תוספת להנקה

talisc

New member
תוספת להנקה

בני בן כחצי שנה. עד לפני כשבועיים ינק בלבד .התחלנו עם מוצקים כשבועיים והוא מגיב לא רע, משמע ירדו 2 הנקות (בשעה 10 אוכל פירות וב- 13 אוכל מרק עם ירקות ועוף טחון);אך עדיין יש המון התעוררויות בלילה (בד"כ כול 2 שעות) והדבר שמרגיע אותו זוהי ההנקה. האם ניתן להסמיך חלב אם ע"י שיבולת שועל או אורז או משהו דומה אשר ימלא אותו במשך הלילה וימנע ממנו לקום כ"כ הרבה ???

אמאגלית

New member
תוספת להנקה

אני לא דיאטנית, אבל כיוון שהתינוקת של בת חצי שנה, ונתחיל השבוע מזון מוצק, אז הלכתי להרצאה של דיאטנית קלינית שמתמחה בתזונה בהריון, לאחר לידה ותזונת תינוקות, וגם קראתי באינטרנט בנושא: עפ"י משרד הבריאות ניתן מגיל חצי שנה להוסיף מזונות המכילים גלוטן, אולם עפ"י חוות דעת אחרות רצוי לדחות זאת עד לפחות גיל 8-9 חודש ואף שנה. כך שיש מחלוקת בנושא. בשיבולת שועל יש גלוטן. מזונות שאינם מכילים גלוטן הם:אורז, קורנפלור, דוחן וקינואה. - אבל אני הייתי מחכה עוד כשבועיים עד שהייתי מוסיפה אותם.

אמאגלית

New member
תוספת להנקה

לדעתי אם כבר מסמיכים, אז עדיף חלב אם ולא פורמולה, אבל כדאי שטלטלים או שגית יענו לך על השאלה הזו.

1טלטלים

New member
מוצקים והנקה

היי טלי,(שם יפה) לגבי מוצקים,נפלא שהנקת מלא עד גיל חצי שנה ,מצויין!!!!! אך בינתיים לא הייתי מציעה לך לוותר על הנקה בגלל שהוא אוכל מוצקים,זה עדיין לא מהווה ארוחה מלאה עבורו,מומלץ בחום לקנח עם תוספת הנקה.ככל שיעבור הזמן ותוסיפי עוד דברים למרק כמו פסטה,קטניות,בשר,אולי אז זו תהיה ארוחה של ממש.להתעוררויות בלילה יש קשר אולי בלתי ישיר להתחלת מוצקים,כפי שאמרתי הם עשיין לא מהווים ארוחה ולא משביעים באותה מידה כמו החלב אם,ירק מבושל וטחון,די דומה לארוחות דיאטה,בלי הרבה קלוריות מזינות ומשביעות,לכן הוא נשאר רעב ומבקש לינוק,לכן המשיכי להציע הנקה לפי דרישה שלו.הרבה הצלחה .... אמא של טל

smintzer

New member
התעוררות בלילה לא קשורה תמיד לרעב

היא קשורה לרוב לרצון של התינוק להיות ליד אימו.

sagitlaleche

New member
התעוררויות בלילה ../images/Emo20.gif

נהדר שהולך לכם טוב עם המוצקים. התהליך נשמע מהיר מאוד, ואני מקווה שנתת מספיק זמן בין ירק לירק ובין פרי לפרי כדי לבדוק ולשלול אלרגיות. תינוק בגיל זה עדיין זקוק להנקות ולהאכלה בלילה, כך שזה נשמע נורמאלי. שיבולת שועל מכילה גלוטן ולא מומלץ להתחיל עם גלוטן בגיל כה צעיר. לגבי אורז, מבחינה עקרונית, ניתן להתחיל עם דייסת אורז ברגע שנתת אורז רגיל, אבל מתן דייסה לפני השינה לא מבטיח שהתינוק שלך יישן יותר טוב בלילה. הרבה תינוקות מתעוררים מכיוון שהם זקוקים להמצאותה של אמא קרוב קרוב אליהם.

smintzer

New member
דוקא זה המאכל הראשון שנתתי לבני

כשהיה בן 7 חודשים. עכשיו הוא בו 8 וחצי חודשים והוא עדיין חי...

sagitlaleche

New member
מזון ראשון ../images/Emo20.gif

הבעיה עם גלוטן היא לא רק אלרגיה מיידית, אלא הסיכון שבהתפחות צליאק (מחלת מעיים הקשורה באי-ספיגה). נמצא קשר ישיר בין התחלת מזון המכיל גלוטן בגיל צעיר לבין התפתחות המחלה. אם בכל זאת רוצים דייסה, יש דייסות שאינן מכילות גלוטן (על בסיס אורז לדוגמא) ואפשר לתת אותן.

למעלה