תוסף דלק K44

מנחם231

New member
נתחיל מהסוף

תפתח ספר רכב של פאסאט 2017. עמוד 318. אני מצטט.כאשר מוסיפים נוזל לקרור המנוע יש להשתמש בתערובת של מים מזוקקים {בהדגשה} ולפחות 40% תוסף של G13 .
ממה שאני מכיר הG13 בא בתרכיז.
כבר ב09 השתמשו במים מזוקקים או מי מזגן במוסכים למרות שלא צויין בפרוש שיש צורך.
עכשיו מי שיש רכב לו רכב מהיצרן הזה ורוצה למהול עם מי ברז ממנו. שימהל.

חן 1111

Active member
תחליט, סקודה או פולקסווגן? אמרת סקודה.

קודם כל, אתה צודק. בספר של פאסאט כתוב באמת מים מזוקקים. בספר של סקודה סופרב כתוב רק מים. אז מי מהם צודק? אני מזכיר לך שזה אותם מנועים.
שנית, אני עומד מאחורי מה שכתבתי קודם, שאין שום הבדל. אתה יכול כמובן לחשוב שאין סיבה לסמוך על מה שאני אומר, כי אתה יודע לא פחות טוב, זכותך, ומי שרוצה, שיקבל את עצתך, כמובן, מים מזוקקים לא אמורים לגרום נזק, אם כי, תתפלא, יש תאוריה שזה עלול להיות פחות טוב ממים רגילים.

מנחם231

New member
הזדמן לי ספר רכב של פאסאט

ואני אומר לך שוב גם 09 כבר מהלו במים מזוקקים ברכב שהיה לי
אני לא מייעץ אני מקריא מהספר.

היו מוסכים בזמנו שעשו מההוראה הזאת מין פשרה.40% תרכיז +30% מי ברז+30% מים מזוקקים.
יש גם הבדל קטן בין עצה לבעל רכב שמתחזק אותו.

האם כל תיאוריה רצוי לצטט?

האם הרכב צריך מי ברז בשביל המינרלים? האם עסקינן במערכת ביולוגית עם חשיבות לריכוז יוני הנתרן, אשלגן, כלור, מגנזיום, סידן ועוד כהנה וכנה [העתקתי מוויקיפדיה...] שלא לדבר על הליכלוך במי ברז
לא כל תאוריה מקושקשת צריך לצטט
&nbsp
איפה נחצ'ה שיראה שלא לכל דבר אנו מסכימים, אלא אם אתה תביא עכשיו הסבר שאיני מכיר...

חן 1111

Active member
כן. למה לא לשתף את כולם?

שיקראו, ומי שבוחר להגיד שזה שטויות, זכותו. וכמובן שאני אביא הסבר.
ההסבר הוא היו מקרים של חורים בבלוקים ובראשי מנוע כתוצאה מהיווצרות חשמל סטטי בנקודה מסוימת, משהו כמו אלקטרו-ארוזיה. מסתבר שהזרימה של מים יכולה בתנאים מסוימים ליצור חשמל סטטי בדיוק כמו העברה של צמר על פלסטיק וכדומה.
עכשיו אתה תגיד שזה לא יכול להיות כי מים הם מוליכים והם יפרקו את החשמל הסטטי,
אז זהו שרק מי ברז הם מוליכים. מים מזוקקים הם מבודדים. בגלל זה טוב שיהיו קצת מלחים במים. ושוב, זה לא כמו קומקום שאתה כל הזמן מוסיף מים והמלחים שוקעים. ברכב יש במים כמות קטנה של מלחים, נגיד 2 גרם, אז אין הצטברות, אין סתימות, ואין שום בעיה עם זה.

וואלה, קראת את מה שאני עמדתי להגיד ...

