תופעות לוואי של דפלפט

• פותח הנושא dnl9
  • פורסם בתאריך

dnl9

New member
תופעות לוואי של דפלפט

היי לכולם האם יש משהו שיודע ומכיר את הדפלפט השאלה שלי לגבי סחרחורות וכאבי בטן אצל הילדה . הילדה בת 9 מקבלת דפלפט 4 חודשים ובזמן האחרון התחילו לה סחרחורות וכאבי בטן אין לה חשק לאכול נראה לי שידרה במשקל מעט ויש לה גם מעט נשירת שער אם משהו מכיר את התופעות אשמח לקבל פרטים במיוחד לגבי הסחרחורות וכאבי הבטן שהם לא רשומים כחלק מתופעות לוואי . הינו אצל הרופא בתל השומר והיא אמרה שאם הילדה מאוזנת אז לא כדי להחליף תרופה מה אתם אומרים ???? נקווה לטוב ביי

ירידה בתיאבון מוכר

ואני יודעת שיש כאן בפורום ילדים שלוקחים דפלאפט וסובלים מנשירה.

חייםלוי

Member
מנהל
תסתכלו במאמר שרשורי הנוירולוגית

היא מפרטת בדיוק מה התופעות. המאמר נמצא למעלה בכיתוב כחול.

dnl9

New member
לא מצויין שום דבר לגבי סחרחורות

וכאבי בטן

חייםלוי

Member
מנהל
עפ"י האתר drugdigest התופעה מוכרת

הנה תרגום מתוכו על תופעות הלוואי של דפלפט: תופעות לוואי שיש לדווח עליהן מהר ככל האפשר לרופא המטפל: • חרדה, חוסר שקט, רגזנות או שינויים אחרים במצב הרוח. • ראיה מעורפלת או כפולה או תנועות עיניים בלתי נשלטות. • שינוים בתדירות ההתקפים. • אדמומיות, הופעת בועות, עור מתקלף כולל בתוך הפה. • פריחה בעור או גירוד. • כאבי בטן או התכווצויות שרירים. • רעד ידיים או הזרועות. • דימום לא צפוי או הופעת נקודות הדומות לחבלה על העור. • התנפחות לא צפויה של הידיים או הזרועות. • עייפות לא צפויה או חולשה. • עור או עיניים צהובות. תופעות לוואי שאינן מצריכות בדר"כ התערבות רפואית • הגדלת השדיים, ייצור לא רגיל של חלב. • שינויים במחזור הוסת. • כבדות או חוסר יציבות. • שלשול או עצירות. • קושי בדיבור. • סחרחורת או נמנום. • כאב ראש. • רגישות גדולה יותר לשמש או לאור אולטרה סגולי. • איבוד שליטה בשלפוחית השתן. • איבוד או גדילה לא רגילה של שיער. • איבוד או הגדלת התיאבון. • בחילה או הקאה. המחבר כותב שרעד חייבים לדווח מייד לרופא. ידוע לכולם שזו תופעה רגילה. המאמר הוא על חומצה ולפורלית שהיא הבסיס לדפלפט.

dnl9

New member
תודה חיים ממש תופעות מפחידות

אבל הם כל זמן לקיחת התרופה או זמני חשוב לי לדעת . מסכנה הילדה 4 חודשים עם כאבי בטן וסחרחורות ה' ישמור .

חייםלוי

Member
מנהל
רוב תופעות הלוואי עוברות עם הזמן

ברוב התרופות האנט אפלפטיות. יש כאלה שנשארות לפעמים כמו השמנה, נשירת שיער, רעד בידיים. לא כל מה שכתוב שם חייב להתקיים כמובן. כשקראתי על תופעות הלוואי שיש לתרופות שלי: פנוברביטל ופריזולין, נבהלתי אבל בעצם אף אחת לא קיימת אצלי. בכל מקרה כדאי להיות ערני לדווח לרופא על כאבי הבטן.

dnl9

New member
האם חוסר קרניתין בגלל דפלפט

יכול לגרום לכאבי בטן וסחרחורות למי שיודע .

