תוספת לקיצבה מביטוח לאומי

תן תן 4

New member
תוספת לקיצבה מביטוח לאומי

שלום לכלום
לאחרונה ריאיתי שהרבה שואלים לגבי תוספת לגמלה מביטח לאומי .
אני הייתי עם בני בוועדה בביטוח לאומי בחודש שעבר , אתמול קיבלתי מכתב שהוא זכאי לקבל תוספת של 17% ,
והחזר של הפרשים שנה רטרואקטיבית.
יש לציין כי הגשתי בקשה גם לפני שנה כשהיה בן 3 והבקשה נדחתה באותה תקופה הייתה אצלנו רופאה מטעם הביטוח לאומי
(לפי מה שנראה לי היא התרשמה שהוא מאוד מבין ומתפקד טוב לגילו)
*יש לציין כי בני היום בן 4 מתחיל בימים אלה לדבר מעט
(לא לצורכי תקשורת ,הוא יותר שר .סופר עד 10, אומר מילים מתוך שירים ,יש לציין כי לרוב אומר את הדברים בהקשר למצב )
הוא נמצא בתהליך גמילה מהטיטול (כבר כמעט 3 חודשים ) כרגע גמול באופן חלקי.

דבר אחד שקצת לא ברור לי וקצת מטריד כייון שאני לא יודעת למה התכוונה הבודקת היא רושמת בפרוטוקול "חשד שלי לפיגור התפתחתי"
אין לי דרך לבדוק זאת מולה
למה לדעתכם היא התכוונה ?האם קיימת הגדרה כזאת ?
לפיגור =עיכוב , או פיגור = במובן של פיגור שיכלי .( מאוד קשה לי שמצויינת המילה פיגור כיוון שהבן שלי מאוד חכם ומגלה סקרנות וההבנה שלו מאוד טובה, כמובן שיש את כל הקשיים משלווים בלקות של PDD )
אשמח לתגובות

תן תן 4

New member
עדכון

כרגע דיברתי עם ביטוח לאומי כדי לוודא את פרטי המכתב.לטענת הנציגה הבן שלי לא זכאי לתוספת .
הסבתי לה כי רשום במכתב כי הם מאשרים את התביעה וכי מציין שהוא מקבל אחוז גימלה של 100% ומצויין כי יש תוספת של 17 %
לטענתה מדובר ב 17% שנכללים כבר בתוך ה 100%
לא כול כך ברור לי למה לשלוח מכתב כזה אם הוא לא זכאי
בפעם הקודמת הגשנו תבעיה ואחרי שהרופאה מביטוח לאומי הייתה אצלנו קיבלתי מכתב כי הבקשה נדחת ?
אז נכון לעכשיו יוצא שבשני המקירים הוא לא זכאי לתוספת אך המכתבים שונים לגמרי.
האם מישהו נתקל במכתבים הללו ?

dina199

New member
האם כשהגשתם את התביעה לפני שנה

היו לכם שני איבחונים תקפים ?
כי הם לא יכולים להחליט לבד אם הילד אוטיסט או לא , רק לשלול את תקינות האיבחונים.
לכן ייתכן שהדחייה לפני שנה לא הייתה חוקית (אלא אם כן היה משהו לא תקין באיבחונים).

תן תן 4

New member
לפני שנה ....

היינו לנו שני אבחונים של פסיכולוגית ושל פיסכאטרית ילדים שבהם באותה תקופה אובחן PDD-NOS
בדחיה של לפני שנה הם לא ציינו כי הבקשה נדחתה על סמך זה שלא נראה להם שהוא אוטיסט , אלא בגלל שביחס לגילו איך הרבה הבדלים מבחינת תפקוד ורמת עצמאות של הילד.
מה שכן האחות שצפתה בו בבית אמרה לי כי היא מתרשמת שהמצב לא כל כך קשה (היא ראתה אותו אוכל חטיף באופן עצמאי ושותה מכוס עם קשית וכנראה זה גרם לה לראות שאין הרבה הבדלים ברמת העצמאות ( מה שכמובן לא היה נכון ) כי הוא לא היה מדבר לא גמול זקוק להשגחה צמודה לא מודע כלל לסכנות וזה דברים שלא רואים ב 10-15 דק' של צפיה בילד.
מה שמוזר שהפעם התקבל מכתב שאומר כי הבקשת התקבלה , אך הנציגה בביטוח לאומי טוענת כי זה לא מדוייק והא לא זכאי וצריך לבדוק זאת .

dina199

New member
לדעתי כדאי לך לקבל יעוץ משפטי.

נראה שהם התנהגו בניגוד להחלטת בג"ץ וחוזר מנכ"ל משרד הבריאות.
אם האיבחונים היו כתובוים בהתאם לחוזר, אין להם עילה לשלול כי הם לא אמורים לאבחן.
נראה לי שלכם יש עילה לתביעה משפטית.

