תולדות הסיגריה.

Saladin

New member
תולדות הסיגריה.

הנה עוד שאלה שתספק חומר מחשבה לבאי הפורום לשבוע הקרוב: מתי התחילה הסיגריה להיות מוצר כל כך נפוץ בעולם? איפה היתה ה"פריצה" שלה? מה היה לפניה? האם אנשים עישנו מקטרות בהיקף קולוסאלי, או שאולי גם ההיקפים עצמם לא היו קולוסאליים בתקופה שקדמה לסיגריה? כל זאת ועוד - הרשות נתונה לכל דכפין.

שלושים שניות על טבק

צמח הטבק הובא מאמריקה, הוא היה מוכר לקהילות אינדיאניות רבות לאורך היבשת בתקופה הפרה-קולומביאנית, בחלק מהקהילות לצרכי fun ובאחרות למטרות ריטואליות. לאחר שהוא הוכנס לעולם האירופי נעשה בו שימוש בתחילה במקטרת על פי הדוגמא האינדיאנית כאשר הסיגר והסיגריה הם שכלולים מאוחרים. הסיגריה עצמה, עד כמה שידוע לי, פותחה על ידי חיילים אמריקאיים במלחמת העולם ה-1 מטבק מקטרות ונייר עיתון. בארה"ב התפתחה מהר מאוד תעשיית סיגריות המבוססת על טבק וירג'יניה שהוא טבק בהיר ("בלונד") אך בצרפת נמשכה לאורך שנים מסורת של סיגריות מטבק סיגרים כהה כמו הז'יטאן והגולואז.

Saladin

New member
מה לגבי מותגים?

פיליפ מוריס ודומיו - מה היו המותגים הראשונים. ואם תוכל לתת למעשן טרי ונבוך מידע כללי לגבי המותגים בכלל השולטים כיום בעולם הסיגריות. עוד שאלה: היום מותגי הסיגריות בארה"ב נרדפים ע"י החוק. האם היו עוד תקופות כאלה עבורם בהיסטוריה האמריקנית או בכלל בהיסטורית הסיגריות העולמית בת קצת פחות ממאה השנים? אפשר להשוות את ההגבלות החמורות על מעשנים ואת החיוב של מותגי סיגריות לצרף אזהרות בריאותיות על הפרסומות שלהן בימינו לימי חרם האלכוהול בשנות ה-20.

לא צריך להגזים

בארה"ב קיימות הגבלות משמעותיות על שיווק סיגריות והיצרנים גם הפסידו בכמה תביעות ענק אבל בין זה לבין "נרדפים על ידי החוק" יש מרחק עצום. בתקופת היובש יצרני האלכוהול נרדפו על ידי החוק, משמעו שהפעילות שלהם הוכרזה לא חוקית והנתפסים היו מושלכים לכלא, מה שאין כן בכלל לגבי יצור סיגריות היום. ולגבי המותגים המובילים... ההתעניינות שלי בכך די אפסית, עישנתי בעבר אך היום איני מעשן ולא ממש אכפת לי מי היצרן שמצליח לשווק ניקוטין ופיח להכי הרבה אנשים.

yehuda winer

New member
פחות משלושים..

לא אומר להפסיק לעשן אז תקשיבו רגע קט, ואם שכנעתי מי מכם-יש! עשו מחקר רב שנתי על מעשנים. שלוש קבוצות: לא מעשנים בכלל, מעשנים עד 8 ביום ומעשנים בסביבות ה20 ליום. שמרו על הטרוגניות של הקבוצות. בכל אחר מהן הגילאים זהים (10-100). הכניסו אותו מספר של גרושים, של איספאנים, של מצב חברתי כזה או אחר (שופטים נגד גיגולו, מרצות נגד כובסות וכו) לא אפרט- האמינו המבדק נבנה לתפארה וכך גם ה follow upבמשך עשרים שנים. היו בעיות שקשורות "לזהום" של המחקר(אנשים שלא עישנו שהחלו לעשן, אחרים שהפסיקו, שנהרגו בתאונות, שאיבדו קשר, ששינו מצבם החברתי ועוד). התוצאה הסופית: מספר חולי סרטן הראות היה זהה בין שתי הקבוצות הראשונות (מי שלא עשנו מעולם ומי שעשנו עד 8 ליום). כמובן שהאחוז עלה באופן משמעותי לכוון מעשני עשרים סגריות ליום. עשנו אם אי אפשר אחרת. נסו להיות בסביבות ה-8 ליום, ותהנו יותר מהחיים!!

גנגי

New member
זה נכון לגבי רוב הדברים.

כל ה"מזיקים" למיניהם - שומנים רוויים, מאמץ, התרגשות, סוכר, טבק, אלכוהול, ואני מניחה שגם אחרים שלא ציינתי כאן - כולם מזיקים כשעוברים איתם את הגבול, ויכולים לשמח לבב אנוש כשהם באים בכמות מוגבלת. ולידיעתכם, גם הדברים ה"בריאים" מזיקים כשהם מוגזמים. הבת שלי לקתה פעם ב"הרעלת מים", למשל. לא שהמים היו מורעלים, אלא שהיא קיבלה בצקת-מוח משתייה מופרזת של מים טובים (שלא תדעו איזו זוועה זו). וגזר-בריא-לעיניים, נכון? אבל בכמות רבה מדיי הוא יוצר הרעלת קארוטין. גם התעמלות רבה מדיי הורגת. בחיי. ילדים - היזהרו מעצי באובב!

אטיוד5

Active member
היום לא רiוח

אבי היה בשנות החמישים מגלגל סיגריות. עד היום יש לי קופסת קרטון קטנטונת המכילה את הניר הדק המשמש למטרה זאת. ייחודו בכך שאינו מתמוסס ברטיבות, ואני משתמש בו למטרה אחרת לגמרי - להגן על השפה מפני השיניים בזמן נגינה.

Saladin

New member
מנגן במפוחית?

או שאולי אתה הולך בעקבות ג'ימי הנדריקס? No offense intended...

למעלה