תוספי מזון

תוספי מזון

קניתי לבתי בת החמש ולבתי בת השנה תוספי מזון לקראת החורף ורציתי לברר שאני נותנת בכמות מספקת ולא במינון עודף. קניתי ויטמין סי של הדס, עליו רשום שבגילאי שנה דובון אחד שווה ל 400% מהצריכה המומלצת ולגילאי 5 זה שווה 240%. קניתי פרוטק של אלמן שבתוכו יש כל מיני תמציות של אכניצאה, פרופוליס וסמבוסק שחור ובנוסף יש שם ויטמין סי גם בצריכה של 44% מהמומלץ ליום. חוץ מזה קניתי גם יומי חורף אבל הבנתי שזה מאוד דומה לפרוטק כך שאת זה אני אתן כשהפרוטק ייגמר. מה המינון הנכון לתת והאם יש כזה דבר עודף ויטמין סי?

0 אור 0

New member
טיפול וטיפול עצמי

אני מתייחסת אל התוספים האלו שנמכרים בסופר פארם כאל תרופות סבתא במידה מסויימת ולא כאל טיפול. טיפול אמיתי ידרוש באמת אבחון והתאמה של חומרים פעילים שבמוצרים מקצועיים הם בריכוזים יעילים יותר. יחד עם זה, מנסיון אישי , תרופות הסבתא יכולות לעזור במצב שאין בעיה מיוחדת ומדובר בילדה בריאה. תתאימי את המינון לפי המלצת היצרן, ותזכרי שאכיניציאה וסמבוק לא מיועדים ללקיחה במשך כל החורף, אלא רק לקראת ובמשך המחלה. (הצירוף קצת בעייתי כי אכיניציאה מקובל לתת יותר למניעה וחיזוק המערכת החיסונית לקראת מחלה ואילו סמבוק בדרך כלל נותים רק בתחילת המחלה הויראלית, ואמנם ניתן לצרף אכיניצאה ופרופוליס לחיזוק האפקט) לגבי ויטמין C - מכיוון שהוא מסיס במים, אז אין עודף בגוף. הכל נשטף בשתן. ומומלץ מאד להוסיף גם ויטמין C ממקור טבעי , כלומר לאכול גויאבה, קיוי , גמבה ועוד העשירים בויטמין זה.

hal767

New member
לא ממליץ לצרוך את התוספים האלה

בוודאי לא לילדה בגיל הזה, ובודאי לא לתת על דעת עצמך ללא השגחה רפואית. ויטמין C ניתן להשיג בדרך מייטבית ע"י אכילה סבירה של פירות וירקות טריים. מומלצים אלה מגידול אורגני שגם עשירים יותר מבחינה תזונתית. במזונות אלה הויטמין מאוזן הייטב ע"י יסודות מזון אחרים. אלה מאפשרים את הטמעת הויטמין בגוף. בנוסף לכך האיזון הנכון של המזון גורם לכך שחומציות הויטמין לא תפר את המאזן חומצה בסיס של הגוף, וזה מאד חשוב. עודף ויטמין C מתוסף, שהוא תוצר מעבדה בלתי מאוזן, גורם לגוף לסלקו במהירות החוצה, תוך שעלולים להיפגע הקיבה, המעיים, דרכי השתן והכליות. כן הגוף יפסיד סידן, ואולי גם ברזל, שהם החומרים הבסיסיים בעזרתם הגוף ינטרל את החומצה. כאמור, מזון טבעי הוא מאוזן נכון והבעיות הנ"ל אינן קיימות. לגבי אכינצאה, הרי הוא נחשב לצמח מרפא, אבל הוא למעשה תרופה בעלת חסרונות רבים ועלול להזיק כמו כל תרופה אחרת. צמחי הבר אינם בהכרח תמימים. רבים מהם מכילים רעלים, ובכל מקרה השפעתם סימפטומטית כמו השפעת כל תרופה אחרת. הפרופוליס הוא חומר שאולי ניתן להשתמש בו במקרים קיצוניים. אני לא ממליץ לצרוך אותו באופן קבוע. גם הוא עלול להזיק. השפעתו דומה במידה רבה להשפעת תרופה אנטיביוטית. העובדה שהוא חומר טבעי אינה הוכחה לכך שהוא בטוח לשימוש.

למעלה