תוספת לחלב אם

saadit

New member
תוספת לחלב אם

שאלה נוספת לי היום... בני בן החודשיים וחצי עדיין מתעורר בלילות. אני אמורה לחזור בעוד כשבועיים לעבודה, ואני מפחדת שלא אשן בלילות. חשבתי להוסיף לתת לו בקבוק בלילה (חלב שאוב) ברגע שאתחיל לעבוד + תוספת . שאלתי היא איזה תוספת היא העדיפה דדיסת אורז או שיבולת שולעל או שבכלל לא רצוי לתת תוספת עדיין. אנא תשובתכם - אשמח לשמוע רעיונות אחרים לשינת לילה (אולי מטרנה?) תודה אמא של יואבי

תוספות להנקה

ראשית כל בהצלחה בחזרה לעבודה! האם עד היום לא נתת לו כלום חוץ מהנקה!? האם הוא רגיל/מכיר פטמת בקבוק? אם לא כדאי להתחיל ומיד.... כדאי אולי לשאוב ולתת לו לפני השינה כמות שאובה כך שתדעי כמה הוא אכל. אם עדיין הוא יתעורר ותחששי שזה עקב רעב תוסיפי תוסף. אני התחלתי לתת לבתי סימילאק מאחר וגם אני אוטוטו חוזרת לעבודה. אני נונת את הסימילאק בצהרים על מנת להקל על המטפלת. זה משביעה יותר והיא רגועה מאוד לאחר מכן וגם אין חשש מפני גזים לקראת השינה. בכל אופן, המון בהצלחה!

תינוק שמתעורר בלילה ../images/Emo1.gif

קודם כל, בגיל של בנך, זה אך טבעי שהוא יתעורר בלילה. הקיבה שלו עוד קטקטנטונת מדי בשביל להכיל כמות אוכל ש"תסחוב" אותו 11 שעות (היא בערך בגודל של האגרוףף הקטן שלו...כמה כבר נכנס שם
...) בכל אופן, דייסת אורז ניתן לתת מגיל ארבעה חודשים. לגבי קורנפלור אני לא יודעת כי לא השתמשנו (נראה לי סתם "קלוריות ריקות". אין בזה שום דבר מזין). את הדייסות אפשר לערבב גם עם חלב אם וגם עם תחליף. מה שאת נותנת. אהמ..ומילה מהניסיון האישי: אל תחשבי שזה קסם שברגע שנותנים את הדייסה הילד נרדם ל- 12 שעות רצוף
(ככה אני חשבתי...) אז שלא תאכזבי... הזמן זאת "הדייסה" הכי טובה שאני מכירה. בהצלחה !!!

batLaLeche

New member
אין לתת מזון שאינו חלב עד חצי שנה |

איזה יופי שאת רוצה להמשיך להניק גם בחזרה לעבודה! המלצת משרד הבריאות, כמו אירגון הבריאות העולמי וגופי בריאות אחרים בעולם, היא לא לתת מזון מוצק (כולל דייסות) וגם לא מים ושום מאכל או משקה אחר חוץ מחלב אם (או חלב מלאכותי - תמ"ל, תרכובת מזון לתינוקות) לפני גיל חצי שנה. לגבי חזרה לעבודה: יש אמהות שמתחילות להרגיל לבקבוק לפני החזרה לעבודה, ואמהות אחרות שמאפשרות למטפלת לתת את הבקבוק. היתרונות של השארת הבקבוק למטפלת על פני מאמץ מוקדם של האם: 1. המטפלת לרוב מנוסה בבקבוקים, ותצליח להאכיל את התינוק כך או כך. 2. תינוקות רבים אינם מסכימים לקבל בקבוק מאמא במקום הנקה, וממטפלת - כן. 3. אמא שרוצה לחזור לעבודה וגם להמשיך להיניק, מומלץ לה שלא לתת אף פעם בקבוק, מפני שתינוקות רבים יתחילו להעדיף את הבקבוק ומכאן הדרך לגמילה מהירה. שיהיה בהצלחה!

אז למה ../images/Emo35.gif

למה על הדייסות של מטרנה וגרבר כתוב מגיל 4 חודשים ? (וגם רופא ילדים ייעץ להתחיל להוסיף דייסת אורז בנוסף להנקה בגיל הזה). אני הבנתי שרק מזון כמו פירות וירקות יש להתחיל לא לפני שמולאים לתינוק 6 חודשים...

batLaLeche

New member
עקרונות למזון מוצק ../images/Emo77.gif

למה על הדייסות כתוב? שתי סיבות: א. כי זה מה שהיה נהוג בעבר, עד שהתברר כמה זה לא בריא לתינוקות. ב. כי יש להם אינטרס למכור לך כמה שיותר, ומגיל כמה שיותר מוקדם, ועד גיל כמה שיותר מאוחר - מוצרים שבכלל לא נחוצים לתינוקות! ממש לא צריך את הדייסות האלה בשום שלב של התפתחות התינוק, ולמעשה כיום הן אינן מומלצות על ידי תזונאים! את לא ממש מצפה להמלצות לתזונה נכונה מיצרנים של מזון תעשייתי ומעובד, נכון?
אורז בהחלט לא מומלץ לפני גיל 7-8 חודשים - אחרי שהתינוק כבר אוכל פירות וירקות ברצון, ואין שום תופעות. פירות וירקות הם המזון הקל יותר לעיכול, וממנו מתחילים. אחר כך מוסיפים דגנים ללא גלוטן, קטניות ובשר. אז בגיל 7-8 חודשים אפשר לבשל אורז אמיתי ולהכניס קצת למרק או ליד המרק. כך גם עם שיבולת שועל, שאפשר לקנות שיבולת שועל אמיתית ולבשל דייסה אמיתית. וכמובן - כל הדגנים המכילים גלוטן אסור לתת לפני גיל 9 חודשים, כי חשיפה מוקדמת עלולה לגרום למחלת הצליאק בתינוק. לגבי רופא הילדים: מצער מאוד שרופא הילדים לא מעודכן בהמלצות הכי בסיסיות.

