תומר קורנפלד

תומר קורנפלד

גבעות עולם
תומר2010
04.12.14 | 20:49
על כדור השלג שעלול לטלטל את גבעות כבר התרעתי בפניכם לפני יותר מחודש. הנייר היה סביב 2-2.3 כשגבעות הייתה מועמדת לצאת מהמדדים. (מקום 170 בערך). עוד לפני כן - כתבתי כן ונתקלתי בתגובות עוינות על הסיכונים בהידרדרות המהירה שעלולה להיות לשער 1 בעקבות המצב הפיננסי הרעוע של גבעות.

לצערי, האיומים שהזהרתי מפניהם התממשו אחד לאחד. שחקני השורט זיהו במהרה כי גבעות בדרך החוצה מהמדד, ויצרו כדור שלג שדרדר את השותפות במהרה עד למקום שבו היא נמצאת כרגע. עדכון המדדים הוא מהלך טכני שיוצר עניין בקרב פעילים בשוק ההון ולפעמים הוא הרסני ללא מעט חברות - גבעות חוטפת יותר מכולם.

ראו למשל את כלל ביוטכנולוגיה שהייתה בשער 1,000 עד לא מזמן ולאחר שהתברר שהיא יוצאת, החלה להידרדר והיום היא בשערים של 250-300 בערך. כנ"ל פריורטק, או סיירן שחטפו על רקע היציאה מהמדדים.

בגבעות המצב הוא רעוע יותר. זה לא מספיק שמגד 5 מפיק נפט - השותפות היא מאוד מאוד ממונפת כרגע ותלויה בחסדיהם של המלווים לכל מהלך פיננסי שבו תנסה לנקוט.

כשגבעות עוד הייתה שווה 300-400-500 מיליון שקל, ציינתי בפניכם שנכון להיענות לבקשת הגיוס, הגם שהיא הייתה מטרידה מאוד. הייתם יכולים לקבל מהשותף הכללי תמלוגים מופחתים ובלבד שתאשרו מיזוג מניות ואיחוד הון. סירבתם לכך בתוקף. הפגנתם שרירים באותה אסיפה הרסנית ברמת אפעל. אמרתם - "תמות נפשי עם פלישתים".

זה לא שאתם לא צודקים בטענות שלכם כנגד השותף הכללי. התמלוגים שם מוגזמים ביותר. לוסקין לא בא לקראתכם וההתנגדות שלכם טלטלה גם את כל השותף הכללי שמתנהל היום בשלושה ראשים (או שניים, או 17) וללא כיוון, וללא יד מכוונת. ובכל זאת, כאשר חוזרים להחלטת הגיוס שנדחתה על ידי המוגבל - אין ספק שההחלטה שהתקבלה הייתה שגויה והרסנית. וחבל.

מיותר לציין שאני מסכים עם כל מילה

אבל ציינתי בכל זאת
האסיפה בירושלים מבחינתי הייתה התאבדות
ולכן זו הייתה החלטה לא פשוטה בשבילי לצאת מהנייר
בהפסד כבד
ולהציל את מה שנשאר
&nbsp
חבל לי רק על כל החברים ובני המשפחה שלא שעו לתחינות ונשארו
&nbsp
מי יודע אולי עוד נראה הפתעות חיוביות בשנה הבאה
&nbsp

zur55