תוכנת מעקב בניה

vicvicp

New member
תוכנת מעקב בניה

אני בונה בית פרטי בגדרה, את המעקב אחר הוצאות הבניה אני עושה באמצעות גיליונות אקסל, מניסיון, חשבתי לבנות תוכנת מעקב פשוטה לתפעול שתחולק בחינם בפורום , ותעזור לכל החברים הבונים לנהל ולעקוב תקציבית אחר מהלך הבניה, הייתי שמח לשמוע, אילו פונקציות הייתם רוצים שיהיו בתוכנה כזו ? במה הייתם רוצים שהתוכנה תעזור לכם ? תודה ויקטור

צימעס

New member
שתזכיר לי שבוע מראש לדאוג לזמינות של כסף.

שתתרגם שקלים-דולרים (כלומר שתגיד לי מה השער היציג) ומעמ. שניתן יהיה לעקוב גם אחרי הוצאות מתוכננות, וגם אחרי הוצאות שבוצעו (למשל - סגרתי עם אלומינצ'יק 15-35-50 אחוזים; בשלב החתימה הסכום כולו נוסף להוצאות המתוכננות, ובכל פעם ששילמתי התשלום נוסף להוצאות עד כה).

כלי יעיל להשוואת מחירים

ואם צריך גם תרגום ליחידות אחידות (למשל מחיר ליחידה מול מחיר למ"ר)

שתדע להראות כמה כסף נשאר להוציא עד סיום

הבניה לחשב חריגה מתיכנון בסכום ובאחוזים להעביר עודפים מסעיף לסעיף כלומר אם חסכתי בבטון אפשר להוציא יותר באלומיניום

calya

New member
ככה:

מעקב תקציבי לבונה הפשוט - אין צורך בניהול פרוייקטים (בשביל זה יש MS PROJECT) ואין צורך בגנטים. אלא פשוט הגדרת תקציב לפי סעיפים נבחרים ומעקב "בפועל" מול "מתוכנן" עם התראות כשיש חריגות. הייתי מצפה מהתוכנה לתת לי רשימה של הסעיפים לרמת הפירוט המקסימלית (אני בטוחה שיש אנשי מקצוע שיוכלו לספק זאת) ולאפשר לכל בונה לסמן מה רלוונטי לו לתקציב האישי שלו. אם תרצה האפיון הוא כזה:
מסך של Setting שבו מופיע כל העץ המפורט (עץ כי מדובר בסעיפים ותחתיהם סעיפי משנה, כמו למשל "רכש חומרים לבנים" שנפתח לכדי "ריצוף פנים", "ריצוף חוץ", "כלים סניטרים" וכן הלאה...) בו המגדיר יכול לעשות אחד משני דברים - או לסמן סעיפים הרלוונטים לו ב-V או להוסיף סעיפים כראות עיניו במיקום הרלוונטי לגביו בעץ. (ואז אפשרות לייצא את העץ לקובץ הגדרות כלשהו כדי לשמור וגם כדי לחלוק עם אחרים...).
לאחר מכן מסך של "ניהול תקציב" שמציג את העץ כפי שנבחר בלבד (בלי סעיפים מיותרים ועם סעיפים שהוספו) וליד כל סעיף שיהיה מקום לכתוב הערות (טקסט חופשי),ואז ליד כל סעיף: סכום מתוכנן - הקלדה ידנית של הסכום המתוכנן, סכום צפוי מתעדכן מהצעות מחיר (יוסבר בהמשך, בסעיף 2 של הודעה זו). יתרה צפויה שדה מחושב של סכום מתוכנן פחות סכום צםוי. סכום בפועל מתעדכן מתשלומים בפועל (יוסבר בסעיף 3 של הודעה זו) יתרה שדה מחושב של סכום מתוכנן פחות סכום בפועל. המעקב התקציבי צריך להיות גם ברמת הכותרות של העץ... כלומר אם הקצבתי לריצוף 10 ש"ח ולכלים שניטרים 30 ש"ח אז אוטומטית הקצבתי ל"חומרים לבנים" (כותרת האב) 40 ש"ח. אם אחרוג בסעיפי הבן אצפה להתרעה גם ברמת הכותרת. הכותרת העליונה ביותר של העץ היא כמובן "תקציב בניה".
השוואת הצעות מחיר. כפי שנכתב לך האופציה צריכה לכלול המרה ליחידות מידה שונות, אבל זה לא חובה לטעמי. מה שיותר חשוב - אחסון מידע רוחבי לגבי הצעות מחיר כשכל "השוואה" כזו מקושרת לסעיף תקציבי ממה שאפיינתי בסעיף הקודם. כלומר אם אני פותחת מסך "השוואת הצעות" אני צריכה להצהיר עבור איזה סעיף תקציבי זה ואז אני יכולה להקליד פנימה הצעות מחיר ולהשוות אותן. הייתי אפילו עושה מסך נחמד כזה שמציג הצעות שהקלדתי זו לצד זו ומאפשר לי למתוח קווים מקשרים בין פריטים כדי לציין שהם עומדים זה מול זה. בכל מקרה עבור כל סעיף תקציבי אני יכולה לתייג הצעה או מספר הצעות (במסך המראה את כלל ההצעות שהקלדתי בתיבת תיוג ליד כל אחת) שיסכמו בכללותן לתוך סכום צפוי של התקציב וכל אפשר "לשחק בכאילו" ולראות מה יקרה אם אקח את הצעת מחיר X + Y בשדה "יתרה צפויה" של התקציב.
פירוט תשלומים - שוב מסך שמחייב אותי קישור לסעיף תקציבי מראש ואחר כך מאפשר לי לפרט את התשלום - כמה כסף, בכמה תשלומים, טקסט חופשי שאוכל לכתוב מה ועבור מה ושדה אסמכתא שבו אוכל לכתוב משהו שמזהה את התשלום (למשל אסמכתא של כרטיס האשראי...). שדה "בפועל" של התקציב מתעדכן אך ורק מפירוט התשלומים. לא הייתי מצפה דווקא לגנטים או מידע לגבי לוח זמנים כלשהו... כמו שאתה רואה הקדשתי לזה תשומת לב... אני יכולה לאפיין אפילו יותר לעומק אם צריך. אני פשוט לא עושה את זה כי אין לי את היכולת הטכנולוגית או את הזמן. לדעתי אפשר לעשות את זה באתר אינטרנט שהרישום אליו יהיה בחינם (רישום על מנת לשמור על פרטיות של מה שאתה מקליד ברשת) ואז לחיות מפרסומות מחד ומשירות נוסף - לאפשר לגולשים לסמן שהם מעוניינים בהצעות מחיר לסעיף מסויים ולהעלות לרשת את החומר הדרוש לכך (למשל רשימת חומרים, למשל תוכנית בניה) ואז עבור הגולשים שסימנו אופציה זו - לאפשר לאנשי מקצוע לקבל את פרטי ההתקשרות שלהם ואת המידע שמסרו. כמובן שבמקרה כזה אפשר לחייב את אנשי המקצוע בכסף עבור השירות. בהצלחה.

calya

New member
כן ../images/Emo13.gif (בערך..)

האמת שהייתי ממש צריכה להתאפק לא לעשות תרשימי זרימה וציורי מסך
(וה"בערך" זה בגלל שאני לא מנתחת מערכות בהשכלתי, למעשה יש לי תואר בביולוגיה... אבל איכשהו התגלגלתי לעולם הזה של ההייטק וזה מה שאני עושה לפרנסתי כבר איזה 10 שנים ביחד עם תכנות ועוד כמה דברים
אז הנסיון, אתה יודע... חוצמזה שאני עובדת עם מלא מהנדסי תעשיה וניהול אז איכשהו זה נדבק
).