תודה על התשובה המהירה !

יש לי עוד שאלה קטנה: בקשר לבישול דייסה אמיתית.
מאיזה גיל אפשר לבשל דייסה (כמו שאמרת) "של פעם" עם חלב אמיתי ? (כמו שההורים שלנו היו מכינים לנו...) כי חלב ניגר אינו מומלץ. לא כן ? (עכשיו לפתע התערער לי כל האמונה שנתתי בטיפת חלב שממליצים על דייסות ועל הספרות הלא מקצועית שממליצה גם כן...) ...היום מומלץ לא לתת בכלל דייסה ???? המלצה שלא שמעתי עליה... אנחנו דווקא צרכניות של שיבולת שועל מדי ערב. טעות ?

batLaLeche

New member
דייסות אמיתיות ../images/Emo77.gif

הי אמא של פיצית (איזה שם חמוד), היום מומלץ לא לחשוף לחלב ניגר לפני גיל שנה, לפחות. אבל אפשר לבשל דייסה משיבולת שועל עם מים, ולהמתיק בקצת שקדיה. גם אפשר להוסיף לזה קצת פירות טחונים/מרוסקים, כמו תפוח או בננה - מה שהיא אוכלת ושנראה לך מתאים. יוצא נורא טעים! ניסיתי בעצמי לפני שבוע! דווקא כזאת דייסה - דייסה אמיתית משיבולת שועל אמיתית, לא דייסות האינסטנט המעובדות, בהחלט מומלצת ויש לה ערך תזונתי, כמו לאורז ולכוסמת.

AUR1

New member
טיפת חלב

אני כבר מזמן הבנתי שאין מה להתייעץ אתם ועדיף לפעול ע"פ האינטואיציה שלך

בת תודה רבה

ענית בדיוק על מה שרציתי לשאול. יובל תהיה עם מטפלת מ- 1.5 משעה 7:30 ועד 14:00 - ולא ידעתי להחליט אם לנסות בקבוק קודם או להשאיר את כל העסק למטפלת (שאני סומכת עליה). מעין, בתי האמצעית, ינקה מלא עד גיל 10 חודשים ואח"כ אכלה בכפית ומכוס כי לא הסתדרה פיזית עם פטמות הבקבוקים ולא ידעה לינוק מהם, אבל יובל עוד קטנה ולא נראה לי שתסתדר עם כפית או כוס - כי לא מדובר בדייסה סמיכה אלא בנוזל מושלם - אבל אחרי שקראתי מה שכתבת - החלטתי להשאיר אותי בתור מקור היניקה הטבעי ואת המטפלת בתור "זאת עם הבקבוק". אז תודה רבה. נ.ב. - אתמול נשקלנו - יובל עלתה קצת ואני ירדתי קצת. בכלל היה יום נהדר.

צביה ? הכל בסדר ? ../images/Emo142.gif

לא סיפרת מה היה בטיפת חלב ביום ראשון, והכי חשוב איך אתן מרגישות ?? מקווה שהכל טוב.

אחלה

דוקא כן סיפרתי. אבל לא זוכרת באיזה הודעה. היה בסדר. סביר. יובלי עלתה אמנם מעט (130 בשבוע הזה) אבל לאור הנסיבות הייתי די מרוצה. בכלל, היו לי כמה תובנות עמוקות לגבי חשיבות העליה במשקל בהנקה. לא סתם להגיד כציטוט אלא אפילו להאמין בזה שגם ילדים שלא יונקים או אחרי שמסיימים לינוק - עולים במשקל בקצבים שונים אז ככה גם אנחנו (הגיע הזמן אחרי 3 ילדות להבין את זה...) המון תודה על התשומת
ולהשתמע.

יופי !! ../images/Emo82.gif

כיף לשמוע שהכל בסדר, גם העלייה במשקל של יובל וגם התובנות של אמא שלה, "אין לי רגע דל"
כבר התגעגנו ל'בזזזזזזז' שלך פה
שיהיה לכולן יום נפלא

סיגלית9

New member
מה זאת אומרת "עדיין" .....

אני חזרתי לעבודה בתום 3 חודשים. המשכתי לקום באופן טבעי פעמיים בלילה על מנת להאכיל ( בהתחלה רק התחליף ואח"כ בשילוב דייסת סולת). וגם בגיל יותר גדול מהתינוק שלך . איך אפשר לצפות מתינוק , ואפילו מתינוק קצת יותר גדול, לישון בשקט כל הלילה..., מדובר בילד עם צרכים משלו !! לא במבוגר !!!! כך קרה שהתחלתי את הבוקר שלי בשעה 4 או 4 וחצי בבוקר, והייתי מגיעה לעבודה ב - 8 , אמנם קצת עייפה אבל גם זה עבר !! הכי חשוב שהילד יהיה שבע ורגוע..........

את מתלהמת במקום הלא נכון ../images/Emo88.gif

"מה זאת אומרת עדיין" !?? את לא מתלהמת בהודעה הנכונה. אין לי מושג את מי ניסית להרגיז - אבל לא הצלחת כי את לא בשרשור הנכון. החיפזון יקירתי...החיפזון

למעלה