תוכנת Cleaner 3.2

itaf10

New member
תוכנת Cleaner 3.2

שלום רב, התקנתי את התוכנה Cleaner 3.2 BUILD 3213 V.3241 סימנתי ברגיסטרי בדיקת וירוסים 3 האופציות הקיימות. שאלתי היא 1. האם עלי לסמן את 3 הסקנים של הדרייברים? (למי שיש יבין). 2. האם התוכנה בודקת אוטומטית? או שעלי להפעילה? (למטה רשום ``מוכן``) אם כן , כיצד? בתודה מראש, איטה

itaf10

New member
נ.ב.

אני משתמשת בתוכנת אנטי וירוס InoculateIT PE . מערכת הפעלה WIN.ME עברית EXP.5.5

duke4you

New member
תשובה

לתוכנה יש 3 אופציות: 1. tcactive 2. tcmonitor 3. the cleaner האופציה הראשונה מאבחנת את כל קבצים שהועלו לram ובעצם ``צופה`` על כל תוכנית שנכנסת לשם. שזאת למעשה עוד דרך לראות תוכניות שנמצאות בזכרון. לאופציה השניה יש את התפקיד של שמירה על הרג`יסטרי, קבצי המערכת (ini) וקבצי ההפעלה (bat). והאופציה השלישית זה בעצם כמו סורק דיסק רגיל, אבל הסריקה היא אחר סוסים טרויאנים. הסבר על הנושא הסוסים - סוס זהו קובץ תוכנית שברגע שמקליקים עליו לא קורה כלום, אבל למעשה הוא נכנס לרג`יסטרי ולמקומות רגישים אחרים ומהווה פתח גישה לתוכנת האם (תוכנת הפריצה) למחשב הנגוע. לסיכום: 2 התוכניות הראשונות פועלות ברקע לצורך ``מניעה`` ואילו התוכנה השלישית מופעלת באופן ידני לצורך ``סריקה``. השילוב של תוכניות המניעה בעצם תחסוך את הפעלת תוכנית הסריקה, אבל למה לקחת סיכון? לגבי השאלות - אני מקווה שעם ההסבר שלי עניתי על כולם. 8-p

itaf10

New member
תודה על ההסבר המפורט אבל...

לגבי שאלתי, האם עלי לעשות משהו לסריקה כללית? או להשאיר במצב הקיים והתוכנה כבר תפעל בשעת הצורך.(לא עלינו) בתודה איטה

duke4you

New member
תשובה

כדי לבצע סריקה כללית צריך להפעיל את התוכנית the cleaner. הייתי ממליץ להפעילה פעם בשבוע (היא לא פועלת לבד) כמו-כן הייתי ממליץ ללחוץ על מקש ימני -> scan with the cleaner על קבצים שאת מקבלת באי-מייל או על סתם קבצים שנראים לך חשודים. אם תדאגי ששתי התוכניות השניות יפעלו באופן קבוע ברקע אז תוכלי לוותר על הסריקה הכללית. ברקע שהן יזהו סוס (זמן אמת) את תקבלי הודעה ומה שנותר זה למחוק את הקובץ החשוד ולבצע מיד סריקה כללית למערכת. כדי לקבוע ששתי התוכניות יפעלו ברקע, כנסי ל the cleaner -> option -> general וסמני run tcactive + tcmonitor at startup (מקווה שיש לך מספיק ram). לגבי שתי נורות (ירוק ואדום) ירוק - ``מוכן`` לסריקה. אדום - באמצע סריקה. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול.

itaf10

New member
סקירה כללית

היי דיוק, בצעתי סקירה כללית בהתאם להוראות, כן ציינתי את 2 האפשרויות שיפעלו באופן קבוע ברקע. כמו כן בטלתי את ה-V מהאופציה הראשונה שהיתה מסומנת ``Show spash screen at startup``(בסדר?) מקווה שהכל מושלם :cool: הרבה תודה על עזרתך האדיבה. איטה :cool:

duke4you

New member
יופי :)

אבל לפי דעתי את לא צריכה את התוכניות האלו כיוון שברגע שהסוס יבין שהוא נכנס למחשב של איטה, הוא יקפל את הזנב ויחפש לו מקום אחר. ;-)

itaf10

New member
:cool: :cool: :cool: :cool:

