תוספת קורנפלור

תוספת קורנפלור

ליה בת 5.5 חודשים- הנקה מלאה. היא מתעוררת בלילה לאכול, וחשבתי לעצמי, האם כדאי בקרוב כשהיא תתחיל לאכול מוצקים ןתהיה בת 1/2 שנה, האם כדאי לשאוב בקבוק ללילה לפני השינה ולהוסיף לחלב אם קורנפלור שישביע יותר ואולי יגרום לה לישון לילה שלם.

batLaLeche

New member
האם להוסיף קורנפלור לחלב אם

הי טילטולים (אמא של ליה, איזה שם יפה!), אמהות רבות ניסו את הרעיון הזה, וגילו לצערן שאין קשר. תינוקות בגיל הזה מתעוררים בלילה בלי קשר למה שהם אוכלים (הנקה, תמ"ל, מוצקים, וכו'), כי א. זה מסימני הגיל הזה (לקראת גיל חצי שנה ועד שנה ולפעמים יותר), וב. זה כנראה קשור לשיניים ולקפיצות המוטוריות הגדולות. לפעמים תוספת קורנפלור או דייסה דווקא הגבירה את ההתעוררויות, כי יש תינוקות שזה עושה להם "בלגן" בבטן ואז הם מסכנים ומתעוררים עוד יותר מכאבי בטן. היום לא ממליצים יותר לתת קורנפלור בכלל, כי מתברר שאלה פחמימות ריקות שאין להן שום ערך תזונתי. זה בערך בריא כמו להוסיף סוכר לבן לחלב שלך (רמז:
) מה שכן יכול לעזור: האם היא ישנה קרוב אלייך, או איתך? כי אמהות רבות גילו, שהכי עוזר להן בהתעוררויות הלילה כשהן לא צריכות לקום ויכולות להמשיך להניק מתוך שינה. עוד פטנטים שעוזרים לאמהות: ללכת לישון מוקדם, יחד איתה, וככה להרוויח לפחות את שעות השינה המקסימליות. לישון בכל הזדמנות, וזה כולל לשלוח את הבעל עם התינוקת לטיול כדי שאת תשני, להזמין את החמות או האמא לשחק איתה כדי שאת תשני, וכן הלאה. כשאנחנו לא ישנות אנחנו נעשות

תודה על תגובתך- אז ככה

קודם כל בינתיים אני לא חזרתי לעבודה, ככה שלא נורא כ"כ שאני מתעוררת בלילה. אבל התחלתי לחשוב שאולי הגיע הזמן להרגיל אותה לישון לילה שלם. ליה ישנה עדיין איתנו בחדר, צמוד למיטה שלי. העניין הוא שבמשך היום היא גם לא ישנה, אלא רק לפרקים קצרים ובד"כ עלי אחרי הנקה ובשניה שאני מעבירה אותה היא מתעוררת... השאלה מתי יקרה הנס שהיא תישן לילה שלם???

