תוספת להנקה?

roeyem

New member
תוספת להנקה?

היי, רציתי להתיעץ...רואי שלי בן 5 חודשים. מגיל חודשיים ועד בערך 4 חודשים הוא ישן לילה שלם , בשבועות האחרונים הוא מתעורר בערך כל 3-4 שעות והדבר היחיד שמרדים אותו זה כמובן היניקה. קבלתי עצה ממבוגרות ממני שאולי הוא שאולי החלב שלי כבר לא ממש משביע אותו ושאולי כדאי לתת לו לפני השינה תחליף חלב (פורולמה) ע"מ שישן יותר שעות בלילה ויהיה שבע. מה דעתכן???? תודה,מיה

1טלטלים

New member
תוספת להנקה ושנת תינוק ../images/Emo29.gif../images/Emo1.gif

מיה היי, לפי המלצה של ארגוני בריאות בעולם וגם לפי משרד הבריאות של ארצינו תינוק אשר יונק הנקה מלאה איננו זקוק לשום תוספת מלאכותית .תינקוקת רבים אשר התנסו בעבר בשינה של כמה שעות ברצף שבים וחוזרים להתעורר בגיל מאוחר יותר. סיבות להתעוררות רבות (וזה לא תמיד רעב),שיניים,הסתיים מחזור השינה(בשפתיונ "נגמר החלום" וכן יש שוני גדול בין מחזורי שינה של תינוק לבין שלנו),תינוק עומד לפני אבן דרך התפתחותית כלשהי,צמא,קור,חום ,רעש מוזר,רוצה להיות קרוב אלינו(הורים),יש אמהות אשר מדווחות שתינוק שלהם שב להתעורר כמה פעמים בלילה בסמוך למועד חזרתן לעבודה (כן תינוק מרגיש שפתאום יש לו מעט משעות אמא ומוצאים שלילה זה זמן די נוח להשלים את החסר),אמהות רבות ניסו את טריק הפורמולה לפני שינה ומצאו שזה לא עובד,תינוק ממשיך להתעורר למרות שגמע בקבוק.ועוד ,תינוק אשר יונק רגיל למרקם וטעמו של החלב אם ,לעתים הם פשוט מסרבים לשתות מהפורמולה (טעמים זרים),חלב אם קל ונוח לעיכול ,הוא מתעכל כמעט ברובו במע' העיכול של התינוק ,אינו מכביד או מציק ,מתן פרומולה עלולה לגרום לתחושת הכובד במע' העיכול ולהפריע לתינוק בשנתו.(סיפור קטן:חברה טובה שלי לא מניקה ,תינוק החמוד שלה ניזון מפורמולה והוא בערך בגיל חצי שנה ונחשי מה עדיין מתעורר בלילה לקבל את הבקבוק שלו...) לגבי הערות הלא כל כך נכונות של "בוגרות ממך" :חלב אם הוא המזון הטוב ביותר והמתאים ביותר לתינוק.אם תינוקך עולה היטב במשקל ,מתפתח ובכלל נראה כתינוק שמח וטוב לב רוב הזמן ...חלב אם זה בדיוק מהו שהוא צריך.רק כדי לסבר את האוזן ,את יכולה אפילו להקריא את זה ל"בוגרות" ממך. מקווה שעודדתי אותך מעט. אם יש לך זמן הייתי ממליצה לך לקרוא ספר בשם "להיות הורים גם בלילה " מאת ד"ר סירס ניתן להשיג אותו דרך ליגת לה לצ'ה ישראל.1-700-700-254 אגב זה מס' טל של קו החם בו ניתן לשוחח עם מדריכות הליגה ,שלאול לתמיכה ,עזרה בכל עת. בברכה,

1טלטלים

New member
שכחתי להסויף...

