תוכנת SharperBrain

ewilde

New member
תוכנת SharperBrain

שלום, אני בן 30, ואובחנתי כסובל מADD לפני כשנתיים. מאז אני משתמש בריטלין. אני סובל מתופעות לוואי משמעותיות. במבחן עלות-תועלת, הריטלין מנצח (בנקודות, לא בנוק-אווט). ברצוני לקבל חוות דעת של מומחה בפורום בקשר לתוכנת SharperBrain. האם תאורטית מדובר במשהו ששווה בדיקה/התנסות או שככל הנראה מדובר ב"מישהו" שרוכב על גל אופנת הADD שמתפשטת בשנים האחרונות. תודה, ארז.

דליה.ד

New member
לא ידוע לנו על מחקרים

אמפיריים המוכיחים חד משמעית שזה עובד.

ewilde

New member
סליחה אני מקשה...

ובכן, תשובתך אינה שלילה על הסף (מקמט את המצח)... הם מתארים שם (בקישור שצירפתי) תאורים "מדעיים", למשל: "תוכנה מהפכנית זו "מאמנת" את המוח לפעול בשלושה טווחי תדרים רלוונטיים: אלפא, ביתא-1 וביתא-2 (רגיעה, מיקוד, עירנות) וכן מאמנת את המשתמש בביצוע מעברים מהירים בין טווח אחד למשנהו ובפעילות בתדרים שונים באותו טווח" (סוף ציתות) האם כאשת מקצוע, את קוראת פסקה זו ולפחות יכולה לומר לעצמך משהו כמו: "אני יודעת שאם אנשי ADD היו יכולים לשפר את המעבר בין טווח אחד למשנהו, זה יכל היה לעזור להם..." או לחילופין, את אומרת לעצמך משהו כמו "ידוע לי שהיכולת למעברים מהירים זה בכלל לא שרש הבעיה..", או לחלופין את אומרת לעצמך: "המושג ביתא-2 זה בכלל המצאה שלהם, כך שאחד מהשניים: או שהם גאוני הדור, או שהם טיפשים/נוכלים". הם למעשה טוענים שהמשתמש בתוכנה עושה לעצמו נוירו-פידבק אפקטיבי באמצעות "משחק" במחשב בלבד. נשמע לי כמו מן שכלול של מבחן TOVA באמצעות פידבק און-ליין (אגב, מבחן TOVA שביצעתי לא אבחן אותי כADD וטען שצריך לחפש עבורי אבחנה אחרת.., אך שני הפסיכיאטרים שנועצתי איתם טענו שזה לא משנה את אבחנתם. אני תוהה אם זה מעיד משהו לגבי ההתאמה האישית שלי לשימוש בתוכנה כזו..) האם הכיוון שלהם להתמודדות עם הבעיה זה משהו שבאופן כללי עובדים עליו אנשי מקצוע בעולם, או שזה גחמה פרטית שלהם? האם ידוע לך על מחקרים אובייקטים (עד כמה שמחקר יכל להיות אובייקטיבי) שבכלל טרחו לבדוק אותם? שוב תודה מראש, ארז.

zivadina

New member
התוכנה

הידע של התוכנה מבוסס על טיפולי נוירופידבק שהוכחו כמועילים במחקרים מדעיים למהדרין. אלא שבטיפולי הנוירופידבק המקובלים, המטפל עוקב אחרי הביצועים של המטופל, ש"משחק במחשב". אצל המטפל מופיעים גלי המוח שמייצר המטופל בזמן ה"משחק". בתוכנות הביתיות אין מעקב כזה. כדי להוכיח שתוכנה ביתית כזאת אכן מועילה, לא מספיק לראות שיפור בביצועים על התוכנה עצמה, אלא יש למדוד הישגים בשטחי חיים אחרים (לימודים, התנהגות) לפני ולאחר מחזור טיפולים בתוכנה. היצרן איננו יכול לנכס לעצמו את הישגי הטיפול בנוירופידבק כדי להתחמק מניסוי מדעי במוצר המסוים שלו. אגב, מפיצת התוכנה טוענת שכדי לראות הישגים, צריך להתאמן בתוכנה 4 פעמים בשבוע, 25 דקות בכל פעם. לסיכום: מדובר בטיפול שמתבסס על מסקנות הטיפול בנוירופידבק, אולם ללא מחקרים מדעיים ביעילות התוכנה בטווח הקצר ובטווח הארוך.

למעלה