תופעה מעצבנת

תופעה מעצבנת ../images/Emo10.gif

שלום, אני רוקדת חודש ימים בחוג של מתחילים. מאוד נהנית גם מהריקודים וגם מהמדריך. אבל יש תופעה מאוד מעצבנת עם המתקדמים. הם מגיעים לפני הזמן, נכנסים למעגל של המתחילים, הרבה פעמים גם למעגל "פנימי" ומסתירים למתחילים. אתמול אפילו "מתקדמת" אחת העירה לי שאני מסתירה לה...
מה אני אמורה לעשות במקרה הזה? לבקש מהמדריך להעיר למתקדמים לחכות בסבלנות לתור שלהם? או שזאת תופעה ידועה ואין מה לעשות?

שלכת האחת. המתקדמים יכולים

ואפיטוב טוב שהם באים למתחילים, אבל אסור להם בשום אופן להכנס למעגל הפנימי. רוקד מתחיל מחפש לרוב את המרקיד, הוא גם מסתיר לראות את המרקיד ויכול גם להטעות את המתחיל. במקרה זה האשם הוא המרקיד. הוא לפעמים חושש להעיר, בכדי לא להפסיד אותו. את צריכה לפנות למרקיד בלבד והוא צריך להעיר בשקט לרוקד באמצע, ולבקש ממנו לרקוד במעגל הגדול החיצוני ביחד עם כולם. כמו שאמרתי טוב שהמתקדמים מקדימים, אפשר לפעמים להעתיק מהם כמה צעדים שלא למדת אותם מספיק טוב.

9dudu

New member
תופעה מוכרת

שלכת אין מה לעשות אלא להלחם על מקומך.יש רקדנים שיתנו תחושות לא נעימות כאילו אתתופסת מקום שלהם. מנסיוני עם הזמן והתמדה הם מקבלים אותך וברוב המקרים גםמנסים להדריך אותך באמצע הריקוד.בהצלחה.

נראה אותך בעוד שנה....

מבין אותך וצר לי על הרגשתך. אני מניח שהם לא עושים זאת כדי לעצבן. אני גם יכול להגיד לך...שבעוד שנה, את תדברי וגם תתנהגי אחרת...ומתחילים אחרים ...יכעסו עלייך המתקדמת. בהצלחה בחוג.

gilk

New member
תרגיל "גברת זליבנסקי"

גשי אליה בנימוס רב, איחזי בידך הימנית את ידה השמאלית,
כופפי אותה במהירות ובנחישות לאחור,
הוסיפי בידך השמאלית זפתה איומה אל אוזנה השמוטה.
וכך, עם חיוך בזיות הפה, אימרי לה במתק שפתיים -
"ערב טוב לך גברת זליבנסקי"!
מה לא ברור

אליק 31

New member
הפתרון של GILK הכי נראה לי, רצוי

גם להצטייד בחרב בסגנון זורו. עזרא, לא נראית לי העצה שלך, אני מעדיף שמתקדמים מכורים לריקודי עם, שאין להם בית אחר להמצא בו, וההרקדה היא ביתם האחד והיחיד, שבכל זאת לא יקדימו לבוא. בעקיפין, ובעקיפי עקיפין, הם יוצרים לחץ סמוי על המרקיד להתחשב בהם, על חשבון הזכויות של המתחילים. אליק.

חווה4

New member
צריך לפנות למדריך ולהסביר לו

בזמנו היו מרקידים שלא נתנו למתקדמים להכנס עד שכל המתחילים יצאו, וכנגד המתחילים לא יכלו להשאר נשארו למתקדמים.

בואי אומר לך משהו מהזווית של

המדריך. (משום מה שמעון עשור נעלם לנו ודווקא היה מתאים לו לענות לדבר כזה - הי שמעון, איפה אתה? כנראה בלימודים. אתה חסר לי!). ובכן התופעה ידועה ויש בה גם חיוב וגם שלילה: החיובי - לכולם נעים יותר לרקוד כשיש הרבה רוקדים (לא עד כדי צפיפות בלתי נסבלת...) וה"מתקדמים" (עם ובלי מרכאות), הבאים מוקדם מספקים דרישה זו. לפעמים, כשהם באמת מתחשבים, הם יכולים גם לעזור למתחילים. השלילי - המדריך לא מסוגל לזכור מי הם המתחילים ומי הם ה"מתקדמים". הוא מסתכל על התמונה הכללית וכאשר הוא רואה שהרוב קלטו את הריקוד הוא ממשיך הלאה וכך יוצא שאלה שידעו את הריקוד לפני כן (או לפחות יש להם כלים טובים יותר מבחינת ניסיונם בריקודים), למעשה פוגעים באפשרות של המתחילים לקבל את כל תשומת הלב הראוייה להם מצד המדריך. אני כמדריך מעדיף שלא יהיו לי מתקדמים במעגל, בטח ובטח בחודשים הראשונים, אלא אם כן הם באמת באים כדי לסייע ולא כדי להפגין את ידיעותיהם.