דבר נוסף: זה סה"כ תקופה וגם היא עוברת בסופו של דבר ...אני יכולה להגיד לך זאת על הבטוח ,כי מן סתם הייתי שם .ועוד תינוקות בגיל של 5 חוד' עדיין זקוקים ליניקה בלילה ,אני מבינה זה די מטיש (שוב הייתי שם),אולי נסי לקחת אותו למיטתך ולהניק אותו בשכיבה וכך בעצם לצמצם את זמני הערות של שניכם ולהמשיך לישון.תינוקות מרגישים רגועים ונינוחים כאשר אנחנו הורים שלהם נמצאים בקרבתם (משהו הישרדותי) וישנים יותר טוב בידיעה שאנחונ שם בשבילם.הקשיבי ללב שלך ולאינטואיציה האמהית שלך ... מחזקת את ידייך

roeyem

New member
ברזל

קודם כל ממש תודה ואכן עודדת אותי... אם כבר...אז רציתי להתייעץ בעוד משהו. בטיפת חלב הורו לי לתת תוספת ברזל לרואי החל מגיל 4 חודשים. אני עדיין לא נותנת וחושבת שאכן בחלב אם יש את כל המרכיבים שהוא צריך ואין צורך בתוספים למינהם. באופן כללי אני לוקחת את דבריהם של אחיות טיפת החלב בערבון מוגבל (נאמר לי ע"י האחות "להירגע" עם ההנקה ולתת תוספת של מיים כשרואי היה בן חודשיים וקפץ במשקל יותר מהממוצע- מאז אני מגיעה לשם רק לחיסונים ולשקילה..) מה דעתך בנושא הברזל?

1טלטלים

New member
תוספת ברזל

מיה היי, שמחתי לשמוע שעודדתי אותך ! נכון זאת ההוראה של משרד הבריאות להוסיף טיפות A+D בגיל חודש וברזל בגיל 4 חוד' .לרוב תינוק אשר יונק הנקה מלאה איננו זקוק לא לזה ולא לזה ,כמובן אם יש אינדיקציה טובה לכך(חלב אם מכיל הכל).אני אישית לא הוספתי לא זה ולא זה (התייעצתי עם רופא ילדים שלי לגבי זה וגם הוא אמר שאין צורך ).נתון לשיקולך...אני יכולה רק להביע את דעתי בנושא ,מצטערת. שבת שלום,

talsada

New member
הי מיה, גם לי קרה אותו דבר

ומעין לאחר שהתרגלה לישון לילה שלם מגיל חודשים,החלה להתעורר בגיל 4 חודשים מס' פעמים בלילה. אני לתומי, חשבתי שהיא רעבה, כי כמובן רק הציצי הרגיעה אותה, אבל לאחר שהתיעצתי עם טלטלים,הבנתי שזה לא בהכרח רעב. על מנת לבדוק אם מדובר ברעב, ביקשתי מבעלי למספר ימים לקום בכל פעם שמעין מתעוררת ולנסות להרגיעה, ואכן היא היתה נרגעת ושבה לישון עד הבוקר, עד ששוב חזרה לישון לילות שלמים. מה גם שכשהיתה מתעוררת היא היתה מדברת לעצמה איזה חצי שעה - כך שהבנתי שזה לא רעב. במילים אחרות, אולי באמת זה רק עניין של חום, תשומת לב, וקצת ביטחון. שווה לנסות. אגב, לגבי הברזל, אומנם אני מתגוררת בארה"ב, אך גם אצלי הרופא טוען שאם אני מניקה אין צורך בתוספת ברזל, ומכיון שאני התחלתי עם מוצקים, הוא טוען שאפשר להוסיף יותר תרד, מעט ברוקולי וכו'.. (טוב, היום היא בת 7 חוד'..) מקווה שעזרתי מעט, טל.

1טלטלים

New member
מוסיפה עוד משהו...למיה

עדיף תמיד להציע לתינוק לינוק ,אם הוא יהיה מעוניין בכך הוא יינק (אגב בגילאים הללו תינקוקת עדיין יונקים בלילה ,לגיטימי ותקין לגמרי) .

1טלטלים

New member
אגב בארה"ב מוספים ברזל רק אם יש

אינדיקציה לכך(רמות המוגלובין,אנמיה ...)לפי מה שזכור לי... תקני אותי עם אני טועה,טל

למעלה