תופעות לוואי לגילניה

תופעות לוואי לגילניה

הי,
מתחילה שבוע הבא גילניה.
בסיור בגוגל יש הרבה תוצאות של תופעות לוואי
קראתי שיש סיכון מוגבר לבעיות לבביות ובעיות בכבד וכו'
מישהו כאן יכול להרגיע אותי????????????????????

bali

New member
מנהל
באתי להרגיע

אני מקבלת גילניה כבר שנה +.

לגבי הבעיות הלבביות - בפעם הראשונה שלוקחים גילניה, ואולי קצת עד שהגוף מתרגל לתרופה, הדופק יורד. למי שאין בעיות לבביות מוקדמות, זה לא קריטי.
בפעם הראשונה שמקבלים גילניה עושים זאת בהשגחה רפואית של 6 שעות בערך, כאשר כל שעה בודקים לחץ דם ודופק. הציפייה היא שאחרי 3 שעות יראו ירידה בדופק ואח"כ הוא עולה חזרה בהדרגה. אחרי 6 שעות הוא חוזר למצב נורמלי וזה אומר שהכל בסדר. ההשגחה היא כדי לוודא ש/הדופק עולה שוב. במידה ולא, יש צוות רפואי איתך, ומחליטים אם להמשיך בגילניה או לא.

בהמשך עושים פעם בכמה חודשים בדיקת אקג כדי לראות שהכל בסדר. אין סיבה שלא יהיה בסדר במידה ואין לך בעיות לבביות מוקדמות.

לגבי פגיעה בתפקודי כבד, זה משהו שצריך לעקוב אחריו פעם בכמה חודשים בבדיקות דם, אבל רוב התרופות לטרשת הן כאלו שדורשות את המעקב הזה. לא צריך להיבהל מזה.

במקרה הספציפי שלי, בחודש הראשון הרגשתי עייפות מוגברת והיו לי מיגרנות, אבל תוך חודש הכל נעלם כלא היה ועכשיו אני בכלל לא מרגישה שאני לוקחת תרופה.

המעקב היה בהתחלה פעם בשלושה חודשים, ואחרי פעמיים שהכל היה בסדר, המעקב היה אחרי חצי שנה, ועכשיו מספיק אפילו פעם בשנה.

דבר שצפוי שיקרה ולא צריך להיבהל - בבדיקות דם יראו רמת לימפוציטים נמוכה מאד. זה בגלל שהפעולה של הגילניה היא לכלוא את הלימפוציטים בבלוטת הלימפה, וזה עוזר למנוע התקפים. אז זה צפוי וצריך להגיד את זה גם לרופא/ת המשפחה שלך.

בהצלחה ולכל שאלה אני פה, ויש גם אחות מלווה שיכולה לענות לך על כל שאלה.

קודם כל תודה רבה רבה על התשובה המפורטת

באמת הרגעת אותי. תודה על הזמן שהקדשת.
אפשר עוד שתי שאלות קטנות?
אני עוברת אליה כי המחלה פעילה ותוקפת שוב ושוב. בהשוואה למה שהיה אצלך היא באמת עוזרת?
לא שיש מה להשוות בין אחד לשני אבל לפחות שתהיה לי תקווה........
ושאלה נוספת שמאוד מציקה לי- מקרי המוות שהיו, ידוע לך אם הם היו קשורים ישירות לגילניה?
בסך הכללי אני בחורה צעירה וחוץ מהטרשת הכל בסדר (-: רק יש לי פחד כזה שמשהו יסתבך.

bali

New member
מנהל
שמחה לעזור ולהרגיע

לגבי השאלה הראשונה, אצלי המחלה לא מאוד פעילה אבל לא יכלתי להמשיך לקבל טיסברי וכשניסיתי לחזור לזריקות זה לא היה לי טוב, אז האופציה היתה גילניה.
מכיוון שהמחלה אצלי די רגועה, אני בוחנת את היעילות של תרופה בכך שהמצב ממשיך להישאר רגוע. אז כן, המחלה שלי רגועה ושקטה גם בשנה האחרונה שבה אני על גילניה.
ואת צודקת שזה אינדיבידואלי, אבל לפחות אני יכולה להגיד על הגילניה דברים טובים.

לגבי מקרי המוות שהיו, מה שלא כל כך אמרו כשפרסמו את הידיעות האלו היה שכל הבודדים שנפטרו סבלו מבעיות לבביות מוקדמות. לכן לפני שמחליטים על גילניה עוברים בדיקת אקג. למי שיש בעיות של לחץ דם ודופק נמוכים, אני משערת שלא ימליצו על הגילניה, אבל כמובן זה דבר שרק רופאים יכולים להגיד ולהמליץ או לא להמליץ.
בנוסף, אחרי המקרים הללו הפרוטוקול שונה כך שבפעם הראשונה נמצאים בפיקוח רפואי 6 שעות ומודדים לחץ דם ודופק כל שעה. אם יש בעיות חס וחלילה, תופסים אותן בזמן ומטפלים.
אל תפחדי מכמה מקרים חריגים.
זה היה גם עם הטיסברי ואז פיתחו את בדיקת הדם לJCV, ועוקבים הרבה יותר אחרי המטופלים, ולא שמענו על מקרי מוות מאז שהפרוטוקול שונה.

תשתדלי להרגיע את עצמך, לבוא במחשבה חיובית, ודעי שאת במעקב גם במרכז הרפואי בו את מטופלת וגם של האחות המלווה שתמיד תהיה שם עבורך לשאלות. אם זו רחלי (ואני מאמינה שכן, נדמה לי שהיא אחראית על איזור המרכז) היא באמת מקסימה ונעימה ועונה על כל שאלה שיש, וגורמת לי להרגיש הכי רגועה ובטוחה שיש, ותאמיני לי ששאלתי אותה הרבה שאלות וביררתי איתה כל פיפס שהיה נדמה לי קצת חריג בהתחלה, והיא תמיד סובלנית וסבלנית.

שיהיה המשך שבוע מקסים!

למעלה