תופעות קוגנטיביות-
ייעוץ ??

JinJer26

New member
תופעות קוגנטיביות- ../images/Emo53.gif ייעוץ ??

שלום לכולם, אני במסע,חודשיים במספרו, לניקוי גופי מהTOPAMAX לתרופה חדשה אחרת [טרילפטין-שדומה-אגב לטגרטול] שאמן תעלה לי את איכות החיים בכמה מישורים א. אני אהיה מאוזנת מבחינת התקפים [כי כמו שפרופ' נויפלד אומרת :"גם התקף 1 ב-1/2 שנה- זה לא איזון עם תרופות..."] ב. מה שבעיקר מפריע ופוגע לי מאווווד באיכות החיים עם הTOPAMAX- אלו התופעות לוואי הקוגנטיביות שעליהן הוא משפיע;זיכרון,ישנוניות,חוסר בריכוז,[אני רוצה לקרוא ספר-קשה לי!]רצון לסיים משפט מאוד פשוט וחוסר יכולת כי אני לא זוכרת מילים.. מין תופעות מעצבנות,מתישות שאני נלחמת איתן יומיום, שגורמות לי לחשות לעיתים, בואנ'ה את מפגרת....
[כן,כן...אני יודעת שאני לא. תודה לכולם מראש] ANYWAY, האם יש למישו כאן עיצות לשיפור,טיפים לייעול.... עד שמסעי נגד TOPAMAX,עד שהתרופה החדשה תשפיע, ובכלל-ידוע לי כי לאפילפטים יש בעיות כאלה,בעיות קוגנטיביות. איייייייך נלחמים,מתמודדים, מה עושים ??

ברוכה הבאה

צריך להבדיל בין שני מצבים, ילדים צעירים ובוגרים. אצל ילדים יכולה להווצר פגיעה. אצל בוגרים בדרך כלל התופעות רק מהתרופות. בנוסף יש אוכלוסיות שהסטטיסטיקה מראה שאצלם יש סיכוי מוגבר לאפילפסיה, ואחת מהם הם לקויי הלמידה. הטיפול הוא כמו לכל לקויי הלמידה. כמובן אני תיקווה שהחלפת התרופה תפחית משמעותית את התופעות.

JinJer26 ברוכה השבה../images/Emo140.gif

פרופ' נויפלד החזירה אותך אל הטגרטול, התרופה שאיתה לא היה לך התקף שש שנים! איזה יופי... תשמעי את שואלת שאלה גדולה,אני אנסה למצוא זמן בערב, כדי לבדוק בפורומים שכנים שלנו או ברשת בכלל, בקשר לזיכרון. בכל מקרה את יודעת שזה זמני ולקרוא שאת כבר בשינוי תרופתי זה יופי! שיצליח לך ושנמשיך לקרוא אותך...

estelina

New member
תיקון טעות

טרילפטין הינה הדור החדש של הטגרטול , אמור לפעול טוב יותר ממנו. אסטלינה

CALAVANDU

New member
היי דינה

תיקון קטנטן לא אל הטגרטול החזירה אותי, אלא לטרילפטין, שזו תרופה חדשה עבורי ועם הטגרטול לא היה לי התקף שנתיים אבל שאפו על התשומת לב דינה
I'm Impresses
ואני ממתינה בקוצר רוח לתשובתך

אניגמה27

New member
שמענו......

לא הייתי מסתמכת רק על זה. כאשר הזכרון לקוי בעיקר כתוצאה מתופעת לוואי של תרופה צריך להחליף את התרופה כלומר להגיע לסיבה ולעסוק בסיבה (כלומר להחליף את התרופה). הגינקו בילובה הוא תוסף מצויין אבל לאו דווקא מתייחס לתופעות לוואי של כדורים אחרים ומעבר לכך אינני יודעת אם יש/אין לו קונטראינדיקציות עם כדורים אחרים - למשל אלה שאת לוקחת. בקיצור, הקשיבי לפרופ' נויפלד, קחי הרבה סבלנות והחליפי את הכדורים בהצלחה רבה. אניגמה

JinJer26

New member
אם הוא תוסף מצויין

האם הוא יכול להזיק? הרי הוא טבעי והכל ? וודאי וודאי שאני מקשיבה ועושה לייעוצה של פרו' נוייפלד [המדהימה-אם זה למשל המקום...] אבל,כמו שכבר ציינתי, לא רק תרופות מביאות לירידה בתפקוד הקוגנטיבי, יש את התופעה המוכרת הזו למרבית חולי האפילפסיה. סבלנות עד שהתרופה החדשה שתשפיע - תראי... אני לא יודעת עד כמה היא תחולל ניסים ונפלאות... מה כבר יכול להזיק ה"גינקוזאן" במידה ואני אקח ? [כ מ ו ב ן בייעוץ רופא!! ]

אניגמה27

New member
לדעתי....

לעניות דעתי, ובאמת, רק לדעתי - התוסף לא יכול להזיק, אבל אני מפצירה בך לשאול לדעתה של פרופ' נויפלד. אני יודעת שיש תוספי מזון טבעיים שלא רק שלא תורמים אלא גורעים מיכולת הספיגה של תרופות מסויימות (לאו דווקא אנטי אפילפטיות). יש דעה די רווחת בציבור שויטמנים ותוספי מזון לעולם אינם יכולים להזיק , אבל מסתבר שהם עלולים להזיק במיוחד אם הם מגיעים יחד עם תרופות כימיות אחרות. תוספי מזון טבעיים כדאי וראוי לקחת רק אם יש חסר בגוף של ויטמנים מוגדרים, בכל מקרה אחר זה מיותר !!! טוב את עושה לדעתי בכך שאת לוקחת אחריות ופונה לשמוע את חוות דעתה של פרופ' נויפלד ורק אז מקבלת החלטה.... בהצלחה אניגמה

שנתיים לפני שש שנים../images/Emo6.gif

פאדיחות
טרילפטין למי שלא מכיר... כמה זמן עד שאת מסיימת את הטופמקס? כתבת שאת כבר חודשיים בתהליך של ירידה במינון, אני לא מכירה את הקישור שצירפת, יצא לי לקרוא פה ושם אבל לא באופן אישי,כן קראתי המלצות עליו. בהצלחה כבר כתבתי?

JinJer26

New member
פאדיחות??להיפך !!

כתבתי לך שאני Impressed מכל ה
עוד כחודשיים אני מסיימת את הTOPAMAX ותודה תודה תודה
על הבהצלחה

JinJer26

New member
היי דינה

קראת משו ויכולה לשתף אותי/אותנו פה בנוגע לשאלתי - על הזיכרון ? ובכלל על תופעות קוגנטיביות אחרות שהזכרתי . ת ו ד ה

tebetha

New member
היי

אני לא יודעת אם זה מה שרצית לשמוע,אבל כן קראתי שיש יות סיכוי לילדים חולי אפילפסיה,לפתח חסכים קוגנטיביים בהמשך חייהם,כתוצאה מהמחלה. מבחינת אנשים בוגרים- כבר נאמר כאן, זה בעיקר התרופות. תרופות או לא, אנשים יודעים שבבוקר(או באופן כללי כחצי שעה אחרי שאני מתעוררת) אני מעופפת ולא מצליחה לסיים משפטים. יש לי בעיות ריכוז קשות ולדבר בטלפון זה אתגר. ואני לא מפגרת,ולא כלום. זה עובר. אל תילחצי. צריך לתת "למוח לנוח", וזה מסתדר. מקווה שעניתי לך.

למעלה