תופעה מרתקת

יאירעלי

New member
תופעה מרתקת

הצבתי לעצמי מטרה לנסות לחשוב בחצלול מה קרה במהלך היום במציאות. חשבתי שעם קצת מאמץ אני אצליח, ואולי לא. חשבתי שאולי אני אחשוב שעשיתי דברים שלא באמת עשיתי באותו היום, אולי אפילו אחשוב שעשיתי דברים ישנים. אבל אני מוכרח להודות שדי הופתעתי מהתוצאות. מישהו יכול לנחש? חשבתי שהחלומות הקודמים שהיו לי באותו הלילה הם מה שהתרחש במהלך היום במציאות, וזכרתי אותם די בקלות. נזכרתי גם בחלום שחלמתי בתחילת הלילה למרות שהחצלול היה די בסופו. כאילו הזכרון בראש מתחלק לזכרון לחלומות וזכרון למציאות, במציאות קל לזכור את המציאות, בחלומות קל לזכור את החלומות הקומדים, מה שקשה זה המעבר בכל כיוון.

ravehor

New member
לא בהכרח

אחת מבדיקות המציאות הקבועות שלי היא לנסות להיזכר במציאות ומה הייתה השתלשלות העניינים בערב שלפני השינה, וכך לבסס את הצלילות. ברוב הפעמים אני זוכר פחות או יותר מה היה, ובמיוחד נקודות ומחשבות שחשבתי על מה לעשות במהלך החצלול. אבל אתה צודק לגבי העניין השני - כל עוד אתה בתוך מחזורי השינה אתה תזכור הרבה יותר טוב את החלומות הקודמים שהיו לך. הרבה פעמים קורה שיש ערבוב של חלומות, או חלומות בהם אתה מזכיר חוויות מחלומות קודמים באותו הלילה. אפשר לראות את זה גם ישר כשאתה קם - ככל שאתה נשאר בהרגשת השינה ונותן לפחות גירויים חיצונים להפריע, תזכור את החלומות שהיו לך יותר טוב והם לא ישקעו בתת מודע. לכן אני חושב שהיית צריך קודם כל להשתמש בטכניקות להגברת צלילות ואח'' מנסה להיזכר, כי זה יכול להעיד על צלילות לא הכי גבוהה.

יאירעלי

New member
ייתכן שזה משתנה מאדם לאדם

ניסיתי להזכר עוד מספר פעמים בדברים שעשיתי במהלך היום, ושוב ושוב חשבתי על חלומות, וכל פעם חשבתי שהפעם זה באמת היה המציאות ולא חלום. באחת הפעמים חשבתי בחלום שבעצם אתה צודק, ובאמת לא קשה להזכר במציאות, אבל כשקמתי הבנתי שבעצם נזכרתי בחלום ולא במציאות. אולם פעם אחת כשניסיתי להזכר נזכרתי גם במציאות וגם בחלום (שחשבתי שהיה המציאות). באחת הפעמים ניסיתי לחשוב איזה יום היום ולא היה לי מושג, בפעם אחרת ניסיתי להזכר האם אני ישן עכשיו בבית, או שאני נמצא בחו"ל, גם את זה לא ידעתי. כל זה למרות שהייתה לי רמת מודעות גבוהה. אין לי בעיה בדר"כ לזכור דברים שרציתי לעשות במהלך החצלול, הבעייה היא להזכר בדברים שלא חשבתי עליהם במהלך היום, אלא רק "קרו" בלי שהתייחסתי אליהם יותר מדי. לי בכל מקרה הרבה יותר קל להזכר בחלומות קודמים מאשר מה שקרה במציאות (אבל אני לא אומר שזה לא אפשרי).

ravehor

New member
מעניין

יש הגיון במה שאתה אומר, סביר שבחלום צלול המוח ינטה לזכור חלומות קודמים ולא את המציאות. אני חש בזה גם ברגעים הראשונים שאני מתעורר, אם אני מתעלם מגירויי המציאות אני אמשיך לחשוב על החלום האחרון ולזכור אותו. הרבה פעמים אני קם, פותח את הפייסבוק כשכולי ישנוני וכותב משהו, ובהמשך היום אני שואל את עצמי מה לעזאזל חשבתי
אבל מעניין אם אתה נזכר בחלום האחרון שהיה לפני החצלול או גם בחלומות קודמים, ובאיזה איכות. נסה לבדוק פעם הבאה! וכמו שאמרת, אני מאמין שאם תתאמץ תצליח לזכור את המציאות, במיוחד אם תעשה לעצמך נקודות תזכורת לפני השינה (כמו שזכרת את מה שאתה רוצה לעשות בחצלול).

למעלה