תומך דור 4

Small talk

New member
תומך דור 4

היי,

אני מתכוונת לקנות אייפון 5 ובאתר שמצאתי (דרך זאפ) יש אופציה להוספת "תמיכת דור 4" ב99 ש"ח.

מה זה?
זה באמת נחוץ?

תודה רבה,
איילת.

noa_f

New member
דור רביעי של סלולר עדיין לא קיים בישראל

ההנחה האופטימית היא שתוך שנה, שנה וחצי תהיה פריסה של רשת דור רביעי, לפחות בחלקים המרכזיים של המדינה.
השיפור יהיה רק לגלישה מהירה יותר. שיחות לא יושפעו מהמעבר.

אם את חושבת שהמחיר המבוקש (99 ₪) שווה את ההנחה שיהיה לזה שימוש עוד בימי חייו של האייפון הזה - תוסיפי.
יש מספר דגמים של אייפון 5 שההבדל היחיד בינהם הוא התמיכה הזו בדור הרביעי. בכל השאר הם זהים.

AYELET1

New member
לדעתי שווה מאד להשקיע 99 ש״ח. רב המשתמשים

אינם רוכשים סמרטפון לשנה אחת בלבד...

BravoMan

Active member
להשקיע במה בדיוק?

מה זה "תוספת דור 4"?

היות ואין קישור אני לא יודע מה באמת כותבים באתר המדובר, אבל אם זו הדרך שהם מציגים את זה במקום לציין את הדגם הספציפי והתדרים שהוא תומך, לא הייתי מתקרב עליהם.

יכולת LTE אינה "תוספת" ב-iPhone שמוכרים בנפרד, וניסיון לגבות עליה כסף ככזו מריח מרמאות.
כמובן, אני יכול להבין הפרש במחיר בין דגמים, אבל שוב - מי שמוכר צריך להציג בדיוק מה הוא מוכר!

זכור לי דיון בפורום הזה על התדרים הצפויים, אבל עד כמה המידע הזה וודאי?
האם היה פרסום רשמי כלשהו אלו תדרי דור 4 יהיו בשימוש כאן כשהפריסה תצא לפועל?

noa_f

New member
בד"כ מדובר בקניה של אחד מדגמי A1429

לעומת 1428.
לגבי אי הוודאות בתמיכה בישראל - אני איתך. לדעתי זו השקעה עתידית לגמרי וממש ממש לא חיונית.
אם אתה סופר כל פרוטה כדי לקנות אייפון אז אפשר לוותר. אם ההוצאה של עוד 100 ש"ח לא נוראית מבחינתך אז אולי שווה להוציא אותה.

Lepton

New member
התשובה - כן ולא

למרות שמכרז דור 4 עדיין לא יצא לדרך, האפשרויות היחידות העומדות בפני משרד התקשורת ברורות.

התדרים של דגם 1428 (1700 ו-700 מה"ץ) אינם פנויים ובוודאות לא ישמשו את דור 4, כך שמי שרוכש את הדגם הזה לא יוכל להשתמש בדור 4 בישראל.

בפני משרד התקשורת עומדות שתי אפשרויות: שימוש בתדר 1800 מה"ץ הנתמך בדגם 1429, ושימוש בתדרים 2500-2600 מה"ץ שאינם נתמכים באף דגם קיים של אייפון. תדר 1800 זמין אבל בעייתי. חלק מן הספקטרום משמש כבר את דור 3 ויש גם התחייבות להקדיש חלק נוסף לרשתות הפלסטיניות. החברות שכבר רכשו קטעים בתדר הזה (סלקום ופרטנר) תוכלנה להשתמש בהם כדי לבנות רשת סבירה, אבל פשוט אין די קטעים לחברות האחרות. שימוש בלעדי בתדר הזה יגרום לאפלייה בין החברות ולכן הוא בעייתי.

תדרי 2500-2600 משמשים היום את הצבא. יש כרגע מו"מ לפינוי התדרים, אבל מדובר גם על תשלום גבוה (מאות מיליונים) וגם ובעיקר על הרבה שנים עד שהתדרים יפונו, ועד אז אייפון 5 כבר לא יהיה אטרקטיבי.

המסקנה: דגם 1428 לא יפעל לעולם בישראל בדור 4. דגם 1429 יוכל לפעול אם תהיינה רשתות בתדר 1800, מה שסביר שיקרה תוך זמן סביר לפחות לשתי החברות שהזכרתי שהתדר הזה כבר ברשותן. אם לא יאשרו שימוש בתדר זה לדור 4 והרשתות תהיינה רק בתדר 2500-2600, אף אייפוןו קיים לא יעבוד.

למעלה