דינה אני חושבת שהבנת לא נכון

את הקיצבת נכות הרגילה הם קיבלו לפני שנה וכן הכירו בהם הם לא קיבלו את התוספת של תלוי בזולת אף אחד לא ערער על האיבחון פשוט כשמדובר בתוספת המתבקשת של תלוי בזולת הם מערימים קשיים כרגיל

dina199

New member
תודה .
אם זה רק תביעה של 'תלות בזולת'

אז זה משהו אחר.
אני קראתי כמה פעמים את ההודעה הראשונה , וחשבתי שלא נתנו להם שום דבר לפני שנה.

ואם זה 'תלות בזולת' - לפי דיווחים בפורום אף ילד א"ס לא קיבל את זה , אלא אם כן יש לו בעיה רפואית חמורה שלא קשורה באוטיזם.
מספיק שילד אוכל או שותה או מתלבש או מתרחץ לבד - מבחינת ביטוח לאומי הוא עצמאי לכל דבר ולא תלוי בזולת..

שלומות0

New member
גם אני הבנתי שלא נתנו להם כלום

ועכשיו אשרו להם שנה אחרונה, ואחרי שהאם הסבירה שהגיע אחות לבית הבנתי שלא אושרה הקצבה של תלוי בזולת,
והיות שיש לי מקרבים שישבו בוועדה שקבעה לתת את התוספת הזו ואני יודעת כיצד דברים התגלגלו
אני שוב חוזרת על מה שכבר כתבתי כאן בעבר,
הקצבה הזו יועדה לילדים בעלי מחלות פיזיות מאוד קשות, מונשמים וכאלו,
צודק או לא זו שאלה אחרת,
מה שכן ישנם הורים שאישרו להם הנחה בחברת החשמל{אין צורך לבקש זה מגיע אוטומטית לחברת החשמל } על פי איזה קריטריונים זה ממש לא ברור, ולאף גורם מוסמך קרי עובדות סוציאליות, משפטים וכו' אין תשובות!

שלומות העמימות זה הנשק שלהם

כמה שתדעי פחות תדרשי פחות בגלל זה אני אמרתי כאן בפורום שאני קיבלתי את ההנחה בחברת חשמל לא יודעת להגיד לך אם בגלל האפילפסיה או לא וזאת על מנת שאנשים יידעו שניתן לקבל את זה ויבדקו לעומק גם אם לא מקבלים את התוספת של תלות בזולת, שוב הם שומרים על עמימות כי זה כדאי להם

שלומות0

New member
תאמני לי יש לי מכרים

מקורבים לצלחת אף אחד לא יכול לתת לזה תשובה,,,

שלומות0

New member
ונכון שהורים ידעו רק לא ברור מי זכאי

אני קבלתי מסרים מהורים שנגשו ודרשוולא קבלו, מצד שני יש הורים שכתבו שקבלו, אז כפי שציינתי אין תשובות מוסמכות לזה משום גורם!
אם את מצליחה להביא תשובה מוסמכת מגורם מוסמך מאוד נשמח שתעלי לנו,

שלומות0

New member
יש בעיה, ותא צריכה לפנות

ליועץ משפטי שמתמחה בנושאי ביטוח לאומי..

שלומות0

New member
פעם ראשנה אני שומעת

שרופאה מביטוח לאומי מבקרת בבית,
שמעתי שאחות מגיעה אם מבקשים תוספת תלוי בזולת, אבל לא רופאה לצורך קבלת קצבה זה לא שמעתי..

תן תן 4

New member
את צודקת התבלבלתי בכיתוב הייתה אצלי אחות ולא

רופאה .
נראה לי שאני באמת יבדוק זאת
יותר לעומק מביחנה משפטית.
תודה

שלומות0

New member
כנראה שבדקו לתת

לכם תוספת תלוי בזולת , אף אחד לא מקבל את זה, אבל נשאלת השאלה אם אשרו לך קצבה רגילה כמו שכולם מקבלים, כי אם כן אין בעיה וגם משלמים לך שנה אחורה.

dina199

New member
וזה לא איבחון אלא בדיקה סטננדרטית

של עצמאותאישית שמבוצעת לכל הנכים.
אין לזה שום משמעות לגבי זכאות לקצבה כשיש שני איבחונים תקינים שכתובים בהתאם לחוזר מנכל משרד הבריאות

תלות בזולת אפשר לתבוע רק מגיל 3?

הבת שלי יכולה לנסות לאכול לבד אבל היא תעשה מהפכת עולם , לא מתלבשת שותה רק מבקבוק....
אני אשאל את העו"ס שלי גם...

בעיקרון כן

אבל אל תתלי תקוות כי גם הבת שלי לא מדברת לא אוכלת לבד לא גמולה ועדיין התביעה נדחתה כלומר בגדול היא ענתה לקריטריונים שלהם אבל התשובה הייתה שהיא מתאימה מבחינת התיפקוד והעצמאות שלה לילדים רגילים בגילה, בקיצור את התוספת הזו כנראה מקבלים כרגע רק נכי הגפיים כנראה שמדובר בתלות פיזית.

dina199

New member
לדעתי אם היא שותה לבד מבקבוק

זה כבר מספיק עצמאי עבורם

למעלה