תופים

talronen20

New member
תופים

היי, אני חדש כאן (אבל מתגורר בישראל)
מעוניין לקבל את דעתכם בנוגע לנושא מסוים

שמי טל ואני מתופף ומורה לתופים.
בשנים האחרונות קיבלתי תלונות מהרבה מתלמידיי שעברו לגור בחו"ל (בעיקר ילדים) בהקשר לזה שהיו שמחים לו היה להם גם שם מורה לתופים דובר עברית, בעל מנטליות עברית וכו...

בהיותי מורה לתופים חשבתי ללמד את אותם התלמידים דרך האינטרנט בסקייפ וכך בעצם
שני הצדדים מרוצים!

התלמידים ממש התלהבו וסביר להניח שבקרוב נתחיל שיעורים אינטרנטיים

השאלה שלי היא : האם יש כאן הורים לילדים שלומדים או רוצים ללמוד תופים? והאם מעניין אתכם הרעיון שהצעתי?

תודה
טל

TatyBar

New member
לא. סורי. דעתי בלבד.

הבת שלי ואני דיברנו כמה פעמים על הרצון שלה לנסות ללמוד תופים. היא בת 9. ובקרוב נבדוק איך ומה ומי...
אני למדתי פסנתר הרבה שנים.
מוזיקה היא לא דיבור מרחוק.
היא הגשה, תנועה, החזקה, שימוש בגוף, שימוש ברגש.. ועוד.
שום דבר מזה, אני חושבת, לא יכול לעבור סקייפ.
מורה צריך לשבת ליד התלמיד שלו פיזית. לראות איך הוא ניגש לכלי, איך הוא מחזיק את הכלי, איך הוא נוגע, איך הרגליים, איך הישיבה...
יש המון דקויות בנגינה.
ושום דבר מזה לא עובר מסך.
כך בעיני.
וזה רק אספקט אחד של הלימוד.
מה עם משמעת, ריכוז, רעשי רקע, קליטה, נוכחות הורית...

אולי יהיו אחרים שיחשבו אחרת.
בעיני זה יהיה חובבני.

מנטליות בנגינה מגיעה בשלב מאוחר. אחרי שיודעים את הכלי. אחרי שיודעים את הבסיס והטכניקות והתיאוריות.
את המנטליות שומרים לאינטרפרטציה.

מטליות בלימוד?
אני מעדיפה את השיטה הרוסית.
אבל זה חסר משמעות לילד שגדל בארץ אחרת.
הוא צריך מורה שידבר בשפה שלו.
ובעיני, מי שמחפש מנטליות ישראלית בלימוד הנגינה, הוא בוודאי טרם הסתגל למיקומו החדש.
ולטעמי, גם אם הוא חושב שהטוב ביותר בשבילו הוא מורה ישראלי, כל הטעמים שמניתי לעיל, גוברים בעיני על הצורך במנטליות ישראלית בשלב הלימוד.
ובשורה התחתונה, עדיף מורה מקומי שנמצא איתך בחדר, ממורה רחוק בעל אותה מנטליות ישראלית. (מה זה בכלל?? כי כשאנחנו מדברים על ״ישראלים״... זה ברוב המקרים דברים לחלוטין לא מחמיאים.).

זו דעתי בלבד.

talronen20

New member
שלום

אני מסכים שבכדי להתחיל ללמוד על כלי נגינה כזה או אחר צריך מגע ישיר
וזוהי הסיבה שאני מתעתד ללמד בשיטה זו רק תלמידים שעברו את השלב הבסיסי של הטכניקה הראשונית של הכלי
למרות שלימדתי במשך תקופה לא מבוטלת תלמידות דתיות באולפנה, שם אסור לי לגעת בהן בכלל ולמרות זאת יצאו כמה תלמידות משם שאני גאה לומר שהייתי המורה הראשון שלהן לתופים.

