תוספות/הרחבות

  • פותח הנושא sonde
  • פורסם בתאריך

sonde

New member
תוספות/הרחבות

האם זו מגפה? או דרך לגיטימית להגדלת רווחים?
כ- 90% מהמשחקים היוצאים לשוק זוכים כמעט באופן מידי לתוספות והרחבות שונות ומשונות, שלא נדבר על מיזמי KICKSTART שהתוספות המיוחדות הם גולת הכותרת, ועל FFG שפיתחה את נושא ההרחבות לאומנות.
האם אתם ממהרים לרכוש הרחבות ותוספות למשחקים שאתם אוהבים? האם לדעתכם זו מסחטת כסף, התוספת כבר הייתה צריכה להיות במשחק? האם ההרחבות הם לאספנים או לשחקנים מהשורה? ואילו משחקים אתם לא מוכנים לשחק ללא תוספת?
 

tzvika222

New member
תלוי

אם נוציא את קיקסטרטר לרגע מהמשוואה, כל משחק נבחן לגופו.
לדוגמה ניקח את אגריקולה. המשחק מגיע עם חצי יער גשם כרות בתוכו. עמוס לעייפה עם קלפים ופיסות עץ. אפשר לשחק בו אינספור משחקים ולהיות מרוצים רק מהמשחק הבסיסי. אבל, אם המשחק הוא הצלחה גדולה ויש דרישה מהקהל להרחבות שיוסיפו עניין ומשחקיות חוזרת, אז לדעתי זה בהחלט ראוי שהחברה תוציא מוצר שכזה. מי שרוצה יקנה ומי שלא, אז לא. עדיין, משחק הבסיס נותן תמורה מלאה לערכו.
משחקים אחרים, כמו Warrior Knights לדוגמה, יצאו כשהם לא מושלמים ועם בעיות כאלה ואחרות. הרחבה שנותנת פתרון לבעיות הראשוניות שלא נתגלו במהלך הפיתוח, ומוסיפה עוד אופציות למשחק, היא גם הרחבה ראויה בעיני, וכשאני בוחן אפשרות של קניה של משחק כזה, אני בוחן אותה עם ההרחבה ביחד.
ואז יש הרחבות שכל תכליתן להוציא כסף. חברה מייצרת משחק בסיס כשברור מאליו שהולכת להגיע הרחבה שמוסיפה עוד שחקן וכמה דברים מינוריים שהיה להם מקום בתוספת דולר אחד במשחק הבסיס. כמו ב-Revolution לדוגמה. כל מה שעושה ההרחבה היא להוסיף 4 מקומות השפעה על כל לוח של שחקן (0 כסף להכניס למשחק הבסיס), פיסת קרטון שמניחים על הלוח מהבסיס בשביל הארמון (0 כסף - פשוט מדפיסים את הארמון על הלוח) ועוד חלקים לשחקן חמישי ושישי (והנה הדולר הנוסף). זו הרחבה שערורייתית בעיני שהייתה חייבת להיות במשחק הבסיס.
בעיקרון, אני קונה מעט מאוד הרחבות ולמשחקים שאני ממש אוהב או חושב שהם לא טובים מספיק בלעדיהם. אחת ההרחבות שהכי אהבתי היא של כאוס בעולם הישן. פשוט נותן משחק שלם נוסף על הבסיס במחיר של הרחבה קטנה.

ובקשר לקיקסטרטר, אלה לא ממש הרחבות לרוב. כל מיני הטבות קטנות כאלה ואחרות שלא משנות באופן מהותי את המשחק הבסיסי, כמו token כזה או אחר, תוספת של השם שלך על אחד הקלפים, חתימות של היוצרים וכו'. אלה אופציות שעומדות בפניך לפני שהמשחק יוצא, ולא לאחר מכן, כך שכל המידע לפניך ואתה יכול לבחור בעצמך אם המשחק מתאים לך עם/בלי חלקים כאלה ואחרים ובמחיר כזה או אחר. וזה הוגן בעיני.
מספיק חפירות
 

sonde

New member
אכן תלוי

- אגריקולה הוא דוגמה למשחק שבאמת הקופסה הבסיסית מכילה מעל ומעבר לנדרש בכדי לשחק, והתוספות השונות אכן מיועדות לאגריקוליסטים.
- הבעיה ב- KICKSTAR שחלק מההטבות מופקות לאחר מכאן לכל דכפין כך שהם לא ייחודיות למשקיעם.
 
אני בכלל נרתעת מהרחבות

לא ברור לי מה הרתיעה המוזרה הזו
אבל יש לי בבית 2 הרחבות שניהם סגורים וטרם נפתחו
כאילו - המשחק נהדר, מה עכשיו נתחיל ללמוד הכל מחדש

גדול עלי...
אני יודעת זה טפשי, אולי ההודעה הזו תגרום לי לנער את ההרחבות האלו
 

sonde

New member
ללמוד הכל מחדש?

באיזה משחק מדובר? Settlers of catan?
המטרה של הרחבה/תוספת היא להוסיף קצת למה שיש, לתקן דברים שלא היו תקינים, לא להמציא את המשחק מחדש.
 
יש ויש

יש הרבה משחקים שההרחבות משנות את המשחק לגמרי.
למשל, באטלסטאר גלקטיקה טיפה אנמי, לדעתי, ללא הרחבות.
במתיישבי קטאן, ההרחבה של הסיפארר היא more of the same ואני לא מת על זה, אבל cities and knights זו משחקיות חדשה לגמרי, ומבחינתי אלה שני משחקים שונים ומוצלחים כל אחד לגופו [עם או בלי הרחבה].
פנטזי פלייט אמנם מוציאים הרבה משחקים עם הרחבות, אבל הם די בסדר ברוב המקרים. במשחקים עם מעט הרחבות, זה פשוט מוסיף עניין חדש למשחק [ע"ע באטלסטאר]. במשחקים כמו ארקהאם הורור, אתה מכין את עצמך מראש לכך שתהיינה הרחבות, כי זה משחק מבוסס סנריו, ובלי הרחבות יש לו אורך חיים קצר, אפילו אם מכנית הוא מוצלח.
סדרת ה-LCG שלהם אמנם עמוסת הרחבות קטנות, אבל אני מאד אוהב את הרעיון, ולדעתי TCG הרבה יותר סחטני מ-LCG, אז בכלל ראוי לפרגן ל-FF על הרעיון.
אבל יש הרבה משחקים מכווני הרחבה שהם לא מוצלחים בכלל, וזו כבר סחיטה. אבל מה לעשות, ככה זה קפיטליזם. ואנשים רוצים ארוחה חמה בסוף יום.
 

ycyclop

New member
אני די הפסקתי לקנות הרחבות

אמנם לחלק מהמשחקים בעבר יש לי הרחבות שאני ממש מרוצה כגון סטלרס, קרקסון, אלהמברה. אבל יש לי המון הרחבות שאני לא מרוצה אז אני כמעט הפסקתי לקנות לגמרי הרחבות למשחקים
 
למעלה