תוספת לשרשור EFLOW

sporTV

New member
תוספת לשרשור EFLOW

בוקר אור! זוכרים שדירנו על מים מזוקקים חמים? אחד הרוקחים אמר לאמא שלי שאפשר לקחת מים רגילים מהברז, להרתיח, ואז לשפוך אותם על החלקים כאשר המים עוברים דרך מסננת עם פד. הפד מנקה את המים מהאבנית וכדומה.... אני מנסה את זה. נראה כמהזמן יחזיק המכשיר
יש לוודא שהפד יהיה עבה כדי שיהיה יעיל יותר.

לא קונה את זה

משום מה לא נראה לי בכלל מולקולות של מלחים לא נעצרות בפד מים מזוקקים מכינים בעזרת בירטות גדולות (עמודים גדולים שכאלה) שמכילות חומרים שסופחים אליהם את המלחים לפחות ככה זה היה פעם... לא ראיתי לאחרונה מתקן למים מזוקקים אורי, תעלה מזכרונך קורסים בכימיה.... מה אתה אומר?

orii

New member
סיאפניקית אחת צודקת -זה לא מים מזוקקים ולא

נעליים. השיטה של הפד טובה אולי לסנן גושי אבן גדולים שעברו מהקומקום. אם באמת צריך מים מזוקקים יש רק דרך אחת להשיג אותם וזה לקנות. ליצר אותם באופן סטנדרטי זה להעביר מי ברז דרך עמודה (באורך מטר וחצי שניים) שיש בה עם חומרים שסופחים את היונים (מלחים) מהמים (דרך אגב במעבדות יש שני סטנדרטים יש מים מזוקקים ומים מזוקקים פעמיים...). לענינו אני חושב שצריך לראות בפרוטוקול הניקוי מתי באמת ולמב בדיוק צריך את המים המזוקקים. אם זה רק לשטיפה סופית של חלק אחד זה אולי לא סיפור כי אז כמות המים המזוקקים שצריך בכל פעם היא קטנה. הגיוני שאחרי שעושים את הנקיונות במים רגילים וסבון רק לשטיפה סופית של חלק רגיש יש לשטוף בקצת מים מזוקקים שיקחו את המלחים שנשאו מהמים והסבון.

sporTV

New member
../images/Emo6.gif

נראה לי שאני ויסודות כימיים רחוקים שנות אור זה מזה! אדווח לכם כמה זמן יחזיק ראש האירוסול. נקווה שהרבה
בהתחשב בעובדה שריקי פירסמה כאן מסמך מבי"ח בירושלים, ששם אומרים לשים מים רגילים, והמסמך הרשמי שאומר מים מזוקקים, אני התפשרתי ועושה את האמצע.

orii

New member
אתה לא באמצע

אתה לגמרי בצד של המים הלא מזוקקים. עזוב אותך מהסינון הוא טפשי, אלא אם אתה שואב מים מבאר....

צודק

בדיוק כך הודרכנו לגבי ניקוי המכשיר. ניקוי במים מזוקקים הינו רק לממברנה בעזרת כלי מסויים עליו מניחים את המכשיר, שופכים מעט מים מזוקקים למשפך קטן שמנקה את הממברנה ומפעילים את המכשיר עד שהנורית האדומה דולקת.

וואלה, שכחתי את הפעמיים ../images/Emo6.gif

ואתה צודק אין שום הצדקה לשטוף את כל הנבולייזר רק את ראש האירוסול ואת העיגול הלבן נראה לי שזה מה שאעשה בזמן האחרון שכחתי כבר כמה פעמים את הנבוליזר בתוך המים או לכל הלילה או עד שאני חוזרת מהעבודה