בהקשר למשמעת, ריכוז ונוכחות הורית:
אני סמוך ובטוח שמורה שלא מצליח להשליט משמעת ולייצר תחושה שתתן רוח גבית לרמת הריכוז של התלמיד\ה בשיעור דרך מסך לא יצליח לעשות זאת גם כאשר הוא יושב ליד התלמיד\ה
ורעשי רקע נוגעים בדיוק באותו העניין .
תלמיד שקשה לו להתרכז לא ישפר את רמת הריכוז שלו לפתע בעקבות נוכחות של אדם כזה או אחר באותו החדר (יש לציין שדברים אלו נאמרים על ידי בעקבות תקופות קשות בלימודים שלי כשהייתי קטן בהיותי ילד שסבל מקשיי ריכוז קשים)

נוכחות הורים בשיעורים מתרחשת בדרך כלל רק בשיעורים הראשונים וגם אז לא תמיד.
מעבר לכך ההורה יכול להיות נוכח גם כשהשיעור מתנהל דרך מסך בדיוק באותה המידה בה הוא יכול להיות נוכח כשהשיעור מתנהל עם נוכחות פיזית של המורה במקום.

בהקשר למנטליות ישראלית בנגינה: כמדומני לא הזכרתי אף לא משפט אחד בנושא

בהקשר למנטליות בלימוד: כנראה שדברי הוצאו מהקשרם .
כמובן שהכוונה הייתה למנטליות של האדם שיושב מולך בין אם הוא מלמד אותך תופים או כל דבר אחר ולא למנטליות (שיטת) הלימוד
שיטת הלימוד לא חובבנית אם לזה התכוונת כשהעדפת שיטת לימוד שהיא לא ישראלית.

אם ילדך\ ילדתך גדלו בארץ אחרת והסתגלו אליה, אז מיותר לציין שאין צורך בשיעורים דרך האינטרנט
השירות שאני מציע מיועד לילדים ומבוגרים שטרם הסתגלו למקום החדש שאליו עברו ומעוניינים להקל על עצמם במשהו שיהיה מוכר יותר לפחות בכל הנוגע ללימוד תופים

לכן, תלמיד שחושב שמורה ישראלי הוא הטוב ביותר בשבילו יוכל להיעזר בשרותי עקב כל הטעמים שמניתי לעיל

רק כדי לחדד, המנטליות הישראלית המתנהלת בשיעורי התופים שלי נוגעת לתקשורת בין אדם לאדם בלבד ולא לשום שלב כזה או אחר במהלך הלימוד

אני מאחל לך ולילדתך הרבה הצלחה בכל אשר תפנו

טל

חנהר

New member
שלום וברוך הבא לפורום שלנו

יש מצב והתלמידים שגרים בחו״ל למדו איתך בישראל לפני המעבר?
הייתי ממליצה לך להוסיף את פרטייך ואת אתר האינטרנט שלך בחתימה האישית שלך , כך שכל אחד יוכל להיכנס לאתר במידה והוא/היא מעוניינ/ת.
אחר כך תוכל להיכנס לפורום מוזיקה ואולי תוכל למצוא לך תלמידים מדשים דרך הפורום הזה.

בהצלחה
.

FalseFlat

New member
דעתי

דרך הסקייפ - לא,

אבל לקנות איזה דיסק עם שורה של קליפים מוכנים מראש שמלמדים אותך מה לעשות בהחלט מקובל ועוזר.
בטח שבעברית זה יכול להיות תקדים אני לא שמעתי על זה בכל אופן. וזה אפקטיבי מאד ללמוד נגינה על חלק
מהכלים לפחות את ההתחלה מוידאוז ככה גם התלמיד לומד בקצב שלו. :)

Etnozam

New member
מה שאתה מציע זה העתיד

אבל אנחנו עוד לא שם :)
אני חושב שבמקרה של תלמיד מתחיל שאין לו שום הבנה עמוקה באיך דברים קורים חייב להיות איתו מישהו פיזית.
נניח בסקייפ אתה תצתרך ליצור תמונה מחולקת שמראה גם עבודת ידיים וגם רגליים ובאיכות טובה בלי ריצודים ו"לאאגגג" כדי שהוא יוכל להבין איך הכל קורה במקביל וזה מורכב.
תחשוב גם על ענינים כמו, מה עם הוא לא משתמש ברגל בצורה נכונה ואתה צריך להבחין בזה מקרוב ולתקן אותו. עבודת ידיים לא נכונה, תנוחה, מרחק מהתופים, צורת אחיזת המקלות וכו'.
כל אלה דברים שאולי לאדם בוגר זה נשמע טרויאלי להסביר דרך מסך, להסביר לילד בן 10 איך לתקן את עצמו דרך מסך אלה אם כן הוא ממש חכם ובעל כישורים טבעיים בתחום זה בלתי אפשרי.

