תוספת קלוריות

tamtam10

New member
תוספת קלוריות

בתי בת 4.5 חודשים, עד כה הנקה מלאה. בחודשיים אחרונים לא עולה כ"כ יפה במשקל. כיום משקל 5.8 ק"ג וגובה 64. בטיפת חלב אמרו כי יש לשים דגש על תוספת קלוריות. אני מעוניינת לשלב ו/או לעבור לתזונה בתסופת להנקה, כך שהדגש יהיה על קלוריות ופחות על כמות (כלומר תזונה שתביא לעליית משקל אפקטיבית בזמן הקרוב). לאור כך- מה מומלץ להתחיל לתת: תמ"ל או אולי דייסות וכו''. באיזו תדירות ? איך הכי טוב להתחיל לשלב זאת בתזונה שלה עם הנקה- כלומר כל כמה פעמים ביום, מתי במשך היום וכו'' תודה מראש

tamtam10

New member
תוספת קלוריות- המשך

נולדה בשבוע 40 במשקל 3.2. משקל בחודש 1- 4.2. בחודש 2- 4.7. בחודש 3- 5.2. בחודש 4- 5.7 וכיום (שבועיים אחרי) כמעט ללא שינוי משמעותי בעיקר בגלל מחלה וחוסר תיאבון.

Revili

New member
עלייה במשקל

למה את חושבת שיש בעיה... היא עולה כחצי קילו בחודש באופן עיקבי וגם את תעלה מעט פחות, היא עדיין צפויה להכפיל את משקל הלידה שלה בגיל 6 חודשים או אפילו לפני. לדעתי, אין כאן בעיה, בייחוד לאור מחלה בשבועיים האחרונים, צפוי שתאבד את התאבון ולא תוסיף למשקלה (מה שיתוקן לאחר שתבריא). לדעתי הלא מקצועית, זה אינו מצב שמחייב התערבות והוספת קלוריות, אלא רק הנקה עפ"י דרישה. תוספות יש לדחות עד גיל חצי שנה וזאת לפי הנחיות משרד הבריאות. לדעתי, תשכחי מדייסות ותמ"ל, אין לה כל צורך בהם והנזק רב על התועלת...תינוקת ממתנים בשלב כלשהו את העלייה במשקל שלהם...המדדים שלך לתינוקת שבעה צריכים להיות - רגועה זמן סביר לאחר יניקה, מרטיבהומלכלכת מספיק חיתולים, צומחת לאורך ולא להתרשם רק מהמשקל.

מינימי2

New member
המשך

קודם כל, נכון שהעליה במשקל נמוכה, אך היא כמעט בגבול התקין. תמיד יש עליה ממוצעת, ויש תינוקות שנמצאים מעל ומתחת לעליה הממוצעת... בחודש האחרון היא בעצם עלתה חצי קילו, כאשר העליה המינימאלית התקינה בשבוע היא 130 גר' - לא חסר לכם הרבה
כמו כן מצופה מתינוקות להכפיל את משקל הלידה שלהם עד לגיל חצי שנה... אתם לא כל כך רחוקים משם ויש סיכוי טוב שתעמדו ביעד... אני כל כך מבינה את הלחץ, בייחוד כאשר אחות טיפת חלב מערערת את הביטחון בהנקה ובעליה במשקל של התינוקת, אבל הייתי מתייעצת בנושא עם יועצת הנקה מוסמכת או עם רופאה כמו ד"ר ליבוביץ. התשובות שהן יוכלו לתת לך יהיו מהימנות ומקצועיות. לא יודעת מתי אסתר תיכנס לכאן אז מצרפת לך גם קישור לאתר של ד"ר ליבוביץ http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=2342&depart_id=30099

למעלה