תוספת עוף למרק

batLaLeche

New member
מזון מוצק ../images/Emo77.gif

לפני התשובה שאלות: האם המרק הוא המזון המוצק הראשון שלו? למה להאכיל אותו מרק מבקבוק? בעיקרון, בגיל זה תינוקות יונקים רבים אינם מעוניינים כלל במזון מוצק. גם כשהם מתחילים, מדובר במזון מאוד דיאטתי - פירות וירקות, ולא כל כך טוב שיאכלו מזה כמויות גדולות, כי זה יבוא על חשבון החלב, שהוא מזון מלא, שלם ומזין. אז קודם כל הרעיון הוא להתחיל עם טעימות, כפית, כמה כפיות, לפי מה שהתינוק רוצה. ואם זה לא טעים לו - מנסים משהו אחר. אין כל הכרח שהוא יאכל דווקא מרק. ומה שלא מתחשק לו השבוע אולי יתחשק בעוד שבועיים. שנית הרעיון הוא לבדוק אם הוא בכלל בשל לאכול: האם הוא יושב עם תמיכה? האם יש לו שיניים? האם נעלמה לו תגובת הדחיפה של האוכל מהפה החוצה עם הלשון? האם הוא מגלה עניין במזון שאתם אוכלים? מקווה שנתתי לך רעיונות וקצה חוט להמשיך. בהצלחה!

batLaLeche

New member
מרק ../images/Emo77.gif

הי מיה, אני שוב ביד שמאל וקשה להקליד אז על רגל אחת: לפי כל הסימנים שנתת, בנך פשוט עדיין לא בשל למזון מוצק. אני מניחה שהמטפלת מבוגרת ולכן היא היסטרית - פעם האכילו תינוקות בלי קשר לבריאות או לצורך שלהם. כדאי לדחות קצת את התחלת המוצקים עד ש: א. התינוק יישב (יש קשר בין צעד מוטורי זה לבשלות המעי) ב. תיפסק תגובת הדחיפה של אוכל מהפה ג. התינוק יגלה עניין באוכל שלכם כך שברור שהוא רוצה לטעום ד. (פחות קריטי) יופיעו שיניים ואז לא מתחילים ישר ממרק, אלא מירק אחד נפרד, נגיד גזר או תפוח אדמה או קישוא או בטטה, מבושל וטחון, בכפית - לא בבקבוק. הרעיון הוא ללמוד לאכול, לא "לדחוף כמות" (שכאמור לא רצויה כי זה מזון דיאטתי ודל יחסית לחלב). חפשי מזון מוצק פה ותראי עוד תשובות. בהצלחה!

noachorli

New member
תוספת עוף למרק

יש לי כמה שאלות אולי דביליות לגבי העוף, אם לא נשאל לא נדע... קשה לי לקנות כל 3 ימים עוף טרי מכיוון שאין לי קרוב לבית קצב. השאלה האם אני יכולה לקנות עוף טרי לשמור במקרר 3 ימים או במקפיא ואז זה יהיה אחת לשבוע? ודבר נוסף, איזה בשר אני יכולה להוסיף חוץ מעוף שוקיים? תודה.

AUR1

New member
תוספת עוף

לא נראה לי שיש בעיה להקפיא עוף/הודו ואחרי זה להפשיר. בכל אופן אני קונה עוף/הודו טרי ומקפיאה. אפשר גם להוסיף הודו אדום למרק, אפילו עדיף מעוף מפני שיש לו יותר ברזל.

SHLOMIT 27

New member
מרק

יש אפשרות רק אם תרצי אני עשיתי זאת אם ילדי(3) הכנתי מרק כמעט לבוע תחנתי חילקתי למנות והקפאתי ולא קרה להם כלום בהצלחה

batLaLeche

New member
מרק עוף ../images/Emo77.gif

מסכימה עם קודמותי, גם לגבי ההקפאה (של העוף הטרי ושל המרק הטרי), וגם לגבי ההודו (מומלץ בגלל הברזל, שעדיף על עוף).

למעלה