תוספי ויטמינים

alien life form

New member
תוספי ויטמינים

הי,

אני בן 52 בריא מאד, מקפיד על פעילות גופנית אינטנסיבית מאד מאז הייתי צעיר ואוכל מזון עתיר חלבונים ומשתדל להפחית בפחמימות כמו פאסטה, אורז וכד'. לאחר התיעצות עם תזונאית שמומחית בתזונת ספורט, אני מתחיל לקחת תוספי ויטמינים ומינרלים בגלל הגיל ואורח החיים האינטנסיבי. קראתי כל מיני דיעות שחשוב לקחת רק בבוקר (ובשום אופן לא בערב), חובה עם קצת אוכל שמן וכד'. האם נכון או שאלה אגדות אורבניות?

תודה.

yair and sveta

New member
כנראה שזה תלוי בויטמין

כל תוסף יש לו המלצות שימוש אחרות, אולי תבדוק עם היצרן

alien life form

New member
יש איזה יצרן מומלץ?

בחנות הטבע המפונפנת שליד העבודה שלי המליצו על מולטי ויטמין לגברים של סולגאר לסירוגין עם Multi Nutrient Earth Source גם של סולגאר. אמרה שהספיגה שלהם הכי טובה (ואיזה הפתעה, הם גם הכי יקרים).

ההמלצות שקראתי (לצרוך בבוקר) הן גנריות ולא קשורות ביצרן מסויים.

Pלמוני

New member
סולגאר הם הכי יקרים בכל הסוגים בדר"כ

ואני לא בטוח שהמחיר מוצדק.
עדיף לקנות דרך האינטרנט בחו"ל.[יותר זול בכ-70%].

denur1

New member
לדעתי עדיף לעשות בדיקה ולראות אם בכלל

יש צורך בתוסף, לשם מה לקחת תוסף אם הכל בסדר,
אחרי הכל מדובר בבדיקת דם פשוטה שזכותך לעשות בקופ"ח.

alien life form

New member
עשיתי ויש לי מחסור בכמה מינרלים.

הרופא אומר שכנראה עניין של גיל + אימון.

פצית219

New member
לדעתי עשה בדיקות מקיפות (אם עדיין לא עשית.

הבדיקות הסטנדרטיות לא כוללות את כל הויטמינים והמינרלים שיודעים לבדוק כיום). אם חסרים לך ויטמינים ומינרלים ספציפיים, קח תוספים בנפרד רק למה שחסר, ועקוב אחרי הוראות הלקיחה. יש ויטמינים/מינרלים שנספגים טוב יותר בסביבה שומנית ויש כאלה שדווקא מעדיפים בלי, יש שעדיף לקחת עם אוכל ויש שנספגים טוב יותר על קיבה ריקה, יש ויטמינים/מינרלים שהספיגה שלהם מתחרה זו בזו וכו'. ואם אתה רואה שבאמת חסר לך משהו ספציפי, אז אחרי שאתה מאזן אותו בעזרת כדורים כדאי לבדוק מה אפשר לשנות בתזונה כדי שלא תגיע שוב למצב של חוסר.

אופן הנטילה תלוי בתוסף

הדיאטנית שהמליצה לך צריכה גם להסביר לך לגבי אופן נטילת התוספים ושילובם בתפריט היומי

למעלה