אמנם למדתי כבר להיזהר מלהתווכח איתך בנושאים מדעיים
אבל אני לא ידעתי שמים מזוקקים אינם מוליכים אלא מבודדים
למיטב ידיעתי הם מוליכים. האם אין סכנת התחשמלות במגע עם מי גשמים [מים מזוקקים]?
&nbsp
הPH שלהם 7 מעיד שיש שם מספר שווה של יוני מימן ויוני הידרוקסיד ו"הזרם החשמלי בתוך תמיסה" הוא כידוע לך תלוי יונים. אני מסכים איתך שקבוע הפירוק של המים ליונים ב"תמיסת מים"
אינו גדול אבל הוא מספיק כדי להעביר זרם חשמלי גם במים מזוקקים.
האם אי אפשר להתחשמל במים מזוקקים?
&nbsp
אגב, אני באמת זוכר שכדי להדגים אלקטרוליזיס מוסיפים למים איזה מלח כלשהו או תמיסת מלח אבל האם בלי זה הקצב יהיה איטי ביותר או שזה בכלל לא יעבוד? לזה אין לי תשובה.
&nbsp
דווקא לגבי המנוע שיכנעת אותי. בהחלט מעניין מה שרשמת. אצלי לא חסר אבל אם יהיה חסר אוסיף בגאווה קצת מי ברז. היות ומקום המגורים שלי על ההרים במרכז אז כנראה שהמים אצלינו אינם מותפלים ואכניס קצת יונים ממלחים למיניהם למערכת

חן 1111

Active member
אכן, מים מזוקקים הם מבודדים בעלי התנגדות גבוהה מאוד.

בערך פי 10.000 ממים רגילים.
לגבי מי גשם, צריך להיזהר. מי גשם הם לא באמת טהורים כי הם סופחים מלחים מהאבק שבאוויר. הם גם סופחים CO2 מהאוויר, מה שיוצר חומצה פחמתית (שזה בעצם הסודה שאנחנו שותים).
לגבי PH, ההגדרה שלך לא נכונה. PH7 יכול להתייחס למספר שווה של יונים חיוביים ושליליים, אבל גם להיעדר יונים בכלל. נדמה לי שבמים מזוקקים אין כמעט יונים, מכיוון שמה שמעודד יצירת יונים זה שוב המלחים שבמים.
צריך לציין כמובן שאין כמעט חומר שהוא מבודד מושלם. יש התגדות יותר גבוהה, ויותר נמוכה. כמו שכתבתי, ההתנגדות של מים מזוקקים גבוהה פי מיליון אולי מזו של מים שהוספת להם מלחים (למשל מי ים), ולכן גם אם תהיה אלקטרוליזה, הקצב יהיה פי מיליון יותר איטי, או משהו כזה.

ההגדרה המתמטית של PH היא מינוס לוג של ריכוז יוני המימן.
אם הPH = 7 אז זה אומר שריכוז יוני המימן הוא 1 חלקי [10 בחזקת 7]. הריכוז הזה נמדד ביחידות של מולים לליטר.
המול הוא 6 כפול 10 בחזקת 23
כלומר בחשבון גס יש 6 כפול 10 בחזקת 16 יוני מימן חיוביים ומספר זהה של יוני הידרוקסיד שליליים בכל ליטר של מים.
אתה מבין אבל כדי לסבר את האוזן ארשום ברשותך את מספר היונים בתצורת מספר סטנדרטית לטובת ההבנה גם של כאלה שאינם ארכאולוגים שחקרו את האמבט של ארכימדס וכוחות הציפה בו...
בכל ליטר נוזל שקוראים לו מים מזוקקים יש אם כן:
60000000000000000 יונים חיוביים ובדיוק מספר זהה של שליליים כלומר סכה מטענים חשמליים יש 12וברצף 16 אפסים וזה כאמור בליטר.
אם אתה רוצה לברר בכוס מים בודדה נניח בנפח 200CC שנשפכה על הרצפה אז תחלק המספר הזה ב5

לגבי הPH, איני בטוח שההגדרה שלי לא נכונה. יש לעניין הזה הרבה הגדרות שלמעשה מהוות תצורות שונות המסתכלות על אותו עניין מזויות מבט שונות.
אחת התצורות היא שהPHמתייחס ללוגריתמוס של יוני המימן בתמיסה [או של יוני ההידרוקסיל שזאת תמונת ראי כי התמיסות הן תערובת של חומר שמומס בתוך מים].
חומצה פחמתית תהיה בעלת PH נמוך מ7
ולהבדיל תמיסת נתרן ביקרבונט תהיה בעלת PH גבוה מ7.

