תולעי קמח לחמוס

סרח12

New member
תולעי קמח לחמוס

שלום לכולם, התחדשתי בחמוס וקניתי לו אוכל של לה קט לגורי חתולים. רציתי לדעת אם יש צורך להוסיף לו לתזונה תולעי קמח מדי פעם בשביל שהוא יקבל יותר חלבון ועוד דברים שאין במזון יבש בלבד?
ואם אפשר לתת לו לפעמים חתיכת עוף מבושלת?

Sweet Fantasy

New member
תולעי קמח?!? מה הקשר...???

חבל שלא קראת יותר על גידול חמוס לפני שהבאת, בכל מקרה, להקט זה מזון באיכות ממש ירודה ואין בו את המרכיבים הדרושים והכרחיים לחמוס, אחוזי חלבון ושומן מן החי גבוהים ניתן למצוא באוכל -איכותי- לגורי חתולים (או אוכל מיוחד לחמוסים) אוכל איכותי לדוג׳ - רויאל קנין, אורג׳ין ודומים... ניתן לתת עוף מבושל במים בלבד ללא תבלינים, מידע נוסף בנושא תזונה ניצן לקרוא במאמרים ובשאלות הנפוצות

WTR

New member
מסכימה עם מה שנכתב מעליי

לה קט זה אוכל זבל לחתולים, אז לחמוסים בטח בטח (חמוסים צריכים אוכל לחמוסים, אך מאחר וקשה להשיג בארץ אוכל איכותי- ניתן לתת אוכל לגורי חתולים, בתנאי שהוא ברמת איכות סופר פרמיום)
המזונות המתאימים בארץ לחמוסים הם אוריג'ן לחתולים וGO/NOW
הם לא זולים, אבל זו התזונה הרצויה ביותר עבורם

אני מציעה לך לקרוא יותר על חמוסים ועל הצרכים שלהם כדי להעשיר את הידע ולא לעשות חלילה טעויות שיכולות להיות גורליות.... יש לך הרבה מאמרים בפורום שבו אתה יכול לקרוא על טיפול החמוס, חינוכו וכיצד למגן את הבית עבור החמוס כדי שלא יוכל להכנס לצרות או לברוח, שאלו שני דברים שחמוסים אלופים בהם.

שיהיה בהצלחה
ואנו כאן לכל שאלה כמובן

סרח12

New member
אז ככה...

תודה על התשובות.
א.מאחר וחמוס זאת חיה קטנה וטורפת מסתדר לי שתולעי קמח יכול להיות תוסף תזונה. אז למה לא בעצם? גם אם לא היו לי תולעי קמח בבית לא הייתי חושב על זה בתור אופציה, פשוט יש אז נראה לי הגיוני לשאול.
ב.קראתי אני חושב את כל המאמרים שיש על חמוסים בעברית וכמה באנגלית מתוך התעניינות אבל החמוס בכלל "נפל" עלי, שכנה שלי מצאה אותו והיא יודעת שאני מטפל בכל מיני חיות פצועות ובכלל שאני מטפל בחיות והיא הביא לי אותו...אז את הלקט קניתי מתוך לחץ לקנות לחמוס אוכל ביום שישי לפני שנסגרות החנויות. שאלתי את המוכר איזה אוכל לגורי חתולים עם אחוז חלבון גבוהה יש והוא אמר לי שלקט צריך להיות טוב מספיק, גם אני פקפקתי בבחירה שלו ושאלתי אותו כמה אחוז חלבון יש שם והוא אמר 33 אחוז וזכרתי שההמלצה זה נראה לי 37\38 אחוז אבל החלטתי שאפשר לקנות את הלקט חד פעמית ולהבא לקנות משהו טוב יותר, אז תודה על השמות שכתבתם לי אני אקנה אחד מהם פעם הבאה.

והחמוד כל מה שהוא עושה עם העוף המבושל זה לגרור אותו מתחת לספה (הוא ניסה לגרור גם אותי ואני לא יודע אם זה אמור להיות חברי או שהוא מנסה לאכול אותי).

בנוגע לחינוך נגד נשיכות- הוא בעיקר מלקק אותי וכשהוא מאוד נכנס לזה הוא נותן ביס. זה לא נורא וכל השריטות שלו על היידים שלי זה מהציפורניים אז אני לא חושב שהוא תוקפני אני חושב שהוא פשוט צריך להבין שאני לא חמוס כשהוא משחק איתי ושהוא צריך להיות עדין יותר. אבל כל השיטות של הלתפוס בעורף או לתת לו מכה קטנה עם האף רק מעצבנות אותו...מה לעשות? להמשיך עם השיטות האלה?

דבר אחרון, הוא לא מסורס זה בטוח ! הוא חתיכת מסריח וכל מקום כולל הידיים הוא מסמן בעזרת טיפות פיפי. ואני חושד שהוא גדול מחצי שנה. אז השאלה שלי זה אם סירוס יפחית משמעותית את הריח גם אם הוא כבר בגיל ההתבגרות?

WTR

New member
כל עוד החמוס מקבל אוכל איכותי

אין צורך בתוספים למיניהם. אם אתה שואל אותי הייתי מחליפה את האוכל בהקדם מאחר והוא לא מספק את צרכי החמוס וחבל להשאיר אותו על תזונה לקויה ולחכות שיגמר השק.
לגבי צ'ופרים - אם רוצים אפשר לצ'פר עם חטיף לחתולים, ביצה קשה ללא מלח או בעוף ללא תבלינים ושמן פעם בשבוע. אפשר גם לתת כפית מלפפון או גמבה.

בקשר לנשיכות, מציעה לך לקרוא את המאמר הבא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1381&aId=61564

לגבי הסירוס - כן, הוא יפחית את הריח. חשוב לעשות את הסירוס אצל וטרינרים שמבין בחמוסים מאחר וחומרי ההרדמה צריכים להיות במינון המתאים ותחת השגחה מתאימה.

chatulika

New member
חמוס חדש

קודם כל -כל הכבוד לך שהסכמת לטפל בחמוס.
את העוף הוא גורר ומחביא,חמוסים מחביאים אוכל ב"סליקים" לאחר כך,שוכחים ממנו לגמרי ויום למחרת יעבירו אותו למחבוא אחר.
בנוגע לנשיכות-נשמע שהכיוון נכון,חמוסים יכולים להבין עוצמות נשיכה שונות למטרות שונות. אם הוא סוגר את הלסתות חזק מידי,שחרר את הלסת ממך והפסק לשחק לכמה דקות. חמוסים הם עקשנים-אתה צריך להיות עקשן יותר ולהמשיך להגיב באותה צורה-בסוף הוא ילמד.
סירוס גם יעזור עם ההתנהגות וגם כמעט יעלים לגמרי את ריח הגוף.
אני באופן אישי לא נותנת לחמוסים מזון חי-אינסטינקט הציד שלהם חזק מאוד ואצלי האוכל לא בורח.שאר בעלי החיים בבית המוזמנים ואילו שלא למדו להזהר מהם,אבל כל יום אני מוצאת חלקי גופות של מקקים או שממיות למשל.
בהצלחה ואם יש עוד שאלות אז בשמחה:)

למעלה