תוספת להודעתי

keren1976

New member
תוספת להודעתי

המשך בנוסף לגזים יש גם המון גרפסים - הבת שלי בת חצי שנה נולדה בשבוע 39 במשקל 2635 והשתחררה 2400 קג. מהיותה תינוקת סבלה מכאבי בטן עזים, קושי ביציאות ופליטות מרובות. אם הייתה מתאמצת האוכל היה עולה לה חזרה דרך הוושט. מגיל 3-4 חודשים הפליטות נרגעו וכן גם כאבי הבטן התכופים. עפי המלצת הרופא האכלתי אותה בישיבה זקופה עליי והשארתי אותה שעה בטרמפולינה או עליי לאחר כל ארוחה. היום יש לה יציאות מדיי יום (מלבד ימים שמספיק שהיא ניזונה קצת פחות ממה שרגילה וזה נובע מכאבי חניכיים או יום שרבי אז יש לה יציאה קשה או שאין יציאה יומיים) אבל יש לה המון גרפסים גדולים מלאים באויר. לעיתים "נתקעים", אני מרגישה בגבה שאני אוחזת אותה. בהאכלה אנחנו עושים הפסקה לגרפס וכן בסיום. אפילו משתיית מים יש לה גרפס.(לעיתים אני מרגישה גרפס תקוע והיא לוגמת מים וזה משחרר לה אותו) בעת משחק או שינה מתעוררת בפתאומיות ועושה גרפס.(כי על הבטן וכך יכולה להוציא אותו) לפעמים אני רואה אותה מתפתלת אז אני ניגשת ומרימה אותה יוצא הגרפס והיא חוזרת לישון או לשחק שלווה ורגועה. שאלתי היא מדוע יש לה המון גרפסים? האם ניתן למנוע אותם? האם יש משהו בצורת האכילה שלה מפטמת הבקבוק? תודה

תשובה

גרפסים הינה תופעה נרמלית של שחרור אויר שנבלע לקיבה בזמן אכילה או שתיה . ישנם תינוקות שבולעים יותר אויר ולכן יש להם יותר גרפסים. תנסי בקבוקים של B FREE שבהן יש מנגנון של שחרור אויר בזמן אכילה . לגבי כאב הבטן- בגיל כזה פחות סביר שמדובר בקוליק ויתכנו סיבות אחרות לכאב בטן כולל העצירות שתארת . בכל מקרה אם התופעה כרגע אינה גורמת לשבוש של חיי התינוקת , אוכלת בתיאבון ועולה היטב במשקל אין מקום לבירור או טיפול נוסף. תנסי תכשיר פרוביוטי באבקה לתינוקות . לעיתים, הדבר מסדיר את המעיים. בהצלחה.

למעלה