תולעים

רוני לב

New member
תולעים

שלום, ביום שישי הייתי אצל הוטרינר ועשיתי לכלב שלי טיפול נגד תולעת הפארק + אמפולה של רוולושן. (הבנתי שיש לה קשר לטפילי מעיים???) בכל מקרה, אתמול בערב, כ- 24 שעות אחרי הטיפול יצאה בצואה תולעת ארוכה ודקה בצבע לבן שנראית כמו שרוך... זה היה חד פעמי כי היום לא יצאה כזו תולעת ולא תולעים בכלל. יש לציין כי לפני הטיפול לא היה לו שום טפיל. אין סיכוי שזה היה ולא ראיתי כי אני מרימה את הצואה של הכלב באופן קבוע. מה לעשות? לעשות לו תילוע על סמך תולעת אחת? לחכות ולראות? אני לא מכירה את הסוג הזה של התולעים, פעם היו לו תולעים שטוחות וקטנות..מה ההבדל בין הסוגים? האם זה קשור לתולעת הפארק? סליחה על המגילה.... תודה

הסבר קצר

את תולעי המעיים נוהגים לחלק לתולעים שטוחות ועגולות. התולעים הקודמות שראית היו תולעים שטוחות, אותן רואים יותר בקלות בצואה. את התולעים העגולות רואים פחות במצב רגיל, אלא אם יש נגיעות גדולה. הן הזריקה נגד תולעת הפארק, והן הרוולושין מכילים חומר נגד תולעים עגולות (למעשה שני החומרים הם קרובי משפחה בהרכב שלהם). מתן החומרים הביא לניתוק התולעת מהמעי וליציאתה החוצה. למעשה קבלת הוכחה שהזריקה היתה נחוצה. האם יש עוד תולעים בפנים ? אני לא יודע. האם יש ביצי תולעים בפנים ? סביר שכן. כדאי לתת לכלב טיפול נגד תולעים, כי מציאת התולעת מעידה על נגיעות. מאחר שהכלב קיבל ביום שישי חומר נגד תולעים, ניתן לחזור על הטיפול (בזריקה או בכדור, אני מעדיף כדור) לאחר 10-14 יום, כדי לחסל את הדור הבא, אותן ביצי תולעים שעתידות לבקוע בפרק הזמן הזה.

רוני לב

New member
אוקי...

אז התולעת הארוכה שיצאה זו לא התולעת של תולעת הפארק..אלא טפיל מעיים רגיל. הבנתי נכון? בכל מקרה, אני יעשה לו תילוע בעוד 10 ימים בכל מקרה. תודה רבה על העזרה!

תוספת קטנה

קיבלת מאסף הסבר מפורט על נושא התולעים בכלבים. רק תוספת קטנה - בארץ בכלבים וחתולים בוגרים, פרט לתולעת הפארק, יש מעט מאד בעיה של תולעים עגולות. תולעים שטוחות, לעומת זאת, מגיעות כאשר יש פרעושים בסביבה ואת זה יש לנו לרוב. התילוע השוטף שנותנים נועד לטפל נגד התולעים השטוחות ("תולעי סרט") והוא המשמעותי, כך שאם הוא לא ניתן - רצוי להשלים את זה! בנוסף - יכול להיות שמה שראית הוא תולעת סרט - פשוט שלמה ולא מפורקת לחלקים (שזה מה שרואים בד"כ) לגבי תולעת הפארק - צבעה אדום, היא מסולסלת, דקה מאד, ולרוב גם אם היתה לא תראי אותה בצואה (אם היא מתה, היא עוברת את הקיבה ומתפרקת שם!) בקיצור - שיהיה בריא

למעלה