תומר או תאמר? לומר או לאמר?

electricity86

New member
תומר או תאמר? לומר או לאמר?

דבר נוסף שמעניין אותי (ברשותכם), קורית, קורת או קורה? תודה רבה.

דניאל 162

New member
תאמר, לומר, קוראת (ספר) קורה (מתרחשת)

יש גם "לאמור" (תנכי), ויש גם קורה (כלונסאה, ש"ע).

אכן קורה אך גם קורית (מתרחשת)

המילה שהוקלדה: קורית הערך המילוני: קָרָה נטיות: לִקְרוֹת, קוֹרֶה, יִקְרֶה הניתוחים הדקדוקיים: קוֹרֵית = (הוֹוֶה נְקֵבָה) כתיב מלא תקני: קורית חלק דיבור: פועל בניין: קל זמן: בינוני מין: נקבה מספר: יחיד אותיות שימוש: שורש: ק ר י סמיכות:

יאקים

New member
אני, ברשותך, הייתי מוותר על הכתיב המוזר

הזה "קורית". האם תראה בעין יפה (ותקנית...) את בונית, גולית, רואית, פונית? אני מניח שלא. לי נעם, גם לך? ערב טובחוכא. לא סיפרת לנו מדוע נעדרת כחודשיים.

ציפלך

New member
אני יודע שאתה חורש בשור ואני חורש בחמור

ושאתה חורש בבקעה ושאני חורש בהר, אבל אומר שה"אנלוגיה" (שהיא דרך המלך לייצור הבלים) כאן היא לסיומת -ית = היא-את שהיא ברורה מצויה וחביבה בלשוננו, למשל בשם אביבה שעבורו התחליף אביבית נשמע גם עדכני יותר וגם חביבי יותר.

GnomeBubble

New member
אך מה יאמר הד"ר שאול ברקלי

על התאוריה החדשה, שאינה באה לידי ביטוי בלוח הפעלים השלם?

יאקים

New member
כל עוד אינך חורש בשור ובחמור יחדיו,:-../images/Emo140.gif

אינך עובר על מצוות "לא תעשה" מדאורייתא.... אולי ילמדני מורי ורבי מה ההבדל בין החורש בשור לחורש בחמור.. וגם האר עיניי במטותא ממך מהו ההבדל בין חריש בבקעה לחריש בהר, ולאן רצית להוביל את ההבדל בינינו...?

יאקים

New member
בהכירי את תחכומך כי רב ואת נטייתך../images/Emo13.gif

לפרשנויות עמוקות מני ים וגם מבודחות, סברתי לתומי שישנה כוונה נסתרת נוספת מעבר לזו שאנו מכירים אותה ומודעים לה,
דהיינו שאנו חלוקים זה על זה כמעט בכול, למעט באמונה שכדה"א עגול....

רפרפול

New member
אבן עזרא (אם אינני טועה)

" לא תחרוז בשור וחמור כי אם את השור תיקח אל ארץ המישור ואת החמור תעלה אל הר המור"

יאקים

New member
יפה, ידידי, שהעלית נשכחות../images/Emo13.gif

חאז תור הזהב של יהדות ספרד. כבר הספקתי כמעט לשכוח את הערתו של ציפ בעניין השור והחמור, ההר והבקעה.. תודה לך.

יאקים

New member
סלח לי על חטאי אשא חטאתי../images/Emo140.gif.

לתומי סברתי שעליי גם להבין... כן נהניתי. תודה.

למעלה