chakiv

New member
אכן השימוש בפד זה יעיל כמו לשטוף את הבית עם

מיץ פטל (סתם מה שעלה לי לראש). אולי באצת זה יכול להוריד חתיכות אבן גדולות, אבל מינרלים - עוברים גם עוברים. מכינים מים מזוקקים ע"י בירטה שאכן סופחת מינרלים - מה שאמור להיות כמעט בכל בית מרקחת. וחוץ מזה, אין היגיון לנקות את כל המכשיר במים מזוקקים כל פעם מחדש. עוד בשרשור הקודם הסברתי שההוראות שהחברה מספקת הן בלתי אפשריות בעליל, והכל נועד לכיסוי () והורדת אחריות. פעלו לפי הוראות השימוש שסיפקתי בשרשור הקודם, נקו בין אינהלציה לאינהלציה, החליפו ממברנה אחת לחצי שנה (או 5 חודשים, אם אתם מרגישים שמשך זמן האינהלציה מתארך), ואני מבטיחה לכם יעילות רבה וטובה מהמכשיר. המכשיר טוב, ועושה את העבודה מצוין. יעילותו גבוהה יותר מהמכשירים האחרים כיוון שהוא מצליח להחדיר את האירוסול (הטיפות הקטנות הנוצרות) טוב יותר לפנים הריאות. אפשר להשתמש בו עם כל סוגי התרופות לאינהלציה הקיימות. אפשר גם להשתמש במכשירים אחרים בו זמנית אם יש בעיה לנקות מיידית את המכשיר איפלו. יש אנשים לא מעטים שבוחרים לעשות אינהלציה מסוג אחד במכשיר איפלו ואינהלציה מסוג אחר במכשיר הרגיל, בשביל לחסוך את הניקוי המיידי. לא שזה פוטר מניקוי..כמובן. ורדית

vikvik

New member
ורדית , שאלה מתקרצצת

אני זוכרת עוד לפני הרבה הרבה שנים כאשר הסבירו לנו (לי ולאמא) מה זה מכשיר אינהלציה טוב אז לקחו מכשיר פשוט שמו חומר ואז הצמידו יד ל"עשן" שיוצא והוא על היד מיד הפך למים , ואז לקחו את "פרי בוי" וה"עשן" נשאר עשן ואמרו שהפירוק הוא כל כך טוב שזה הופך את הנוזל לאדים כמעט כמו גז וזה הדבר הכי נגיש לריאות. באי פלאו אמנם יש "עשן" רציני ואחר ואני גם לגמרי סומכת על המכשיר , אבל תוך שניה החומר הוא מים , אפילו בפה הוא כבר מים. וכאשר שמים את המכשיר לפעול אחרי הייפרטוניק עם מים מזוקקים , אז כל השולחן רטוב מהאדים. האם זה פשוט אחרת? או פחות טוב? אם החומר מגיע לריאות כנוזל זה לא פחות טוב?

chakiv

New member
ממש לא מתקרצצת. בכלל לא

הפיכת התרופות למרכיבים קטנים כדי שייכנסו לריאות זה עסק לא פשוט בכלל (כאילו דה..). העניין הוא שגודל החלקיקים אמנם צריך להיות קטן, אך לא מאוד קטן עד כדי כך שהוא הופך לגז. נדמה לי שגודל החלקיקים המושג צריך להיות 0.5 מיקרון - גדול יותר, לא מצליח להיכנס לחלקים הפנימיים של הריאות, וקטן יותר הופך את זה לכל כך נדיף שזה בורח עוד לפני שמצליחים לנשום את זה. המכשיר החדש, איפלו, פשוט מפרק את הנוזל בשיטה שונה מזו של המכשיר פרי בוי, ויעילות המכשיר מכאן היא גבוהה יותר. אז אלף - המכשיר עובד אחרת. ובית - המכשיר יותר טוב. אבל גימל - מה שאת מתארת לי, לא נראה כמשהו שהמכשיר צריך לעשות. לפחות לא מתוך הדברים שנאמרים ע"י החברה, או מטופלים שפונים אלי, בכל אופן. יכול להיות שמשתתפי הפורום יספקו יותר מידע לאור הנסיון שלהם? אני בהחלט מציעה לפנות לנציגת החברה שנתנה את ההדרכה ולשאול אותה בעניין. אני אברר עוד בנושא זה ואם יהיו לי עדכונים אעביר אותם על גבי הפורום. ורדית

אני רוצה להגיד לכם שמרוב שניהיה לי בלאגן

עם הסטריליות של המכשיר הזה אני מעדיף כבר להשתמש ברגיל שלי זה חתיחת כאב ראש מה דעתכם?

sporTV

New member
מתרגלים...

אני עושה 3 אינהלציות (הייפרטוניק סיליין ופולמוזיים) במכשיר הרגיל ופעמיים קולירצין במכשיר החדש.

sporTV

New member
התשובה בגוף השאלה

בגלל שצריך לשטוף טוב טוב את החלקים אחרי כל שימוש, אני מעדיף לעשות את זה רק פעמיים... סיבה נוספת - באינהלציית ההייפרטוניק סייליין אני מעדיף לעשות אותה לאורך זמן ולא צ'יק צ'אק עם האיפלו כי היא מכייחת וזה טוב לי לאורך זמן.

אני מתוודה

שיצא לי כבר כמה פעמים לפספס פולמוזיים בגלל שפשוט לא בא לי על כל הבלאגן של הנקיונות זה באמת סיוטי למדי גם לי כברעברו הרהורים לחזור לקודם...

למעלה