תופעה מוזרה

ido ZX-6

New member
תופעה מוזרה ../images/Emo15.gif

לאחרונה ניתקלתי בתופעה מוזרה , כאשר אני מסיים לתדלק ומנסה להניע האופנוע קצת מסרב. אגב האופנוע מניע בקלות מדהימה בכל מצב ובכל מזג אוויר.

zataomm

New member
כנראה

שאתה פשוט מנצל את הדלק במיכל עד הטיפה האחרונה (רזרבי וכו´) ולכן לוקח זמן לזרימת הדלק להגיע לקרבורטורים (אני מקווה שאזכרתי את החלק הנכון) ולכן הבעיות הקלות בהתנעה שחולפות בן רגע.

menimm

New member
אולי זה קורה בגלל טמפרטורת

הדלק הנמוכה יחסית לטמפרטורת הדלק שהיתה במיכל לפני כן ?

כRובי

New member
ואולי בכלל..

יש מעט רפש בתחתית המיכל שמבטא את עוצמתו עת הגיע לפי הקרבורטורים ? זו אחת הסיבות הטובות למה לא לרכב עד סוף המיכל - בגלל איכות הדלק "המושבחת" בארצינו...

סקניה

New member
קשה לראות את הקשר אם ישנו...

בין תידלוק לבין רגע ההתנעה... אם האופנוע מניע טוב כשהוא חם\קר ו\או כשמזג האויר חם\קר,אין שום סיבה שידעוה לי שהוא יעשה בעיות בהתנעה אחרי תידלוק... מצטער שלא יכולתי לעזור יותר.

קוליVFR

New member
שאלה לי אלייך...

אמרת בכל מצב הוא מניע... גם כאשר אתה אחרי רכיבה מאומצת והמנוע חם ביותר וכיבית אותו כמובן לדקה או שתיים? חוץ מאשר במצב תידלוק, היית בסיטואציה כזו בלי קשר? תנסה פעם, בלי קשר לתידלוק לכבותו לאחר מאמץ לשתי דקות... לדעתי תקבל את אותה התופעה. לא רואה שום קשר לתידלוק.

יואב ZZR

New member
מנועים לא אוהבים לכבות ולהתניע

ייתכן והבעייה היא בגלל הכיבוי, ודקה לאחר מכן התנעה מחדש. המצב מבלבל את המנוע כיא הוא לא חם ולא קר. בסינגלים עם קיק סטרטר, זהו הזמן בו צריך "לייבש" את המנוע ע"י כמה בעיטות על יבש עם סוויץ´ סגור ובלי גז, ולאחר מכן התנעה. זהו מצב קלאסי גם לאחר נפילה ודימום המנוע בשטח וגם כשמכבים ומנסים שוב להתניע. באופנועים עם סטרטר אין הרבה מה לעשות - בלי צ´וק (חס וחלילה), פשוט תתן יותר בסטרטר או שתמתים עוד כמה דקות ואז תנסה להתניע כדי לראות שזו באמת הבעייה.

למעלה