חן 1111

Active member
צודק, טעות שלי, עבר זמן מאז שלמדתי כימיה

בכל אופן, כשמדברים על PH מדברים לא על מספר יוני המימן, אלא על עודף יוני המימן ביחס להידרוקסיל. למעשה לא מימן אלא +H3O כי יון המימן מתחבר עם מולקולת מים אחרת.
למעשה המכפלה של ריכוז יוני המימן בריכוז יוני ההידרוקסיל היא תמיד קבועה, ולכן כשאחד עולה, השני יורד ולכן אפשר להתייחס רק לאחד מהם. בגלל זה אפשר למדוד PH רק לפי הריכוז של אחד מהם (המימן).
בכל מקרה, המוליכות של חומר לא תלויה ביונים. עובדה שמתכות הן מוליכות טובות ואין בהן יונים. מה שיש בהן זה אלקטרונים חופשיים, כלומר אלקטרונים שקל לנתק אותם מהאטומים שלהם. אני לא בטוח לגמרי מה הסיבה, אבל אני מניח שזה קשור יותר לכוחות ולרמות אנרגיה באטומים או במולקולות.
כנראה שבמים, למרות שיש יונים, יש כוחות חזקים מספיק ששומרים את האטומים, או שיותר קל ליונים להתחבר חזרה למולקולות מים מאשר לאפשר לאלקטרונים לעזוב אותם.

המוליכות של מתכת תלוייה באלקטרונים

"החופשיים" אבל המוליכות של תמיסה תלוייה ביונים. יוני מימן והידרוקסיד הם דוגמה ליונים בתמיסה.
אתה צודק שקבוע הפירוק של מים הוא חלש אבל עדיין ציינתי קודם מה מספר היונים של המים שיש בכל ליטר מים ומדובר במספר גדול יחסית.
&nbsp
כל אחד מ2 היונים שמתקבלים בפירוק היוני של מים, מטענו הוא כשל אלקטרון בודד או פרוטון בודד [מטען זהה הפוך בסימן] ככה שאתה יכול לחשב כמה קולונים מסתובבים להם בתמיסת מים ללמדך מהו המטען החשמלי המצטבר שמוכל ביוני המים.
קולון זה מטען של 6 כפול 10 בחזקת 18 אלקטרונים [או פרוטונים].
ולכן מספר הפרוטונים בליטר מים יהיה 1/100 של קולון אחד.
אם הם מתפרקים בקצב של שנייה אחת אז תקבל זרם של 0.01A [אמפר]
אבל קצב פירוק שונה ייתן עוצמת זרם שונה.
ניסויי אלקטרוליזה בד"כ מדגימים עם בטרייה קטנה עד כמה שאני מכיר אבל היכרותי דלה. כפי שאתה בוודאי שמת לב, יש לי ידע תאורתי דל בלבד ואני רחוק מאד מכל בקיאות הנדסית סבירה כלשהי.

חן 1111

Active member
אני לא ממש יודע להסביר את זה. רק לנחש

שים לב שהמטענים החיוביים והשליליים מבטלים זה את זה. כך שלמעשה אין במים שום מטען חשמלי שאפשר להשתמש בו. ייתכן שהיונים מושכים זה את זה וכך מייצבים את התמיסה. אל תשכח שעדיין, כדי ליצור זרם חשמלי, אתה צריך אלקטרונים. אמנם בתמיסה יכולה להיות זרימה של יונים (ככה עושים אלקטרוליזה), אבל מה שיוצא מהמוליכים זה רק אלקטרונים. ייתכן שהכוח הדרוש להפרדת האלקטרון מהיון הוא גדול, והאלקטרון "יעדיף" להיצמד ליון הקרוב בעל המטען הנגדי. לא יודע בדיוק.
אגב, אלקטרוליזה תהיה מהירה יותר ככל שהמתח גבוה יותר. וגם ככל שהמתח גבוה יותר, יש אפשרות למעבר זרם למרות ההתנגדות הגבוהה. במתח מספיק גבוה, גם אוויר הוא מוליך.

