תולדות הויטראז

תולדות הויטראז

מתי החל השימוש בצורה אמנותית זו? באיזו ארץ היא נפוצה ביותר? אמנים בולטים? האם הויטראז מיצג משמעויות היסטוריות? שלכם חנה גונן

homer jay

New member
מממממ

מקורות היסטורים מדברים על שנת 1100 שנזיר שאת שמו טרם הספקתי לגלות כתב על שיטות עבודה די ישנות בנות כ 1000 שנה (משמע ייצרו ויטראז'ים בסביבות שנת 200 לספירה).הויטרז בתקופה זו (1100) היהנפוץ בצרפת גרמניה ובאנגליה כעיטורים בלבד. בתקופההגותית נבנו הקתדרלות בצורהמאוד גבוהה דבר שהצריך בניית חלונות שדרכם ישתקף האור דבר שגרם לפריחת ענף הויטראז'. הכמרים ורשי הכנסיות האמינו שהאול הנשקף מבעד לויטרז' יקרב את לבבות המאמינים (הגברים לא הנשים לא שיש לי משהו נגד נשים נהפוכו :) ) והאור יקרבם לאלוהים. העבודההיתה לא משהו בלשון המעטה השתמשו בזכוכית די מעפנהלא ידעו בדיוק כיצד ליצור את צבעי הזכוכית ובעיקר השתמשו בזכוכיות ברמות פיוח (מלשון פיח) שוות ובכך ניסו ליצור גוונים. בהמשך התקופההגותית התקדמה השיטה של הויטראז' והוכנסו אלמנטים של רעיונות ביצירהוהוכנסו דמויותכגון ישוע אלוהים התגלויות דמויות מהתנ"ך וכ'ו וכ'ו. הדמויות לרוב תפסו את רובגודל החלון. ג'ו וטיפאני שאת שמם המלא אינני זוכר (סניליות הגיל עושה את שלו) בסביבות שנת 1800 החליטו לפתח אומנות ויטראז' הם יצרו סגנון חדש של ויטראז' משהו עם גון חדש של צבעים או משהו כזה והחליפו את העופרת שהיתהנהוגה כגורם מחבר לרצועות נחושת דקות. עם המצאת הנורה החשמליתהם יצרו אהילים מויטראז'ים ויצרו סיגנון חדש. כאמור האומנות החלה באנגליהצרפת וגרמניה טיפאני היהמהבולטים בפיתוחהאומנות המדוברת הויטראז' הוא דבר הבא להציג אירועיםהיסטורייה בבתי תפילהוכ'ו. לדעתי אם תקחי את בקבוקי התמרוקים הקדומים (תקופת הפרעונים) תראי שינויים וגוני צבע בבקבוקיםעצמם אי אפשר לקרוא לזהויטראז' אבל זוהי לדעתי התחלתכל הדבר הזה. אין לי כוח לעשות הגהות והרווח שלי הלך פארש (אין תקציב למקלדת). יש ים אתרים באנגלית בנושא נושא די מענין רק שאני ואנגלית לא הולכים משהו יחד.. יום טוב :)

למעלה