אהלן
1. מה יהיה איתו? לדעתי הוא יחתום בסוף כלייקר, אבל תשובה סופית נקבל בקרוב. בתכל'ס זה 50/50 כרגע. האמת, זה אחד הדברים שמדאיגים אותי. לאמאר, בכל מקרה גם אם יישאר בסוף, לא שלם עם ההחלטה הזאת(אם תגיע) וזה קצת מדאיג. אבל בשורה התחתונה- אני באמת מאמין שהחלק השני שלו של העונה, באמת הקפיצה אותו סופית מדרגה, אפילו בגיל מאוחר יחסית, והוא התבגר סופית ויהיה הרבה יותר יציב כבר ממה שהוא היה בעבר. הוא הוריד מעצמו הרבה, הרבה מאוד מכל הסטיגמות(חלקם בצדק, יש לציין) שהיו עליו. הרבה מדברים על אנדרו ביינום, זה נכון שהיכולת שלו ובעיות העבירות שלו גם כן קשורות ללאמאר, אבל מי שראה את הלייקרס השנה- ראה מספיק פעמים שהשניים האלה גם שיחקו ביחד. אני מאמין ומקווה, שהפעם, לאמאר באמת ייתן עונה
שלמה טובה, ולא רק חצי עונה כמו בעונה שעברה(אם כי לפחות זה היה החצי החשוב). ואני בוודאי מקווה שהוא לא ייצטרך איזו פציעה של ביינום כדי להיות טוב פתאום... 2. הדירוג שלי תלוי בלאמאר. לאמאר נשאר, אז ככה: לייקרס, קאבס, סלטיקס, ספרס, מג'יק- אני פשוט חושב שהספרס עם כל הניסיון שלהם, עדיין עדיפים על המג'יק. אני גם לא מסכים שהמג'יק נחלשו השנה, כי העזיבה של התורכי זאת חתיכת מכה. אבל הם השאירו את גורטט שעשה רושם טוב. לאמאר עוזב, ובהנחה שלא מגיע מחליף ברמה שלו(ולא יגיע, לא ברמה שלו לפחות), אז עם כל הצער שבדבר אבל אין מה לעשות: קאבס, סלטיקס, לייקרס, ספרס, מג'יק. אגב, הדירוג הזה מורכב כי אמנם אני מדרג את בוסטון שלישית, אבל אני חושב שיש להם מאצ'אפ הרבה יותר טוב עם הלייקרס לעומת הקאבס(על אף החיזוק שלהם). ויכול להיות שגם למג'יק יש מאצ'אפ טוב יותר מול הלייקרס מאשר לספרס, כי אני פשוט לא רואה איך הספרס יצליחו לעצור את קובי אחרי כ"כ הרבה פעמים שהוא לא מפסיק להתעלל בהם בשנים האחרונות. ג'פרסון לא יהיה התשובה בעניין הזה זה בטוח. 3. לשחק, זה בטוח- טניס. בילדותי שיחקתי בשכונה כדורגל עם כולם, שחקן סביר אבל לא יותר. בטניס אני אחלה+, אבל יש לי בקהנד ממש על הפנים וסרב בינוני.
בעבר שיחקתי הרבה, עכשיו כמובן עם הצבא ועם זה שחברים שלי בצבא, כמעט ואין לי זמן כבר. אני בטוח שבעתיד אבל עוד ישחק טניס, לכיף...יופי של משחק טניס. כדורסל, קלעי בינוני בלבד פרט לזה גרוע במשחק. לראות, זה כבר עניין אחר. קודם כל לגבי כדורגל, צריך לציין שבכדורגל איטלקי- אם אני רוצה להירדם, זאת אחלה שיטה. בוא נגיד שבהנחה ואנחנו לא מדברים על משחק של הלייקרס/ארסנל/פדרר זה הולך ככה: 1. טניס. 2. כדורגל אנגלי(בפור ממש ממש קטן אם בכלל..זה תלוי) 3. כדורסל 4. אני בטוח שברשימה אחת עם מייקל, מג'יק, לארי וכל שאר הגדולים. מבחינת יכולות הוא שם, אין לי ספק בכלל. 5. מכבי- אני לא יודע עדיין אם היא שווה, זה נראה עוד במהלך העונה, מה שאני יודע, שזאת מטרה באמת ריאלית, בניגוד לעונה שעברה שהסוף היה ידוע מראש, עם כמה שזה עצוב שמדובר במועדון כמו שלנו. החתמות- טוב, אז שוב מאז פירוק הקבוצה הגדולה ההיא- עברנו שוב מהפכה. לפחות הפעם יש מאמן שמכיר טוב את המערכת והוכיח כבר בעבר שהוא יודע לבנות היטב קבוצה לרמות הגבוהות. אבל שוב, קבוצה כמעט חדשה לגמרי- וישנייבסקי זה שחקן שונה מארויו, ואני מאמין שיהיה גם יעיל ממנו. ארויו, לא היה בריא לקבוצה ופשוט לא התאים להנהיג קבוצה. וישנייבסקי אולי עם יכולות אישיות פחות טובות, אבל מבחינה קבוצתית- הוא יהיה הרבה יותר טוב. ארויו אולי הצליח פה ושם לנצח לנו משחקים בודדים- אבל בסופו של דבר, ברור שהעסק היה דפוק מהבסיס. דיוויד בלות'נתאל- טוב אני לא מת על הרכש הזה. בעיקרון אם היינו מביאים שחקן כמוהו, רק שלא קוראים לו בלות'נתאל, הייתי מרוצה. אבל אני פשוט לא אוהב שחקנים מהסוג שלו ולא אוהב את הנדנדה הזאת...אבל אם להתייחס מקצועית- אז זה יכול להיות רכש טוב, בהתייחס למחיר שנמוך מהקדנציה הקודמת, ובהתחשב בכך שפיני בניגוד לצביקה ועודד, הראה כבר בעבר שהוא יכול להוציא ממנו הרבה. אני רק מקווה שישחק איתו כ-4 כי זה מה שהוא אמור להיות. אם הוא ייתן את הקרוב ל-50% מה-3, אני אהיה מרוצה. לאמפה, אני לא מכיר כ"כ את הבחור, אבל לפי מה שהבנתי מדובר בחומה הגנתית בצבע, וזה מצויין כי ללא ספק זה היה חלק שמאוד היה חסר אצלנו. בהתקפה הוא סימן שאלה, אבל נחכה ונראה לגביו. איידסון שחקן כשרוני עם חדירה טובה גם כן. גיא פניני הוא קלעי טוב, אבל שוב כמו הרבה ישראלים אחרים- האם האופי שלו באמת מתאים לרמה הזאת? רמת ציפיות וכו'...? זה לא בטוח. אה, אקס הפועל.
לימונד, סימן שאלה, לא סומך עליו מספיק לרמות הגבוהות. לליגה אולי כן. יש לנו עדיין בעיה בעומק של הסגל בעמדת הרכז, אבל הקבוצה הזאת תיהיה רעבה יותר, חזקה יותר וחכמה יותר מהקבוצה של השנה שעברה. מסודרת יותר גם ויציבה יותר, אני מקווה. זה שלחלק מהרכשים החדשים אין מספיק ניסיון ברמות הגבוהות זה יכול לפגוע- מצד שני, זה לפחות מבטיח לנו מוטיבציה שאולי הייתה קצת חסרה לנו. אגב, לא שאלת על העזיבות של עומרי וליאור- אז עצוב, אהבתי אותם. קיוויתי שלפחות אחד יישאר, אבל מה אפשר לעשות. לפחות אחד מהם קיבל את הבמה הבאמת גדולה.