כמו כל דבר גם המים פה קשים

והמים הקשים יכולים לפגום ברכיבים השונים. אם כי זה משתנה בשנים האחרונות עם הגברת השימוש במים המותפלים. זה אכן פוגע ולכן המקום היחיד ברכב שאני משתמש בו במי ברז הוא עבור מתזי החלונות וגם אז מדובר במים מסוננים ומטופלים בסיליפוס שאמור לבטל הצטברות אבנית( יש לי מסנן על קו המים שעושה את זה)
הדלק מצד שני, נוצר מזיקוק נפט ואחרי הזיקוק חברות הדלק מוסיפות לו תוספים. אני חייב לציין שלא נתקלתי בתופעות שליליות בדלק בשנים האלחונות ולדעתי איכות הדלק בארץ טובה. גם כשלא השתמשתי בתוסף.

יש אמרה ישנה- אל תשאל את הספר אם אתה צריך תספורת. הרבה ממה שאנחנו צורכים ומאמינים שהוא נחוץ אינו באמת כזה אלא מבוסס על הרגלים ואמונות שמתוחזקים ע"י שיווק ופרסום כדי ליצור את הצורך ואפילו באופן מלאכותי.השימוש באפטרשייב הוא דוגמה. אני חושב שרוב השימוש בתוספים האלה מבוסס על זה. "אל תלך לטסט בלי גולד לייבל אחרת תיכשל בבדיקת זיהום האויר ומרה תיהיה אחריתך"
בפועל אם הרכב מתוחזק ותקין ואתה ממלא דלק בתחנה נורמאלית הוא יעבור גם ככה אבל אחוז לא מבוטל של אנשים עדיין יקפידו לשים את התוסף לפני הטסט.

prizman

New member
תרשה לי לא להסכים.

לא השתמשתי בעשורים האחרונים במי ברז למילוי ראדיאטור כי ביננו, בכמה ליטר אתה
משתמש בשנה אם בכלל, זה לא שווה מחשבה או התעסקות.
ואם מדובר בהתרוקנות רדיאטור תכופה, צריך לאתר את הבעיה, מילוי מים הוא לא הפתרון.אבל אקח אותך למקום אחר לגמרי.
במדינה בה אני חי לא שותים מי ברז. אז כולם שותים מים מסוננים, בדומה להתפלה.
אבל המים האלה לא ממש טובים לבריאות, לא בגלל שהם מזיקים אלא להפך,
בגלל שהם נקיים מדי וחסרים את כל המינרלים הדרושים לגוף.
אז כמובן שהפתרון שמצאתי הוא לקנות מים מינרליים, הם עולים כאן כמעט אותו דבר
כמו המסוננים.
אבל מה, המינרלים האלו לא עושים טוב למכשיר האספרסו שלי, מים מסוננים
דווקא הרבה יותר טובים לו כי הם עם הרבה פחות משקעים.
אין הרבה הבדל בין מכשיר האספרסו למנוע.
מאוד קל לפשט דברים אבל העולם לא מתנהל כך.

danielch3

New member
אני

לא ניסיתי מעולם K44, אני שמתי לפני איזה חודש תוסף דלק של החברה האמריקאית MAG1 (נמצא בכל הום סנטר) והוריד לי רעשים שהגיעו מהמנוע. לא מדדתי בדיוק על הקילומטר, אבל אני די בטוח שזה חסך לי בצריכת דלק.

למעלה