מתחילים ,מתקדמים ונימוסים.

כפי ש"מתקדמת"העירה לך שאת מסתירה לה,כך יתכן מאוד ש"מתחילה"תעיר לך שאת מסתירה לה. התחשבות או אי התחשבות בזולת היא נחלת חלקם של של כולם בכל תחומי החיים. מי שמנומס יודע להתחשב בסובבים אותו,בכל תחום ואף בריקודי עם. כרוקד הנחשב "מתקדם" אני אוהב להגיע להרקדה מוקדם כאשר הרקדת ה"מתחילים"בעיצומה. אינני נוהג להפריע לאף אחד,משתלב במעגל,רוקד את הריקודים היפים,ואף חוזר יחד איתם על לימוד הריקוד. האוירה בריקודי המתחילים נעימה ,יש "פנים חדשות"ורוקד ותיק שמגיע רק מוסיף לאותה אוירה ,ובתנאי מפורש שלא ינסה להתבלט. לעניות דעתי התופעה שהזכרת נוגעת בצורה ישירה לנימוסים והליכות.

הבעייה שהמתקדמת

ידעה טוב מאוד את הריקוד. היא פשוט רצתה להתבלט... והפריעה לה הצפיפות שכמובן נגרמה בגלל שהמתקדמים נכנסו למעגל והמתחילים פשוט נבלעו בתוך ההמון... רוב המתחילים יצאו מההרקדה בהרגשה כבדה ובלי ללמוד את הריקוד כמו שצריך.

זה עדיין הנימוסים

אז אותה רקדנית היא מתקדמת ויודעת את הריקוד על בוריו. אך היא "מתחילה"בנושא החשוב של נימוסים והליכות,וזה חבל. לנסות ולהתבלט זו תכונה אנושית מובנת,היא רצתה אולי להיות "ראש לשועלים". אך אני מניח שהיית יכולה לזוז קצת וכן ללמוד את הריקוד. המתקדמים של היום היו המתחילים בעבר הלא רחוק,אני לא שוכח מהיכן באתי,אני נוהג לסייע במידת הצורך למתחילים,וכך מתקדמים אחרים שאני מכיר, לא מפריעים לחדשים,מקבלים אותם במאור פנים ,לפחות בהרקדות שאני מגיע אליהן. אל נא תשברי,המשיכי לרקוד בכף ,וככל שתשלטי ביותר ריקודים (למרות ההפרעות)תאהבי יותר את האוירה,ובעתיד הלא רחוק תסייעי למתחילים החדשים.

משהא

New member
לשלכת, צודקת, -דור שלא ידע את משה

כמו השיר "איפה הן הבחורות ההן עם הקוקו והסרפאן"....איפה המרקידים?? כל מי שעבר בבית ספרו של המרקיד שלום עמר ז"ל, לא היה שואל את השאלה שלך ולא היה מציע לפנות למרקיד !!! שלום עמר אסר באיסור מוחלט למתקדמים להכנס להרקדה של המתחילים או להפריע בדיבור בקול רם. שלום עמר כשראה בהרקדת מתקדמים רוקדים שאינם יודעים את הריקוד במרכז המעגל, היה מכריז ברמקול שיצאו מיד למעגל חיצוני. כי שלום עמר ועוד שכמותו היו מרקידים שסדר יומם היה קודם טובת הרוקדים ואחר כך מה הם מרויחים ונכנס לכיסם. עצם העובדה שעולות לעין ספור השאלות של אי סדר בהרקדות מראה על חוסר שליטה ואי רצון להתמודד עם בעיה שהמרקיד צריך להיות המוביל והמחנך. ותראי מה מציעים לך כפתרון. הסיכום אומר "ברומא תתנהגי כרומאי". "אין דין ואין דיין", "כל כאלים גבר"........... אנו מתקרבים בקצב מהיר להיות מדינה לבנטינית. אוי לנו שכך.......... ריקודים שמחים אורי גבעוני

למעלה