תוספת נוזלים

תוספת נוזלים

היי, התחלתי לתת מוצקים, לירי בן 6 חודשים. הוא אוכל מנה קטנה של פירות בבוקר. וגם ירקות בצהרים - בערך ב-12. בשאר היום שאני לא נמצאת אני משאירה בקבוק שאוב. האם צריך להציע לו גם מים? ועוד משהו..בסוף השבוע האם זה נורא שאני מדלגת על מנת מוצקים אחת...יותר נוח לי לתת לו ציצי...
אתן חושבות שאני מבלבלת אותו מדי. האמת היא שהוא מאוד רוצה לטעום הכל (אם לא לטעום אז לפחות להחזיק ולפורר) מה כדאי להציע לו בנוסף למחיות. מתי אפשר להתחיל בבסקוויט? תודה

לאפין

New member
מזל טוב! התחלת מוצקים:

כשמתחילים מוצקים צריך במקביל גם להתחיל להציע מים. אפשר בבקבוק, ויש גם גישות שדוגלות בלתת מים רק בכוס. תבחרי מה שמתאים לך. זה לא נורא שאת מדלגת על מנת מוצקים בגיל כזה, כשהתזונה שלו עוד לא מתבססת על מוצקים. ברגע שהם יהפכו לחלק עיקרי בתזונה, ממילא הוא לא יתן לך להחליף ארוחה בחלב. ביסקויט, ובכלל מוצרים המכילים גלוטן מומלץ להתחיל רק מגיל שנה. נמצא קשר הדוק בין צריכת גלוטן לפני גיל שנה ובין מחלת הצליאק בגיל מבוגר יותר. בלי קשר לגלוטן, אני נגד ביסקוויטים בכלל, כי זה סתם ממתק ולא תחליף לאוכל. אפשר באותה מידה לשים חתיכת בטטה ביד. זה גם מתוק וטעים, וגם מאוד בריא. אם מפחדים מהליכלוך אפשר ללכת על אגס בשל, חלק פנימי של מלפפון, וכו'

למעלה