תופעה מחשמלת!!

לירז י

New member
תופעה מחשמלת!!

קרה לכם פעם שתוך כדי שינה ניסתם לקום והרגשתם זרמים חשמליים מכף רגל ועד ראש ובעיקר בראש ולא הצלחתם לקום ולזוז?? אצלי זה קורה די הרבה פעמים. במיוחד אם ההפרש בין שינה אחת לשניה הוא קצר יחסית לזמן שאני רגילה. אך הפעם קרה לי דבר מפחיד בהחלט!!! תופעה זו קרתה לי באותה השינה שוב ושוב ללא הפסקה ניסיתי להתעורר ולקום ולא הצלחתי מבחינה פיסית, אבל מבחינה שכלית הייתי ערה לחלוטין ושמעתי את כל מה שמתרחש מסביב!!!! הרגשתי פשוט נכה ולקח לי המון זמן להצליח לזוז. חשוב לציין שמאחר והתופעה הזאת מוכרת לי אז לא התרגשתי יותר מידיי וחיכיתי שזה יעבור , הבעיה שזה לא עבר הרבה הרבה מאוד זמן! למה זה קורה לי????

פחדים

New member
תירגעי יפתי

הייתי לכוד הרבה מאוד זמן במצבך-ולא מצאתי איך להפסיק את התופעה. ניתן לקבל טיפול מיקצועי,אך אני פשוט לקחתי עצה ממישו פה בפורות שעובדת פלאים. קבלי את זה.זה קורה.אל תלחצי,נסי לשלוט בזה כמו שישחק מחשב,אני מתחיל לספור-החשיבה משחררת מייד את הגוף.אבל לא צריך-תמשיכי להיות במצב שאת נמצאת....ללא פחד....הזויה.

לירז י

New member
ניתן לקבל טיפול מקצועי?

ניתן לקבל טיפול מקצועי? מה הכוונה בכך? האם התופעה אכן לא רצויה מבחינה רפואית? האם זה יכול לגרום לי לנזק? מי נותן לזה טיפול מקצועי? ושאלת השאלות ... נניח שאני אתן לזה לעבור לחלוף או להמשיך להתרחש... מדוע זה קורה לי ולהרבה אנשים אחרים לא? מה זה אומר שיש לי?

פחדים

New member
יש טיפול תרופתי

אבל לרוב הוא לא נחוץ. אני ממליץ לך לפנות למעבדת שינה שיתוק שינה זו לא תופעה מסוכנת ומטפלים בה רק במיקרים קיצוניים מאוד. תנסי לשלוט בזה,זה יותר קל ממה שאת חושבת ובטוח עדיף מלהכניס כימיקלים לגוף

לירז י

New member
לדעתי זה לא הזיה...

מאחר ומה ששמעתי בזמן השיתוק שינה שמעתי גם אחרי שהצלחתי להתעורר.. לדעתי הייתי ממש בהכרה ולא במצב של הזיה. שמעתי קולות אמיתיים של הבית וגם מבחוץ הודעה של "תושבים יקרים"... שהמשיכה גם אחרי שהעוררתי.

sh00sha

New member
-צק צק- ... טיפול מקצועי? -צק צק-

התופעה המדוברת היא תופעה מוכרת מאוד בנושא החלומות הצלולים ושמה הוא "שיתוק שינה". אין ממה לפחד בכלל. הסבר קצר: כאשר אנו חולמים, בעיקר בחלומות הארוכים והפעילים בבוקר או בסוף השינה, המוח משתק את גופנו בכדי שלא נוכל לזוז. לפעמים אנו מתעוררים במחינת מוחית ושכלית, אך גופנו נשאר משותק. במקרה כזה אנו רואים את הסביבה שלנו ומרגישים שאנו מודעים למה שקורה. אני טוענת שמכיון שאנו מצפים להתעוררות המוח בונה סביבה כסביבתינו. זוהי בעצם הזיה. אנו יכולים לשמוע קולות מסביב ולראות דברים בחדרינו שהם לא הגיונים ואולי מפחידים או מצחיקים. את הגורמים למצב זה אינני יכולה להסביר, מה שאני כן יכולה לעשות, זה לתת לך כמה עצות: # התופעה נורמלית לחלוטין ואין ממה לפחד, נסי לחכות עד שהמצב יעבור או אפילו לנסות ולהיכנס לחצלול מתוכו. # אם אינך מצליחה להתעורר, נסי לספור לאחור מ10 עד 1 ולצפות לך שכשתגיעי ל-1, תתעוררי. # אל תיבהלי מתרחישים שקורים סביבך, זהו בעצם חלום. # נסי להנות מהתופעה, רבים מנסים לחוות אותה ולא מצליחים. תוכלי למצוא עוד מידע על שיתוקי שינה באתר של אלון ברמן על חלומות צלולים (ראי קישור למעלה) או באינטרנט. מקווה שעזרתי, סבתא שושה.

silverhawk

New member
../images/Emo45.gif

כפי ששושה אמרה, מדובר בתופעה טבעית לחלוטין אשר מתרחשת בכל לילה בעת השינה. אין לך מה להלחץ (ואף מומלץ לנצל את התופעה לצורך יצירת חצלולים).

sh00sha

New member
אהלן סילבר =]

מצטערת על חוסר העניין שלי לאחרונה הייתי מאוד עסוקה! ב... אמ... צפיית חיונית בטלויזיה ו... אמ... משחק מחשבה חיוניים במחשב... כמו... כמו.. GTA!... על כל פנים אני אקרא מחדש את האתר של אלון ברמן ואתחיל להיות פעילה... במטרה יום אחד, אולי בקרוב, להיות סגנית המנהל! פאם פאם פאם! אז שיהיו לכולנו חצלולים נעימים, סבתא שושה.

sh00sha

New member
../images/Emo192.gif מה כאילו כמו GTA?...

חבורה של גנגסטרים הולכת להגיע ולחסל אותי? אמאאאאאאאאאאאא |בורחת-אך-לפתע-נתקלת-בקיר-ועוברת-דרכו-ומגלה-שזה-בעצם-בכלל-חלום|

codeto

New member
אין לך מה לדאוג!!

היה לי התופעה הזאת בפעם הראשונה כשהייתי בן 7 וזה כל כך הפחיד אותי... אבל עם הזמן זה קרה יותר ויותר התרגלתי.. זה משהו טבעי שקורה לכולם כשישנים אז אל תדאגי! פשוט יש אנשים כמוך וכמוני שקורה להם לפעמים גם מחוץ לשינה, את תתרגלי.. זה נכון גם לגבי הרטט וגם לגבי השיתוק

למעלה