תוספת למכתב ההמלצה שמרצה שולח עבורי

stasus1

New member
תוספת למכתב ההמלצה שמרצה שולח עבורי

שלום לכולם,
אשמח לייעוץ ועזרה...קיבלתי מייל מאחד הממליצים שלי שבו הוא אומר שבאוניברסיטה אחת ביקשו לצרף למכתב "התייחסות לשאלה מה תתרום התוכנית למועמד" והוא רוצה שאני אנסח לו את זה בכמה שורות והוא יצרף את זה....
מצד אחד, אני מבין שהוא אולי לא יודע מה לרשום שם אבל גם לי אין מושג מה המטרה של השאלה הזו, למישהו יש מושג? נתקל בדבר כזה? מעבר לאוסף של קלישאות ודברים בנאליים, מה כבר אפשר לרשום שלא רשמתי בSOP?
אני אציין רק שמדובר במדע המדינה (דוקטורט).
תודה מראש למסייעים

לא נתקלתי אבל...

אם מדובר באוניברסיטה קנדית זה סביר להניח מתוך הניסיון לוודא מועמדים מגיעים מהסיבות 'הנכונות' לתוכנית.
אם זו אוניברסיטה אחרת, ייתכן ולא מובן להם למה הגשת אליהם והם לא בטוחים מה כוונתך והם רוצים הבהרה.

stasus1

New member
זו אוניברסיטה אמריקאית ולמה שישאלו את המרצה שאלה כזו...

הרי בשביל זה יש את הSOP..ממש לא ברור לי הדבר הזה

Philip Jr

New member
למה שלא ישאלו?

זה לא כל כך מסתורי בעיניי.. קודם כל הגיוני שהאוניברסיטה תרצה לקבל את הפרספקטיבה של אלו שהנחו אותך ופיקחו עליך לגבי ההתאמה בינך לבין התוכנית, או איך התוכנית יכולה לתרום לך. למשל, מהם הדברים שאתה חלש בהם יותר, או מהם ההזדמנויות שהם לא יכלו לתת לך שהמחלקה הזו כן יכולה..
&nbsp
ב - SOP אתה עונה על זה עבור עצמך, אבל לא נראה לי משוגע כל כך לבקש גם מאחרים לענות על השאלה הזו. זה קצת מזכיר לי מחקרים שהם יותר בתחום שלי של אישיות, וספציפית personality perception. יש מרכיבים מסוימים באישיות ובהתנהגות שלנו שאנחנו קצת יותר biased לגביהם מאשר אחרים סביבנו, ו - vice versa.
&nbsp
האמת שזו גם דרך לא רעה לראות האם אתה זה שכותב את ההמלצה, או הממליץ עצמו.. אני מציע שתיזהר עם העניין הזה. אם יהיה ברור לגמרי שהמילים הם שלך, אתה עלול להסתבך..

stasus1

New member
זו בדיוק הבעיה! איך אני יכול לכתוב לא מה שכתבתי כבר בSOP?

אני יכול להגיד למה אני רוצה ללמוד שם: בגלל שיש מרצים שמתאימים לי, בגלל ששמעתי שהתוכנית טובה בתחום שלי...איך אני אמור לכתוב משהו על עצמי מהצד?

Philip Jr

New member
זה לא אתה שאמור לכתוב את זה!

אבל אני שמח שאנחנו יותר קרובים להסכמה לגבי מה הבעיה באמת.. הבעיה היא הממליץ הזה, ולא השאלה.. המטרה של השאלה מאד ברורה, הבעיה היא שאתה עומד לענות עליה, למרות שאתה לא אמור לעשות זאת.. אתה *לא* אמור לכתוב עליך משהו "מהצד", אז האשם הוא הממליץ ולא המחלקה..

לגבי מה *כן* לעשות, אני לא יודע, זה תלוי בך.. אתה יכול למשל לקחת את מה שהיה ב - SOP בהקשר הזה, לחלק לשניים, לשים חצי ב - SOP וחצי במסמך הזה.. למרות שזה כנראה יחליש את ה - SOP ולכן לא פתרון מיטבי.. פתרון אחר הוא להתאמץ קצת יותר ולחשוב בכל זאת על עוד מרכיבים המסבירים מדוע לימודים דווקא במחלקה הזו הם הצעד הטוב ביותר עבורך.. ואפשרות שלישית (ותנסה לא ליפול מהכסא פה) היא לבקש בנימוס מהממליץ לעזור לך עם זה, כי הוא אמור לתת כאן את נקודת המבט שלו, עם כל הכבוד לעיסוקיו המרובים והזמן המועט שיש לו.

stasus1

New member
זהו שאין לי בעיה להסביר למה אני רוצה ללמוד שם...

