תולעת הפארק

shayke74

New member
תולעת הפארק

שלום

האם מתן זריקה לתולעת הפארק בפעם הראשונה מותנת בביצוע איסוף צואה במשך 3 ימים ושליחה למעבדה?
זה לא הכלב הראשון שלי ולכן הדרישה של הוטרינר נשמעת לי חריגה .
זה כבר זמן שאני חושד שהוטרינר גוזר עליי קופונים בכל הזדמנות . כמו בדיקות דם שהתבררו כמיותרות וכו. לדוגמא הוא מכר לי סירופ קודאין לכלב עקב שעלת בעלות של 248 ש"ח לבקבוק של 30 מ"ל ו 40 כדורי אנטביוטיקה בעוד 160 שקלים לטיפול בשעלת.
כמובן שהוא מתנה את מתן הזריקה בבדיקות הצואה. אני לא מבין מדוע הרי זה אינו חיסון זו תרופה שניתנת במידה הכלב נגוע אז... והמטרה של בדיקת הצואה היא לבדוק אם הכלב נגוע אז למה ההתניה ? קטונתי. מיותר לציין שעלות הבדיקה היא מאות שקלים .

תודה רבה

לא מכיר

אני לא מחייב לקוחות לעשות בדיקת צואה לפני הטיפול. אפשר תיאורטית למצוא לזה הצדקה, אבל אני לא חושב שזה נוהל מקובל גם במרפאות אחרות.

בעניין הכספי - לצערי רפואה ווטרינרית היא רפואה פרטית, והיא עולה לא מעט. חלק ניכר מהיכולת שלי לגבות כסף נובע מהאמון שיש ביני לבין הלקוחות. במידה ואין אמון כזה, גם המוטיבציה שלי נפגעת, ואני מניח שגם זו של הלקוח.

אסף

sapirdvm

New member
בהמשך לתשובתו של ד"ר אסף

גם אני אינני מתנה זריקת דקטומקס ראשונה באיסוף צואה ובדיקתה, למרות שיש כאן הגיון מסוים: לוודא שהכלב שלך אינ ונגוע בתולעת, כי אז כבר צריך פרוטוקול טיפולי ולא מניעתי.
כמו שכתב לך ד"ר אסף, אני אמשיך ואשאל: מדוע אתה ממשיך לקבל שירות ממי שאינך מרוצה ממנו?
והערה אחרונה: בדיקות דם יכולות להתברר כמיותרות רק אחרי שמבצעים אותן. לו ידענו את התוצאות שלהן מראש, הרי שלא היינו מבצעים שום בדיקה

מציע לך לא להתרגז אלא פשוט למצוא לך וטרינר/ית כלבבך.

yaelofer

New member
הערה לגבי תרופות:

אני לא מערערת על החלטותיו של הוטרינר שלך (אני לא יודעת מה היו השיקולים שלו), אבל לגבי תרופות, לפעמים כשמדובר בתרופות שנמכרות גם לאנשים, אפשר לקחת מרשם מהוטרינר ולקנות את התרופה בבית מרקחת פרטי. למשל האנטיביוטיקה דוקסילין בכדורים נמכרת אצל וטרינרים במחיר של בערך 3-4 ש"ח לכדור, ולעומת זאת בבתי מרקחת פרטיים היא נמכרת במחיר של 1.3-1.5 ש"ח לכדור (13-15 ש"ח לחבילה של 10 כדורים)....

למעלה