תוספים למינהם

ravivve

New member
תוספים למינהם

שלום! אני מתאמן כבר מעל לשנה. אני עושה 4 פעמים בשבוע משקולות (A ו - B) ועוד פעמיים ריצה של כחצי שעה על 12 קמ"ש (דופק 70%-80%) אני אוכל ארוחות בצורה מאוד מסודרת, שוקל 74, גובה 1.70, יש לי גוף שרירי, אין יותר מידי אחוזי שומן מיותרים (נראה לי שאני בסביבות ה - 15%). במהלך היום יוצא לי לאכול בערך 90 גרם חלבון ואני אוכל מספיק פחממות (לא עייף, יש לי אנרגיה) כמובן שאני אוכל ממש לפני אימון פרי, אוכל אחרי אימון חלבון וכל הדברים האלה שצריך. בקיצור, אני רוצה להעלות קצת מסת שריר (לא להיות מר עולם, אלא להעלות מעט מסת שריר) מאוד מאוד חשוב לי לא להשמין ולא להעלות אחוזי שומן. מומלץ לשתות אבקת חלבון אחרי האימון? בנוסף לארוחה של אחרי האימון (מכילה בערך 40 גרם חלבון...) האם הכמות הזאת של החלבון לא תהפוך לשומן בסופו של דבר? (כמות גדולה במכה אחת....?) תודה לכולם!

מהידע הדל שלי:

הגוף יכול לספוג כל מנה של חלבון, אבל הוא לא יכול לנצל את כולו היות והמנה גדולה מידיי ואז חלק ממנו ילך לשומן-דבר שאינך מעוניין. לדעתי מנה צריכה להיות עד 30-35 גרם חלבון, ולא יותר.

ravivve

New member
זה לא טוב מבחינתי

זה בעצם יביא לי תוצאה הפוכה, של השמנה ולא בניה של מסת שריר... אתה יודע כל כמה זמן הוא יכול לספוג את המנת חלבון הזאת בלי להפוך אותה לשומן? זאת אומרת, אם שתיתי שייק שזו מנת חלבון. מתי אני אוכל לאכול את הארוחה של אחרי האימון והגוף יקח את החלבון החדש לשריר ולא לשומן?

Ronen49

New member
אני לא בטוח

הגוף לא יכול לספוג כל מנת חלבון שכן יש את הכבד והכליות שצריכים לסנן אותו בדרך. למיטב ידיעתי, אחרי אימון אדם צריך לצרוך 0.4 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף וארוחה שאחרי האימון צריכה לבוא עד שעה וחצי אחרי.

Pommi

New member
אז ככה...

אחרי אימון שתה את השייק, עם פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה (תמרים, למשל), אחרי שעה אכול שוב ארוחה של חלבונים ופחמימות...

m0sh3

New member
הוא באמת דל

אין מגבלה לכמות החלבון שאפשר לצרוך בבת אחת , זה עניין של צריכה יומית ולא בארוחה. בנוסף , אפשר לומר שחלבון באופן מעשי לא הופך לשומן בגוף.

למעלה