אולי יגיע על סוס לבן ;-) ???????. אגב, הוא תופס מקום וגם מכביד על המחשב !!! מה אתה אומר , כיצד ניתן שלא ישב לי על הסיסטריי אלא בשולחן עבודה?? (הרי הוא רק צופה!!) B-(

duke4you

New member
אה... טוב

אז הסירי את הוי שהוספת מעל run tcactive+monitor כדי שלא יפעלו בכל אתחול של המחשב אולם תפעילי אותם בכל פעם שאת נכנס לאינטרנט. קיצורי הדרך לתוכנות הללו נמצאים ב``התחל`` ``תוכניות`` the cleaner, אם את רוצה תעתיקי אותם לשולחן עבודה ותפעילי אותן משם כשאת באינטרנט. תוכנות ש``צופות`` = תוכנות שפועלות = תוכנות שיושבות בסיסטריי. :-( בדיוק כמו האנטי וירוס. אני למשל בכלל לא משתמש בתוכנות ש``צופות`` אלא רק בthe cleaner פעם בשבוע בלבד. אז תעשי כמוני... :)

itaf10

New member
אהההההההההה

הסרתי את הוי שהוספתי. האם לסמן את השורה הראשונה Show splash screen at start up? (כך היה במקור). האם גם אתה מפעיל את תוכנת the cleaner בכל פעם שאתה נכנס לאינטרנט? או שמספיק להפעיל פעם בשבוע בלבד. מה יקרה באם אני לא אפעיל אותו בכניסה ? הוא יבצע את העבודה? (בשבילי זה עונש, אני נכנסת ויוצאת די הרבה). קרה לי מקרה מוזר. עדכנתי את Windows Media Player ובסיום ה-TC Monitor צפצף ועלה. סגרתי והפעלתי את המחשב מחדש. מה זה היה?? אני רק מקווה שהוא לא שיבש לי את ההתקנה, זה קרה בסיים - הוא לא הגיב עלתה הכתובית שהתוכנה לא מגיבה סגרתי והפעלתי מחדש. אגב, הכנסתי תקליטור שמע והוא השמיע את התקליט יפה. מה דעתך?? האם במקרה של וירוס הוא יצפצף? אני לא מתכוננת לעשות אייקון נוסף אלא כפי שהבנתי ממך לעדכן - לעשות סקירה פעם בשבוע. נכון???

duke4you

New member
ואו... זה היה בנשימה אחת?

תשובות לכל השאלות: 1. את השורה הראשונה את לא צריכה לסמן (אפשרות שולית). 2. אני לא מפעיל את the cleaner בכל פעם שאני נכנס לאינטרנט. 3. משתדל להפעילה את הסורק פעם בשבוע ותו לא. 4. אם לא תפעילי את הtcactive ואת הtcmonitor הוא לא יבצע את העבודה. 5. tcmonitor נכנס לפעולה בכל שינוי (ואפילו הקטן ביותר) ברג`סטרי. בהתקנת תוכנות מתבצע עדכון לרג`סטרי, לכן הוא קפץ, אל דאגה זה לא סוס. 6. במקרה של וירוס או יותר נכון להגיד במקרה של סוס שמופעל ע``י דבל קליק התוכנה אכן תצפצף. 7. אני זוכר שיש לך את תוכנת האנטי וירוס של חברת ca, ככה שאת ממש לא צריכה את the cleaner. תוכנת אנטי וירוס יודעת לזהות גם סוסים טרויאנים ולטפל בהם בדיוק כמו שהיא יודעת לטפל בוירוסים. לסיכום: מספיק שהאנטי וירוס יפעל ברקע ויהיה מעודכן. את זוכרת מה קורה כאשר אנטי וירוס מזהה וירוס? אותו דבר גם לגבי סוס. אבל אם את מתעקשת לעבוד גם עם the cleaner תשתמשי רק בסורק שלו (כמוני). בקיצור לדאוג שהאנטי וירוס פועל ומעודכן תמיד, כדי לחסוך שימוש בתוכנות עזר אחרות (הכוונה לthe cleaner). חוץ מזה התוכנה היא ל30 יום, אז אל תבני עליה.

itaf10

New member
חבר אתה 10 :cool:

אגב, לא לפתוח פה לשטן. לא נתקלתי בוירוס ולכן אני לא יודעת כיצד לטפל בו פשוט קבצים חשודים או ממכרים לא ידועים אני לעולם לא פותחת. זה המוטו שלי מקווה שלאורך זמן... תשובתך נהדרת מפורטת וענינית ועל כך אני מודה לך מאוד. (חבל שאין יותר מחוות ;-) מה הייתי עושה בלעדיך :cool: ?

itaf10

New member
החשד שלי לגבי האי-מייל שלך היה מוצד

היי דיוק, צר לי אבל החשש שלי לגבי הכתובת של האימייל שלך לא היה נהיר לי ביותר ,ואכן צדקתי (outmail( הכתב יצא בכתב ג`בריש לא קריא, כן גם לא יכולתי להשיב לך על תשובתך. מוזר מאוד. האם אני יכולה לשלוח לכתובת של ההוטמייל? אני ציינתי את הכתובות שלי מהסיבה - שאולי אתה תכתוב לי ואשיב לך לפני אותה הכתובת :)

למעלה