תוספי מזון

roberto b

New member
תוספי מזון

שלום רב אני חולה טרשת נפוצה מזה שנתיים....לפני כחודש עשיתי מנוי במכון כושר, במכון ראיתי על המדף כל מיני תוספי מזון המוצעים למכירה (תוספי חלבון/אומגה 3 ו 6/חומצת אמינו....) אני קראתי את מה שכתוב על אחד המוצרים...היה כתוב שהמוצר מכיל חלבון שיעזור לבניית השרירים, ומכיל אומגה שלוש ואומגה שש ש (אני מצטט) "דרושות לקיום פעולות פיסיולוגיות רבות כולל יצירת הפולסים החשמליים המגרים את פעולת הלב,איזון רמת הכולסטרול,תמיכה במערכת החיסונית,אספקת רכיבים מבניים למוח ולמערכת העצבים(כולל התפתחות המוח,העיניים ומערכת העצבים של העובר),הפרעות קשב וריכוז,פעילות נוגדת דלקת,שליטה באיזון ההורמונלי של הגוף,שלמות רקמות התאים ובעיות בעור. האם לתוספי המזון האלה, שנמכרים למתאמנים בחדרי כושר, יש השפעות או השלכות שליליות/חיוביות על חולי טרשת נפוצה... אני אישית מעוניין לפתח את הגוף ולבנות את השרירים, האם אתה ממליץ לי לקחת תוספי מזון כאלה?? תודה מראש...

תגובה

אין כל הוכחה שתוספי המזון מועילים בטרשת נפוצה באם אין חסר בויטמין מסויים. גם ב\השימוש בשומנים כאוומגה 3 ו6 שהינו נפוץ בכלל ובחולי טרשת נפוצה בפרט לא נמצא כבעל יעילות למחלה.

roberto b

New member
תשובתך היתה חלקית

אתה ענית שלא הוכח שיש תועלת לויטמינם ולאומגה 3 ו 6......זוהי תשובה רק לחלק קטן משאלתי, השאלה היתה האם לתוספי המזון המחילים חלבונים שכל מטרתם לבנות את השרירים ולזרז את התקדמות המתאמן, האם לאלה יש השפעה שלישית על טרשת נפוצה..... אודה לך באם תענה לחלק החשוב הזה בשאלתי.....

אוריק3

New member
הבעייה איינה בשרירים כי אם ...

בעצבים. הביטוי של המחלה איננו בפגיעה בשרירים אלא כאשר מערכת החיסון תוקפת ןהורסת את הציפוי העצבי שהוא המוליך העצבי הנקרא מיאלין. הפגיעה יוצרת צלקות בלתי הפיכות על סיבי העצבים ובכך האותות מן המוח אל השרירים אינם עוברים ומכאן נובע מצב שהשריר מתנוון כתוצאה מחוסר פעילות. אז לא משנה כמה תטפח את השריר כל זמן שלא מגיע פולס המפעיל את השריר , השריר לא יופעל. הצורך הטיפולי הוא לעכב ולדכא את הפעילות ההרסנית של מערכת החיסון שמזהה בטעות את ציפוי המיאלין כגורם זר ומאיים על הגוף. ולא נראה שתוספי מזון בוני שריר ממש עוזרים...

m י כ ל

New member
לא מדויק לגמרי...

למרות שהידע שלך מבוסס על מאמרי אינטרנט, ותיארת במדויק את תהליך הטרשת הנפוצה ופגיעתה במערכת העצבים, השריר אמנם מתנוון כתוצאה של חוסר פעילות, ובמקרים רבים (רבים מדי!!) הניוון הוא תוצאה משנית ולגמרי לא הכרחית. אכן עלול להיגרם נזק במעבר הפקודה העיצבית אל השריר. אולם עד שלא מתרחש חלילה, נתק מוחלט בין השריר לעצב, ישנם נוירונים רבים ומערכות חלופיות שניתן להפעילן, על מנת לשמר מסת שריר ולחזק קבוצות שרירים תומכים אחרים שיכולים לסייע בתפקוד. בנוסף, ישנם היום מחקרים רבים שמצביעים על כך שבניגוד להנחה המקובלת, נוירונים חלופיים עשויים לצמוח כפיצוי, או מעקף לאלה שנפגעו. אין בכך כדי להחזיר תפקוד מלא לאיבר שניזוק, אבל תפקוד חלקי ושיקום בדרגה מסוימת עדיפים על התנוונות מוחלטת, שעשויה בהחלט להיות תוצאה של ויתור מוחלט על כל נסיון ומאמץ לשמור על כמה שיותר מסת שריר קיימת, באמצעות פעילות גופנית מסודרת, קבועה, שיטתית ומקצועית. בנוסף, ישנן איכויות חיים שלא תסולאנה בפז שהן תוצאה של פעילות גופנית: שמירה על צפיפות עצם על מנת להימנע משברים, מחזור דם תקין והימנעות מקרישי דם מסוכנים שעלולים להגיע ללב, לריאות או למוח, שיפור בכאבי ספסטיות ובתשישות, והתמודדות יעילה ואפקטיבית עם דכאון. בקיצור, כמו שהאמריקאים נוהגים לומר, כתבתי זאת בעצמי עשרות פעמים ואין מתאים מזה לנסיבות של החולים בטרשת נפוצה, שאין שום סיבה, עבור רובם הגדול, שלא יקחו אחריות על גופם ובריאותם ויזיזו את עצמם, כל איש ואשה על פי יכולתו והעדפותיו: Use it - Or lose it לא ידוע לי שתוספי מזון מסוג שמשתמשים בהם במכוני כושר על מנת לנפח שרירים עשויים לסייע למישהו שאין לו כוונה להתחרות על תואר "מר עולם", אלא פשוט לשמור ולטפח את בריאותו. מצד שני, אני גם לא משוכנעת שיש בהם נזק (מלבד זה הכספי, כמובן). זאת מתוך תקווה שאין בהם כל מיני תוספים דמויי הורמוני גדילה וסטרואידים, שיפרו את האיזון הכל כך עדין שאנו שואפים להשיג בגופנו.

למעלה