תופעה

Feanor75

New member
תופעה

ערפדים הם בעלי חיים ממשפחת העטלפים. כשיצא לי במקרה לדבר עליהם, אנשים לטשו בי עיניים כאילו אני מדבר על יצור שקיים רק באגדות. אז מה קורה? אנשים לא יודעים שיש חיה כזאת?

קרניjack

New member
בודאי שיש חיה כזאת

אל תתפסו אותי במילה, אבל לפי זיכרוני הערפד הוא סוג של עטלף שניזון מדם בע"ח והוא קיים במקומות ספציפיים מאוד בעולם. בויקיפדייה אני בטוחה שיש הכל.

Feanor75

New member
כמובן

הרבה סרטי ערפדים יכלו להיות טובים אבל אמריקאים הורסים את האמינות במשפטי מחץ ובדיחות שלא במקום.

קרניjack

New member
ואיזה סרטי ערפדים לא אמריקאים אתה מכיר?

חוץ מLET THE RIGHT ONE IN השבדי ואולי סרט בריטי או שניים לא נראה לי שראיתי כלום. מצד שני האמריקאים יודעים לתת שואו ואפקטים כשצריך...לכל חיסרון יש יתרון ולהפך

Feanor75

New member
לא מכיר

בכלל כבר אין לי טלוויזיה. כן הם יודעים לעשות את זה טוב, אבל בכל זאת האמינות חשובה יותר מהכל, כמו בחיים..

קרניjack

New member
כשמדובר בנושא בדיוני קצת קשה

לגרום לו להיות מאוד אמין בלי להיות הזויי או פנטסטי ש"מוריד" את ה"אמינות". עצם הנושא הוא בדיוני.

Feanor75

New member
חולק על דעתך

דמות שנתקלת בתופעה הבדיונית חייבת להיות מוכת הלם, ואדם במצב של פחד לא יכול לחשוב על משפטים שנונים.

קרניjack

New member
אז על מה ביססת את

"דמות שנתקלת בתופעה הבדיונית חייבת להיות מוכת הלם, ואדם במצב של פחד לא יכול לחשוב על משפטים שנונים." ? איזה משפטים שנונים?

Berethor

New member
אל תהיה כל כך בטוח

משפט שנון זה בדיוק מה שצריך במצבי פחד כביכול, אפילו הספרטנים נהגו לצחוק על איומים ועל מצבים מסוכנים, כגון שאמרו להם שהחצים של האוייב יכסו את השמיים בתגובה אמר ספרטני שהם ילחמו בצל. חוץ מזה לא כל הדמיות אומרות משפטים שנונים בסרטי ערפדים, חלק סתם מתנהגים כמו הנערה הטיפוסית בסרטי אימה.

Berethor

New member
האמינות אכן חשובה

אני אוהב שיש אמינות גם בסרטי מדע בדיוני ופנטזיה, חוקיות מסויימת לא 'הכל אפשרי', מצבים ודמיות שאפשר להיזדהות איתן וכו. אם הייתה נותן דוגמאות טובות לחוסר אמינות בסרטים ספצפיים אוליי עמדתך הייתה יותר ברורה. הדוגמא עם הפחד לא טובה, כל אדם מגיב שונה למצבים, לא כולם נכנסים להלם טוטלי, רצים בצרחות או לא יודע מה, חוץ מזה בסרטים האלה חלק מאנשים מודעים כבר לקיומו של על טבעי ויצוריים "לא מהעולם הזה", בדיוק כמו שאנשים בעולם פנטזיה מודעים לקיומם של אורקים או טרולים..

Feanor75

New member
הכוונה למצב של לחימה

כמו שאמר טוקו בטוב הרע והמוכוער WHEN YOU GOTTA SHOOT SHOOT, DON'T TALK המון סרטים אמריקאים לא דווקא של ערפדים, כמו גברים בשחור או שודדי הקריביים נראו לי כמו סטאנד אפ זה חסר ערך. שמעתי שלוויל סמית נמאס מזה הוא אמר שישחק רק בסרטים רציניים כמו ששיחק באני אגדה.

Bartal j

New member
לפי הפולקלור אחת הסיבות להתפשטות מיתוס הערפד

היה עקב נשיכות עטלפים, שאז בעבר היו מפיצים מחלות כגון כלבת וכו' שגרמה לאדם להתנהג בחייתיות, זה מתבסס על האמונה העתיקה שאדם נגוע בכלבת אין לו השתקפות בראי כי האמינו שהוא "מאבד את אנושיותו" והופך לחיה. זה למה אחד השמות העתיקים של הערפדים היה ווקלודק אם אני זוכרת הייטב שזה שיער כלב (כנראה עקב מחלת הכלבת)

יש בזה משהו

יכול להיות שזה באמת ערפדים אמיתיים... יש איזה חלק בגמרא שמדבר על זה שאדם שננשך לא יכול להיות בשמש ומיים מחלישים אותו ושהו מחפש להקיז דם ולנשוך.

Feanor75

New member
ננשך ע"י מה?

גם בתקופת התנ"ך ועד עכשיו לא היו ערפדים בארץ. יש להניח שהכוונה לכלבת, כפי שנאמר פה.

זה מה שאני חושבת

שזה כלבת. וזה אכן הפשט. אבל כיום אם תראה חולי כלבת(ויש לי נסיון עם חולים כאלו) הם לא פוחדים מאור השמש. לדעתי יש שם משהו יותר עמוק. אני נוטה להאמין שיש הרבה דברים בעולם שהם לא טבעיים ואנחנו מתכחשים לזה.

Feanor75

New member
אני חושב כמוך

הרבה אנשים שקועים במטריאליזם ומשוכנעים שיש הסבר מדעי לכל תופעה, כאשר המדע נותר תקוע בניסיון לענות על השאלות הגדולות. במה את מאמינה ילדה?

אני אכן מאמינה

שיש ערפדים. זה לא סרט כמו אווטר. זו אמונה ישנה של שבטים.. של מצריים, יוון וכו'.. יש אנשים שפשוט כל מה שהם לא רואים הם לא מאמינים בו. אבל! אני לא בטוחה בשום דבר, גם לא במה שאני רואה... ואחרי ערפדים, גם המוות כבר לא בטוח

למעלה