר לקנות ובכל זאת אני ממשיכה לתפור
הכי פשוט להתחיל - חצאית. ועוד יותר קל - חצאית לילדה בהחלט שיש לעבוד עם גזרות - יש כמה חינמיות ברשת (לא מעט) בדר"כ יש המלצה לבד עם הגזרה - בתור התחלה אני ממליצה על בדי כותנה - הם מתנהגים יפה בתפירה מעבר ל"לקחת גזרה ולתפור" יש עוד המון ידע - אז תתאזרי בסבלנות תהיי מוכנה לעבודה קשה מאד בהתחלה (לתפור לפרום לתפור) אבל תהני
יש רשימה במאמרי הפורום - מה מומלץ לקנות. בכל אופן - בהצלחה ענקית

עכשיו את מבינה למה בגד מוכן עולה כסף

עבור ידע בתפירה וגזרה , עבור ציוד ,ארנונה וחשמל שכ"ד ומים עוד לפני החומרים שהבד עולה משלמים ....עד שתדעי לתפור כדי לא לקנות בגדים את צריכה להשקיע כסף וזמן בלימודים וציוד ואח"כ אולי במידה ואת מוכשרת (כי לא כל אחד יודע לתפור למרות שלמד) תוכלי לקצור את ההשקעה .

ליבית50

New member
כמה שאת צודקת

תפירה יכולה להיות אחת הפעולות הסזיפיות יותר . אני אישית חושבת שלתפור כדאי רק דברים מיוחדים מבד מובחר ומיוחד כי אפשר להשיג בגדים כ"כ זולים היום . אבל כישרון לתפור זה כבר סיפור אחר. צריך כמות ענקית של ידע וניסיון להבין בבדים תכונותיהם, לדעת לחשב להוציא את המקסימום מן המיינימום .יכולת ראייה תלת ממדית שלרוב האנשים אין, ועוד הרבה מאד תכונות. אני לא יודעת למה אנשים חושבים שתפירה היא עניין של מה בכך אולי בגלל שיש תופרות שיושבות בבית מקבלות הבטחת הכנסה ועובדות בתמורה מאד קטנה .זה בהחלט מקלקל לתופרות שרשומות במס הכנסה ומשלמות מיסים וכדומה ומי שרוצה לעסוק בתפירה אני מתכוונת מתחילת התהליך ועד סופו ולא בתור תחביב שתחשוב פעמיים כי בארץ לא יודעים להעריך עבודות יד.צריך מאד לאהוב את זה

למעלה