תופעות נלוות

• פותח הנושא D2T2S
  • פורסם בתאריך

D2T2S

New member
תופעות נלוות

היי... הייתי רוצה לדעת איך מתבטא הצליאק הילד שחולה אך בכל זאת אוכל את הדברים האסורים. בעיקר הייתי רוצה לדעת האם יש השפעה על התנהגות או שזה רק השפעה פיזית?

meitush123

New member
אולי בעקיפין

אני מניחה שבגלל הסימפטומים הפיזיים עלולים להופיע השפעות התנהגותיות כמו חוסר יכולת להתרכז וכדומה

זה תלוי בחסרים

חסרים תזונתיים עלולים להביא לשינויים בהתנהגות, אבל זה תלוי במה חסר לילד בגוף. אי אפשר להגיד בצורה כזאת, ובטח לא דרך האינטרנט. אגב אם הילד לא מקפיד, צריך לחשוב על דרך לגרום לו להקפיד - כי זה עלול לפגוע לו בצמיחה.

Lihi05

New member
הפיזי קשור להתנהגותי

יש לא מעט מחקרים שמראים על קשר בין אי הקפדה על דיאטה ללא גלוטן לבעיות התנהגותיות. התופעה השכיחה ביותר היא הפרעות קשב וריכוז, זה יכול להתבטא גם בעייפות רבה שהיא למעשה משפיעה על חוסר ריכוז - שזה קריטי בעיקר בלימודים. למעשה הכל קשור להכל, אבל אנחנו, כאן בפורום, לא מומחים ולפיכך איו אנו יכולים לתת חוות דעת מקצועית. הנושא שאלפקה העלתה - צמיחה - הוא באמת קריטי אצל ילדים וחשוב למצוא דרך לגרום לילדך להבין זאת. דרך אגב, עמותת הצליאק מפרסמת מחקרים אלה בעיתון "פתיתים" (השם קצת אירוני, לא?), שנשלח לכל חבר עמותה.

Lihi05

New member
ועוד דבר...

לגבי הסימפטומים הפיזיים: יש קשת רחבה של תופעות פיזיות, חלקן גלויות (הפרעות במערכת העיכול, ביטוי עורי ששכחתי מה שמו, הפרעות נוירולוגיות - מסתבר שיש קשר בין אפילפסיה לצליאק) וחלקן סמויות (אנמיה, הפרעה בתפקודי כבד, עייפות, נשירת שיער, פגיעה באמייל השן, מיגרנות, אי ספיגת סידן וויטמינים חשובים ועוד).

בעית העור נקראת אטופיק דרמטיטיס

או בשם הנפוץ יותר - אסטמה של העור. מופיעה בד"כ אצל ילדים גם בלי קשר לצליאק וחולפת מתישהו במהלך הילדות, אבל צליאק לא מטופל יכול לגרום להופעת הבעיה או להחמרתה.

למעלה