יש לי בעיה להסביר את זה בתור ממליץ לעצמי מבלי לחזור על עצמי והמילים שלי! מה גם שכבר כתבתי מכתב המלצה לעצמי לבקשת מרצה אחר אז בכלל אני מרגיש כאן תחושת ייאוש....
תודה על הטיפים. לחלק את הSOP לשניים אני לא אעשה כי באמת חבל לי להתחיל לערוך אותו מחדש אחרי שלקח לי כל כך הרבה לנסח אותו שיהיה כמה שיותר קוהרנטי...אני אנסה באמת לחשוב על דברים נוספים במחלקה, אני חושש אני פשוט אתחיל לכתוב על כל מיני דברים איזוטריים שגם יפגמו בזה....וכן אתה צודק, נראה לי שאין ברירה אלא אחרי שאשלח לו כמה שורות לבקש ממנו לעזור עם זה...אתה חושב שזה יהיה ראוי שאני אסביר את המצב כמו שהוא? כלומר שאני חושש לכתוב משהו שיראה דומה מידי למה שכתבתי כבר בהצהרת הכוונות שלי (שלא לדבר על המלצה למרצה אחר)?

Philip Jr

New member
צ'מע, שמו אותך בפינה

וזה כל פעם מצער אותי לשמוע שממליצים מתעצלים ככה, ובאיזשהו אופן גם מסכנים את המועמד שלהם. הרי זה לא יגמר בטוב אם יתגלה שאתה זה שכתבת את ההמלצה, או את התשובה לשאלה הספציפית שאנחנו מדברים עליה, במיוחד אם הצהרת אחרת.
&nbsp
אז בטח שאני חושב שזה ראוי שתסביר לממליץ המדובר את המצב ותבקש עזרה, אתה בסך הכל מבקש שיעשה את מה שמצופה ממנו..

stasus1

New member
מתסכל מאוד כל העסק

הדבר היחיד שלא בשליטתי ולא היה אמור להטריד אותי מבחינת מה אני יכול לעשות, גרם לי לא פחות אם לא יותר כאב ראש מהדברים האחרים באפליקיישן...

Philip Jr

New member
זה תמיד כך עם המלצות

לפחות מהבחינה שזה לא בשליטתך ולכן מתסכל.. גם לאלו מאיתנו שכתבו להם את ההמלצות כמו שצריך זה כאב ראש. צריך לוודא שכולן נשלחות, ולעשות על זה מעקב, וכמובן לדאוג לגבי מה בדיוק כתוב, והם משום מה הם פספסו משהו בהוראות וכדומה.. זה אף פעם לא נעים כשמרכיב כל כך חשוב ב - application לא בידיים שלך. ממה שאני רואה במקרה שלך, גם כשזה כן חלקית בידיים שלך זה מאד לא נעים.
&nbsp
אבל - החדשות הטובות הן שבקרוב זה יגמר, לטובה או לרעה. עונת ה - applications תחלוף בקרוב!

Gidi Shemer

New member
עוגת שוקולד ופלאפל מהביל תוצרת בית

אתן לדיקטטור שיחליט להפסיק את כל סיפור ההמלצות הזה.
כמות שעות השינה שצעד כזה יעניק לי....

stasus1

New member
כן זה באמת חדשות טובות

באמת שלטוב או לרע, אני רוצה להיות כבר אחרי התקופה המלחיצה הזאת....

3rd CYR

New member
מצטרפת באיחור לדיון אבל...

מה הבעיה לנסח במילים אחרות דברים שמחזקים את הדברים שמופיעים ב SOP? כמובן שכולנו בהסכמה מלאה שזו הייתה עבודתו של הממליץ לכתוב וכו', ושזה שאתה כותב על עצמך זה פחות מאידיאלי, אבל בהינתן המצב, למה לא?
כל חייך האקדמיים מלאים בלכתוב סקירות ספרות שאחד הרכיבים בהם (בין היתר) הוא לחזור על רעיונות של אחרים במילים שונות. אז אותו דבר אפשר לעשות ל SOP שלך?

stasus1

New member
אין בעיה עקרונית גם לכתוב לעצמי את שלושת ההמלצות...

ולהעיד על עצמי שאני יוצא מן הכלל ומדהים אבל לא נראה לי שזו הייתה המטרה המקורית של השאלה הזאת למרצה, ולכן ניסיתי להבין איך לענות על זה בצורה אמינה ככל האפשר

3rd CYR

New member
זה לא כך הבנתי את הבעיה שציינת

בהתחלה כשאמרת שאינך יודע מה לכתוב במכתב ההמלצה שאינו חופף את מה שכבר יש בסטיימנט שלך (ופיליפ הציע לחלק את התוכן בין שני המסמכים כאילו שאינם צריכים לחפוף).
&nbsp

למעלה