תופעות לוואי של METROGEL

תופעות לוואי של METROGEL

האם מדובר באנטיביוטיקה? התרופה נתנה עקב עדות לדלקת רקטאלית ברקטוסקופיה ליד טחורים פנימים לא מדממים. לאחר יומיים של שימוש בתרופה(התחלתי מיום שישי), החל טעם רע בפה לרוב שעות היום, עייפות, מעט בחילה ו"קרקורים" בקיבה (תחושה ל כאבי עמומימם חלשים), יש לציין כי המינון הוא 500*3 (כלומר 2*3 של 250 מ"ג). האם התרופה מפריעה לספיגה של תרופות אחרות? כי בנוסף אני נוטל PAXXET+MIRO לטיפול בחרדה, ולאחרונה אני מרגיש שהחרדה עולה, השאלה אם יש קשר, או שאולי מדובר בחרדה סביב דברים אחרים שקרו במקביל ללקיחת התרופה?

אתה ודאי מתכוון ל- METROGYL, שים לב!!!!!!!

מטרוגיל הינה אנטיביוטיקה. אין בעייה של המטרוגיל עם התרופות אותן אתה נוטל אולם השילוב של PAXXET+MIRO מסוכן ולא מקובל כל כך. אנא פנה בדחיפות לרופא שרשם לך את התרופה וודא שזהו השילוב המומלץ!!! אשמח לשמוע עדכונים!

התרופות נרשמו ע"י פסיכיאטרית

ומדובר בתרופות במינון הנמוך שלהם (פאקסט 20, מירו 30), השילוב הזה ניתן כבר מספטמבר ולא היו בעיות מיוחדות זה מה שצויין במכתב ההמרה, ואכן בפעם הראשונה שהגעתי עם שני המרשמים של שתי רופאות משפחה ברוטציה, אם האחת יודעת על השנייה הסברתי שכן, ומאז התרופות נרשמות באותו מרשם . ילמה מסוכן? מאיזה בחינה? מבחינה של היפומאניה? זה לא קרה, מאילו בחינות נוספות? מה לגבי תופעות הלווואי של מטרוג'יל?

פרסמתי בעבר שאלות בפורומי הפסיכיאטריה

אף אחד לא הצביע על הבעיה למעט דר' הרמן מאינופרמד שטען שקבוצת המירוזאיפינים(מירו, רמרון, מריאזפים וטבע...), לא מיועדות לחרדה אלא לדיכאון, בכל מקרה פרסמתי הודעה גם בפורום החרדה של YNET , בביקורת האחרונה אצל הרופאה הסברתי כי להרגשתי הטיפול לא מסייע לי, היא לא רצתה לגעת בטיפול התרופתי , כנראה שהצדק היה איתה ... בשבוע הבא ביקורת חוזרת אצל אותה רופאה. אגב באיזה התמחות אתה? רוקח. רופא פרמקטוולוג? פנימאי?

תשובות

תשובות דר' טלמון מYNET טוען שיש בעיה לעומתו דר' רז מהכללית טוען שאין בעיה בכל אופן שניהם ממליצים להתייעץ עם הרופא המטפל ולא להיות חרדים בנושא.. להבא נא לא להפחיד שלא לצורך וגם אםאתה לא בטוח המשהו תבדוק אותו ואח"כ תבווא עם מסקנות מודגשות של מסוכן

השילוב עלול להיות בעייתי

הנה כאן אחד הציטוטים וישנם רבים אחרים המצביעים על השילוב כמקור לתסמונת הסרוטונין

ההיתי בביקורת שגרתית אצל פסיכיאטרית

היא לא מצאה בעיה בשילוב הזה במינונים הנמוכים של שתי התרופות... לעומת זאת היא כן אמרה שיש קשר בין נטילת אנטיביוטיקה לבין ספיגה נמוכה של תרופות אחרות כגון SSRI/SNRI. ואני לא לוקה בהיפומאניה שהיא למעשה תוסעת תסמונת הסטרונין... מהי השכלתך? זה שאתה רופא , או רוקח זה עדיין לא שם אותך במקום הרופא המומחה לעניין ורופא המשפחה המנפק המרשמים העוקבים אחריי כנדרש.

למעלה