תופעה מבורכת.

אנטוליו

New member
תופעה מבורכת.

אתמול ב"רואים עולם" הייתה כתבה על ההתבוללות בארה"ב. כמובן, כולם, במיוחד הדתיים, הצטערו ובכו על כך שהנה העם היהודי, ויחד איתו כל הצרות שלו, הולך ונעלם. לעומת זאת, אני חושב שהתבוללות והיטמעות היא תופעה חיובית, מבורכת ובריאה: פחות שנאה ואנטישמיות, פחות ניכור, הסתגרות והתבדלות, ויותר אחדות של העם האמריקאי. אם אבותינו היו עושים כך לפני הרבה זמן, לא היו פרעות, פוגרומים ולא הייתה השואה. מה חושבים אתם?

חבל שלא היית בגרמניה בזמן השואה

ואז נראה מה היית אומר על התופעה המבורכת הזאת

אגב

למה שלא תחזור לארץ שלך? שים לב כמה אוהבים יהודים מתבוללים שם http://news.walla.co.il/?w=//834749

אנטוליו

New member
אתה התבלבלת.

הבחור הזה זכה לטיפול הניאו-נאצים לא בגלל שהוא רצה להתבולל, אלא להיפך - הוא רצה להבליט את יהדותו וחבש, בין היתר, את הכיפה! דווקא המיקרה הזה מאשש את התזה שלי!

עוד שאלה למנהלי הפורום

לפני כמה ימים טען בפני המנהל אלון נראה לי שמרצ היא מפלגה יהודית ציונית אם המפלגה שלך ציונית ועוד יהודית-למה דיעות כשל אנטוליו מוצאות את עצמן דווקא בפורום שלך? יש לך הסבר לזה או שתעדיף לברוח?

אנטוליו

New member
נו זה בדיוק מה שאני אומר:

השואה קרתה לאלה שאבותיהם התעקשו לא להתבולל. אם אבותיהם היו מתבוללים נניח עוד במאה ה-19 - בעורקיהם כבר היה זורם דם אחר ולא היה אפשר לעשות סלקציות מבחינה מעשית מי הוא הארי הטהור ומי לא.

wertr

New member
אין לי התנגדות להתבוללות, בתנאי

שכל העמים האחרים יעשו את זה לפנינו. בתור התחלה הייתי מציע לבטל את קיומו הנפרד של העם הפלסטיני המפריע לכינון שלום באזור. אולי הם יעברו למצרים וייטמעו בעם המצרי הגדול? זאת תהיה תופעה חיובית, מבורכת ובריאה: פחות שנאה ואנטי-פלסטיניות, פחות ניכור, הסתגרות והתבדלות, ויותר אחדות של העם המצרי. אם אבותיהם היו עושים כך לפני הרבה זמן לא היו מלחמות, לא היה מופתי נאצי וערפאת, לא היתה נכבה ואינתיפאדות ואיש היה חי תחת גפנו ותחת תאנתו.

אנטוליו

New member
כל עמים מודרניים עברו התבוללות,

קרי התערבו זה בזה משך מאות שנים מעמים ושבטים עתיקים יותר. כך היה באירופה, באמריקה או אוסטרליה. למה להיות יוצא מהכלל?

יש לך אומץ

ללכת להתבולל בחברה מוסלמית? אם תחיה לאחר הניסיון הזה תבוא ותספר לנו על זה טוב?

אנטוליו

New member
נו טוב, רצוי להתבולל לתוך תרבות

גבוהה יותר, כמו זו של אירופה או העולם האנגלו-סקסי.

אנטוליו

New member
אני לא גזען כי אני מוצא טמטום, רוע

וצביעות לא רק באיסלם. לא משנה לי באיזה עטיפות הם מוצגות. קשה למצוא בחברה האנושית משהו חכם, אציל ונעלה.

gershon17

New member
אתה צודק

אנשים הם נוראיים. באמת, עדיף דווקא שלא יהיו אנשים, העולם יהיה מקום טוב יותר.

כל העמים, כולל העם היהודי

התבוללו. די אם תביט בפיסיונומיה של היהודים במדינת ישראל - מהם שחורים, מהם בלונדיניים, מהם גבוהים במיוחד, מהם נמוכים במיוחד. כמעט כולם נושאים איתם סימני זיהוי מארץ מוצאם. ברור שזה נובע מכך שהיהודים בכל מקום ומקום התערבבו בקרב עם הארץ בה הם ישבו. ההבדל נעוץ בעובדה שהיהודים הוגדירו עצמם על פי דתם ולא לאומיותם. באה הציונות, ומנסה לתקן את המעוות. עדיין היהודים ככל העמים, ממשיכים להתבולל ונראה שימשיכו להתערבב באומות העולם, וטוב שכך. ובאשר להעלמות העם היהודי - כל זמן שאנשים ירגישו צורך להשתייך לקהילות וחברות, וכל זמן שחברות אנושיות יגדירו עצמן באמצעות לאומיותן, יש לשער שהעם היהודי ימשיך להתקיים, ממש כמו העמים האחרים.

למעלה