תופעה בישראל

tkhri

New member
תופעה בישראל

בישראל חיים אשכנזים וספרדים ומזרחיים. לכל זרם ותת זרם יש את המסורת שלו. בישראל נוצר מצב(שאני אגב בעדו),של "נישואי תערובת" בין אשכנזים ולא אשכנזים וכו'. אני יודע מאמא שלי שאשכנזים לא היו אוכלים אורז בפסח, כן נאמר לי שספרדים אוסרים למשל על אכילת דג עם חלב. התופעה היא שבעקבות "נישואי התערובת" מתערבבות המסורות. אני לא יודע איך זה בעולם החרדי אבל בעולם שאני חי בו רוב האנשים בוחרים בדרך של המקילים, כלומר אשכנזים חילונים היום כן אוכלים אורז בפסח וספרדים כן אוכלים דג עם גבינה(טונה בפיצה למשל). האם יש איזו התייחסות למסורת החדשה הזאת שנוצרת בישראל? האם זה בעייתי? ודבר קטן שאינו קשור להודעה הזאת - בקשר לדיון שהיה לנו פה על הצבא והדת...הקישור כאן מראה על סקר שמלמד על כך שהצבא לא מחליש לרוב את האמונה אלא רק מקרב בין חילונים לדתיים,דבר מבורך לדעתי. דבר שני זה מראה על "הפיכת ימנים לשמאלנים יותר", שזה דבר שאני מצר עליו בתוקף הדעות האישיות שלי. http://www.inn.co.il/News/News.aspx/161800

אופירA

New member
מנהל
להלכה

מותר לבני עדות ומסורות שונות להתחתן זה בזה ואין בכך שום בעיה. ההלכה קובעת, שהאשה תקבל עליה את מנהגיו ומסורתו של העדה של בעלה. כלומר אם היתה אשכנזיה - הופכת להיות ספרדיה וכו'. מותר לה להחמיר על עצמה כמנהגיה הישנים, אם היא רוצה. ואכן לפעמים בעולם התורני ממליצים לבעל הספרדי שהתחתן עם אשכנזיה לא להוריד חומרות מסוימות שהיא נהגה בהן, אלא לנהוג כמותה, במידת האפשר, כי יש עניין שלא להוריד בקודש. (וברור שבמה שספרדים מחמירים על אשכנזים - היא צריכה לקבל עליה את ההנהגה הזו). מה שקורה אצל החילוניים המסורתיים זה לא עפ"י ההלכה. ומי ששואל מה ההלכה - צריך להגיד לו שהולכים לפי הגבר. אבל זה לא הדברים שעליהם יתמוטט העולם. זה לא האיסורי דאורייתא שעליהם הם צריכים לשים את הדגש. כנראה שאצלם, היות שבד"כ האשה מתעסקת במטבח, פשוט הולכים עפ"י מה שהיא היתה רגילה.

באותו הנושא,

בס"ד פעם יצא לי לחשוב על זה.. למשל אשכנזי שיאכל בטעות בפסח קיטניות..אז למשל הוא יכול לטעון 'שיש לו על מי לסמוך' (על הספרדים),שלהם זה מותר? שהרי זו תורה אחת כאילו..עם אחד..זה אפשרי? זה פשוט סתם עיניין אותי. תודה רבה מראש.

קטניות זה לא חמץ..

ובכל אופן לאשכנזי אסור באיסור גמור לאכול אותם. באשר לזוגות "מעורבים" - יש חובה על האשה לנהוג כמנהג משפחת בעלה. אם הוא אשכנזי - לא תאכל קטניות ואם הוא ספרדי - תבשל ותאכל קטניות בפסח.

אופירA

New member
מנהל
מנהג ישראל תורה

המנהג להימנע מקטניות התקבל בכל קהילות אשכנז, והוא נחשב למנהג מחייב. יש עניין גדול שעם ישראל ישמר את המנהגים שהתקבלו על כל העם - מנהג שהתקבל על כל העם (או על עדות שלמות) הוא כמו פסק הלכה.

SAMO BITON

New member
על הרמ"א שמעת?

עניין הקטניות הוא לא מנהג כפי משקובל לחשוב, הוא הלכה ברורה של ה-פוסק של מי שנקראים אשכנזים. משנה ברורה , הלכות פסח סימן תנג א' . ולקרוא את מה שאומר על זה ה"שערי תשובה". זה די סוגר את הגולל על כל הויכוחים בנושא.

למעלה