batLaLeche

New member
שינה לילה שלם

הי טילטולים, את שואלת את שאלת מליון הדולר! בעניין הזה קודם כל אגיד, איזה יופי שאת לא סובלת נורא מההתעוררויות. אחר כך, את יודעת שתינוקות שישנים מעט הם מאוד אינטליגנטיים ומפותחים (הרי ברור שליה מקסימה ואינטליגנטית, נכון? (-; ). כל תינוק שונה, ואי אפשר לדעת מראש, כמו שאי אפשר לדעת באיזה גיל בדיוק היא תלך, ומתי היא תשיר "השפן הקטן". מה שיכול אולי לעזור לך הוא, שאין פה עניין של "להרגיל אותה". היא לא מתעוררת "בכוונה" או בגלל איזו התרגלות, אלא בגלל צורך: צורך אחד הוא רעב, צורך אחד הוא למצוץ, צורך אחר הוא להרגיש את אמא, צורך אחר הוא פיפי (הם מתעוררים כשהם צריכים פיפי, אבל אנחנו לא יודעים את זה כי הם בחיתולים, ואז הם זקוקים לנו שנעזור להם להירדם), צורך אחר הוא כאב או גירוד (שיניים, וירוס שעובר בלי שום סימן חוץ מקצת אי שקט בזכות ההנקה) ועוד ועוד. כשהגוף שלהם יהיה מסוגל וזקוק לישון יותר שעות ברצף - הם יישנו (ואז נגיע ליום שבו תתחנני בפניה לקום, כי יש גן/בית ספר, והיא תחרופ...) (-: מה שמעניין הוא, שעצם השאלה היא שאלה תרבותית. כלומר, זה לא מובן מאליו שהתינוק צריך בכלל לישון לילה שלם. בתרבויות רבות בעולם, האמהות בכלל לא שמות לב כמה זמן התינוק ישן בלילה, אם בכלל, כי הן לא מצפות שהתינוק יישן לילה שלם, וגם לא מחכות לזה. יש חוקרים שסבורים שתינוקות לא אמורים לישון לילה שלם (בכלל, "לילה שלם" כשמדובר בתינוקות הוא "6 שעות רצופות", והן יכולות לקרות גם בין 20:00-02:00...). והעיקר שתמשיכי ליהנות מליה שלך!

אז ככה...

זה שליה אינלגנטית זה ברור לי - איזו פולניה??? אבל הפתעת אותי לגבי הקשר בין כמות השינה לאניטלגנציה אשמח לשמוע עוד בעניין... וכנראה שבאמת אמשיך לזרום איתה עד שזה יקרה לה באופן טבעי...

batLaLeche

New member
כמות השינה והאינטליגנציה

הי טילטולים, אני לא יודעת הרבה על הקשר הזה. אני יודעת שנמצא הקשר הזה, וטענת החוקרים היא שתינוקות ערניים מתפתחים יותר כי הם ערים, קשובים, מתבוננים, ובאופן כללי ערניים בכל המובנים, מה שתורם לפיתוח המוח.

1טלטלים

New member
שינה רצופה ויכולת להירדם

היי, את יודעת טילטולים יקרה ,קראתי את התכתבות שלך עם BAT שוב ושוב.ונזכרתי שאולי יש מאמר שיוכל לעודד אותך עוד יותר לזרום עם קטנטונת המקסימה שלך. מקווה שקוראת אנגלית. תעדכני אם זה עודד אותך ונתן לך נקודות מחשבה חדשות , אשמח לתגובה אמא של טל ושוב,רק לחדד את דבריה של BAT יכולת לישון לילה רצוף או להירדם לבד זה ממש "קפיצת גדילה" בהתפתחות של תינוק ובשלות של מע' עצבים ועוד כמה מע' בגוף.מנסיוני,אם מקדישים פחות זמן ואנרגיה לכל הסוגיה הזאת או מורידים את הרף הציפיות נעשה הרבה יותר קל.ערב אחד אחרי מקלחת פשוט מפסיקים להלחם ונכנעים לאמא טבע החכמה.והנה את מניקה רגועה ושלווה,בלי מחשבה מתי היא תתעורר שוב,האם היא תוכל להירדם....הכל פתאום מתגמד ונהיה נורא לא חשוב.דבר אחד אני יכולה להבטיח שיבוא והיא תרדם לבד ותישן לילה שלם ואת תופתעי לטובה.גם טל שלי הייתה כזאת ,אחת שישנה לילה שלם מגיל 0 ובגיל 3 חוד' חל מהפך,אין יותר שינה בצהריים רק לדקות ספורות ולילה ....לא רוצה להיזכר בכך.נלחמתי איתה ארוכות במלחמת שווא ,עד שיום אחד פשוט נכנעתי...והנה טל בת שנה וחצי חזרה לישון לילה שלם ולהירדם לבד ולישון צהריים כמה שעות טובות ובגן היא נרדמת לבד בלי עזרה .אז... מאחלת הרבה סבלנות וכוח להמשיך ,קריאה מהנה! אמא של טל

למעלה