irish4

New member
תופעות לוואי של דפלפט

היי, בתי בת ה- 7 מקבלת דפלאפט כבר כמעט שנתיים, היו לה גם כאבי בטן, ולאחרונה גם סחרחורת. מה שאני יכולה להגיד לך שהתרופה הזו "איומה" יש לה התפרצויות זעם, קשיים אמיתיים בלימודים. גם בתי מאוזנת הבדיקה הראתה 75 רמה בדם והרופא אמר שהבדיקה בסדר. בהתחלה היא העלתה במשקל בערך 3-4 ק"ג אך לאחרונה ירדה במשקל מעט. לא זכור לי נשירת שיער משמעותית. שנהיה רק בריאים אשמח להמשיך לכתוב לכם... איריס

dnl9

New member
irish4 תודה על תשובתך

היי רציתי לשאול אותך לגבי הסחרחורות שיש לילדה והכאבי בטן זה עבר? כמה זמן זה נמשך הסיוט הזה מה אחרי שנתיים פתאום התחילו סחרחורות ? אמרת לרופא על כאבי הבטן וסחרחורות ?אצלי הילדה מקבלת דפלפט 4 חודשים אמרתי לרופא והיא אמרה אם היא מאוזנת אז אין צורך להחליף תרופה מה לתת לה לסבול? אמרו לכם שאחרי שנתיים עושים ניסיון להפסיק עם התרופה אולי יש משהו שישמח לפחות ויגמר הסיוט הזה. אם אפשר לשאול איזה סוג של אפילפסיה יש לה. הרבה בריאות

irish4

New member
דפלאפט

לבתי בת ה-7 יש פטיט מל התנתקויות היו לה עיניים מתגלגלות למעלה בקיצור סיוט. הבטיחו לנו אחרי שנתיים שלוש אולי להפסיק אבל את האמת קשה לי להאמין שנפסיק לעת עתה.אין סיכוי כזה בעתיד הקרוב... הרופאה אמרה לי שהסחרחורות בא כתוצאה מלחץ נפשי ונראה לי שהיא צודקת. מה שכן אנחנו לא לבד וזה עוזר לי מאוד. מאיפה אתם בארץ? אנחנו מחיפה. רק בריאות איריס

גליה0

New member
הגברת תאבון

לבת שלי מאז לקיחת הדפלפט יש תאבון מוגבר, היום הוא מתחיל להתאזן קצת, אחרי כמה חודשים

טלטול232

New member
תרופה לאחר האוכל

שלום dnl9 בזמנו כבר כתבתה על כאבי הבטן לאחר נטילת דפלפט. האים ניסתה לתת לה את התרופה רק אחרי האוכל ? האים גם אז היא מתלוננת ? כתבתי לך בזמנו שזה כתוב בעלון , כניראה טעיתי , אבל כל הרופאים שהיתיעצתי איתם אמרו לי לתת את התרופה אחרי אוכל. אבא של טלטול

dnl9

New member
טלטול232

היי הילדה מקבלת את התרופה אך ורק אחרי האוכל וגם כואבת לה הבטן ממש אין הבדל וגם מתלוננת על סחרחורות מידי פעם . בכול אופן הרבה תודה ובריאות

shulyla

New member
דפלפט

היי, תראי, מגיל 7 קיבלתי דפלפט במשך ארבע שנים.. כאבי ראש נוראיים שהפריעו לי בתיפקוד היומיומי, והשמנה עצומה עקב רעב תמידי היו תופעות הלוואי שלי.. אני מניחה שהרופאה עליה את מדברת הינה הרופאה שלי, גם אני קיבלתי ממנה את ההסבר הזה שאם אני מאוזנת לא כדאי לשנות תרופה.. אני מייעצת לך קודם כל ללכת ולקבל עוד חוות דעת (יש מנהל מחלקה מצוין באיכילוב).. ומנסיון שלי הייתי דווקא כן מחליפה תרופה.. עם תופעות לוואי כאלו לא שווה לבזבז זמן.. מומלץ למצוא את התרופה המתאימה לפני שהילדה עולה לחטיבת הבניים, ככה שעכשיו זהו הזמן הכי מתאים להחלפה! לא ציינת איזו אפילספסיה יש לבתך אז אני לא כל כך יודעת על מה להמליץ מעבר לזה.. בהצלחה.. יהיה טוב!

dnl9

New member
shulyla

שלום לך תודה על תגובתך הבת שלי בת 9 יש לה אפילפסיה כללית והיא עם התרופה 4 חודשים . איפו את מטופלת? בת כמה את? ואיזה אפילפסיה יש לך? הבת שלי מטופלת אצל ניסנקורן אנדרה יושבת ליד בן זאב מתל השומר נראה מה לעשות הרבה בריאות

למעלה