תלמיד מעבר למתחיל שכבר יש לו את היסודות וההבנה של איך להתאמן ולתרגל טכניקות חדשות ויש לו את הדרייב באמת לרצות להמשיך ללמוד יכול למצוא אין סוף סרטוני הדרכה ביו טיוב ואז הוא כבר לא באמת צריך אותך כמורה בסקייפ.

ככה אני למדתי גיטרה :)
לפני שבע שנים לקחתי את זה כתחביב והאמת, גוגל הוא המורה הכי עשיר בידע.
הורדתי ספר חינמי של נגינה קלאסית, ראיתי כמה סרטונים של פריטה, ומשם רק להתאמן ולהתאמן ללא שום קשר למורה.
אבל מה כמובן, יש הבדל עצום בין אחד בן 23 לילד בן 10 ודרכי התפיסה של הסברים.

FalseFlat

New member
יש כבר דברים כאלה אחי

אני לא ממציא כלום כל מה שאמרת כבר יש, פשוט באנגלית ולא בעברית

הילדים הבני 10 האלה נולדים לתוך העידן הטכנולוגי זה שטויות בשבילהם.

ואין יותר טוב מלראות בו זמנית על המסך מה עושה כל יד רגל ולא יודע מה מזוויות שונות בו זמנית הכל אפשרי.

Etnozam

New member
לא התווכחתי איתך :)

זאת הייתה תשובה כללית לפונה.

ועם כל הכבוד ל-"GUITAR HEROS", מוסיקה וכלי נגינה לא קשורים לעידן הטכנולוגי.
אם כבר הילדים היום לוקים בכישורים הטבעיים לפנות ולהתעניין בדברים כאלה כתוצאה מההוולדות שלהם אל תוך העולם רווי הטכנולוגיה.

רוב המוסיקה שהנוער שומע היום מיוצר על ידי מחשב ותוכנות שמחקות כלי נגינה, ובעולם היום וישראל בפרט כל אחד שלומד לתפעל את התוכנות האלה הופך ל"מוסיקאי".
יש לי הרבה כבוד למוסיקה בצורה הממוחשבת שלה, אבל זה לא כלי נגינה אמיתי שמצריך דברים מעבר ליכולות טכנולוגיות כגון רגש מסויים.
ולא משנה כמה סרטונים ראיתי, לראות ולשמוע חבר מקצוען מנגן לידך סולו של פינק פלוייד על גיטרה חשמלית זאת אנרגיה דוחפת ששום מסך לא יכול להעביר!
וזאת האנרגיה שהמורה (אם הוא טוב כמובן) מעביר לתלמיד בהיותו נוכח במקום ולא פיקציה של אותות חשמליים :)

FalseFlat

New member
אני סתם מעביר את דעתי

אני זוכר את אבישי מור המורה לגיטרה שלי הראשון מכיתה ו' !!! בדיוק כמו שאני זוכר את הקלטת הראשונה של מרטי פרידמן ממגה דת' שבעקבותה החלטתי לקנות לי גם ג'קסון קלי (גיטרה). אתה צודק שהגיטר הירוז הפכו את זה למשהו זול אבל בתור בנאדם סקפטי לפחות כמוך, תן לזה צ'אנס ולא תתאכזב :) תחפש ביו טיוב איך ללמוד את הסולו הזה של פינק פלויד :)

Etnozam

New member
אני לא מבין

למה אני צריך לתת צ'אנס?
הרי רשמתי שאני אישית למדתי את רוב הדברים שאני יודע על גיטרה מיו טיוב וגוגל.
זה קיים כבר מעבר לצ'אנס.
מה שאני אומר זה שאין תחליף למציאות. כמו לראות הופעה חייה על מסך ענק או להיות במופע עצמו ולראות את הלהקה מקרוב, הבדל שמים וארץ בהרגשה ובחוויה אחד מהשני.
ובשביל ילד שרוצה להתחיל ללמוד הוא צריך לקבל את האנרגיה הזאת מהמורה. עוזר לך להתגבר על היבלות, כאבי השרירים, יאוש.. יש דברים שעוברים רק בצורה אישית ולפעמים הם הדבר היחיד שקובע אם הוא ימשיך לנסות וללמוד או אם הילד פשוט יתייאש ויזרוק את זה.

למעלה