תופעות לוואי

tadmor9

New member
תופעות לוואי

בוקר טוב לכולם
התחלנו עם רטלין 20מ"ג SR (הילד שוקל 28ק"ג). אז כבר הבנתי שאסור לרסק את הכדור הזה (כפי שעשיתי ביום הראשון...) אבל עדיין יש קצת קשיים: 1. בני מתלונן על כאבי ראש ואתמל גם על דופק מהיר. האם זה נורמלי? האם זה אמור לעבור או שצריך לפנות לרופא? כמה זמן זה נחשב סביר? מצחיק שקודם הוא לא היה בשיעורים כי כל דבר קטן הפריע לו ובתגובה הוא הפריע לכולם, עכשיו, עם הרטלין הוא לא בכיתה כי כואב לו הראש.. 2. כל הקטע של בליעת הכדור קשה, הוא לא מצליח לבלוע ומקיא אותו החוצה. אז אני מכניסה את הכדור לתוך אוכל (חביתה/גלידה) - אני מקווה שזה בסדר. אולי יש פטנט אחר? המון תודה

tully

New member
כאבי ראש

לי היו כאבי ראש נוראיים ב-3 חודשים הראשונים שלקחתי ריטאלין. כאבים שלא דיגדג להם אדויל ואקמול, הכאב הקרין לי לכיוון השיניים עד שהלכתי לרופא שיניים בהיסטריה כי הייתי בטוחה שיש לי איזה 10 טיפולי שורש לעשות. היה נורא... אני ממשיכה ומקפידה לשתות הרבה וגם הכאבי ראש פחתו ובשבוע האחרון נעלמו לחלוטין. גיליתי שסדר יום קבוע והקפדה על ארוחות מסודרות ושתייה מרובה עוזרים לשלוט בכאבי הראש ואז אני נהנית מההשפעה המבורכת של הריטאלין

05 מיכל

New member
כאבי ראש וקשיים בבליעה

כאבי ראש עשויים לחלוף עם ההסתגלות. חשוב לאכול לפני שלוקחים את התרופה ולשתות הרבה בשעות שהיא משפיעה. זה יכול להקל מאוד. לגבי דופק מהיר, אני מכירה את זה מעצמי כתופעה שנמשכת זמן קצר כשהתרופה מתחילה לפעול ושוב זמן קצר כשהיא מסיימת לפעול. אם זה נמשך כל השעות אין לי מושג אם יש בזה בעיה. אולי אחרים כאן יידעו לענות לך. אם לא - אז כדאי לבצע חיפוש מתקדם בפורום לפי המילים "דופק" או "דפיקות לב". בוודאי יש תשובה של אחד הרופאים מאחד הייעוצים הקודמים. לגבי בליעת כדור, מותר להכניס אותו לדברי מאכל, בתנאי שלא לועסים אותו כמובן. בעיני השיטה הטובה ביותר היא בתוך חצי כפית גבינת קוטג', אבל כל מה שעוזר לילד הוא טוב. בהצלחה!

zivadina

New member
תופעות לוואי

התופעות שסיפרת עליהן הן ידועות, ועשויות לחלוף אחרי שבועיים שלושה של שמוש בתרופה. מומלץ מאוד לשתות הרבה בזמן השפעת התרופה, ואפשר גם לקחת אקמול נגד כאב ראש. הדופק המואץ הוא כתוצאה מתכונת הממריצות של הריטלין, ומופיע אצל אנשים מסוימים. אם התופעות לא מפסיקות לאחר שבועיים, כדאי לשקול מעבר לסוג ריטלין יותר משוכלל, היות שה-SR נחשב סוג לא משוכלל בעל תופעות לוואי. הייתרון שלו הוא, שהוא טוב להרבה אנשים (לא לכולם) והוא בסל התרופות ולכן מסובסד. בנוגע לתופעות לוואי, עדיפים ה-LA והקונצרטה.

zivadina

New member
וכמובן שאפשר לשאול את ד"ר מנור

שתייעץ כאן בסוף השבוע הקרוב. שרשור השאלות אליה ייפתח ביום ה' בערב, ועד אז יהיו לך יותר ממצאים על תופעות הלוואי של הילד.

tadmor9

New member
../images/Emo51.gif

בינתיים הוא אומר שקצת הוקל לו, אז אני מחכה לראות איך זה יתפתח. תודה

למעלה