פיטנגו4

New member
תתפלא כמה

ניתוח מערכות מתקשר לכל כך הרבה תחומים אחרים, שהם בכלל לא מערכות מחשב... למשל, אני יכולה לכתוב כאן נאום שלם (שאחסוך אותו ממך
) על ההקבלה בין ניתוח מערכות ואדריכלות נוף.

calya

New member
או בין ניתוח מערכות וביולוגיה...

הייתי טובה בביולוגיה כי אני טובה בניתוח מערכות וההפך, לא הרבה אנשים מבינים את זה

מאגר

New member
נכון שחימית אין תוכנה כזו אבל הגלגל כבר הומצע

לפני שנים רבות הומצע הגלגל הניקרא מערכת תקציבית לניהול שמתאימה לכל סוג של תקציב המערכת נקראת סופר תקציב מבית היוצר של חברת רמדור מערכות אפשר לנהל בה כל סוג של תקציב החל מתקציב ביתי ועד למערכת תקציבית של קונצרן גדול המנהל עשרות פרוייקטים בו זמנית.מאור יותר אם אתפנה העלה דוגמאות של מסך תקציבי לפרוייקט ביה הכולל מערכת תקציב לעלויות יועצים עלויות בניה השוואת מחירים וגרפים של תקציב מול הצעות מחיר והצעות מחיר מול ביצוע בשטח ומול התקציב הנתון.

פיטנגו4

New member
יש המון מערכות מקבילות

לבקרה תקציבית למעשה, כל מערכת ERP כוללת מודול כזה, בד"כ אפשר לקנות אותו בנפרד. נדמה לי אאל"ט שאת הגלגל בישראל, בתור מוצר מדף, דוקא הקימה "חשבשבת".

מאגר

New member
קבל תיקון לטעותך

את מערכת הסופר בג'אט SQL פתחו הארה"ב וחברת רמדור הייתה הראשונה בארץ שקנתה את הזכויות ותרגמה אותה לעיברית היום עשרות חברות מנהלות את תקציבן במערכת הסופר תקציב (סופר בג'אט SQL ) גם כאן בארץ וגם בח"ל חשבשת פתחה מודל למערכת הנהלת החשבונות של לנהול תקציבי אבל אינה יכולה לנהל תקציב כללי אלא את זה שקשור בחשונות ספקים ומלאי בחברה.

calya

New member
בתור מי שעובדת ב-ERP אני יכולה

להגיד שלבונה הפשוט (=אני) לא חשבשבת, לא סופר תקציב (של חברת שרוני אאל"ט) ואפילו לא SAP מתאימים. אני מכירה את כולן יותר ופחות לעומק.

פיטנגו4

New member
לא הבנת אותי

התיחסתי לראשוניות. נתתי את חבשבשת בתור הסנונית הראשונה (אאל"ט) בישראל למערכות מדף של ניהול חשבונות . היא היתה עוד מסוף שנות ה-80, הרבה לפני שהמציאו את SQL Jet (שהוא לא כזה שוס... באמת לא...) יש המון מערכות ERP שונות, בעברית או לא בעברית, ובכולן יש מודול ניהול תקציב, ולא רק ב Jet SQL, ולא רק של רמדור. וכמובן, יש הרבה חברות שלא משתמשות במוצרי מדף אלא תופרות לצרכיהן. אבל על מה אנחנו מדברים בכלל? אף אחד כאן בפורום לא יקנה מוצר מדף כזה לניהול תקציב הבניה שלו... המקסימום יהיה גליון אקסל משוכלל... אולי, אני בספק, מישהו יכתוב לעצמו איזשהו אקסס קטן תוצרת עצמית. לא יותר מזה.

צימעס

New member
החוכמה היא תכנה שעוזרת לך להעלות בדעתך

סעיפי תקציב (שקשורים בבניה) שלא העלת בדעתך.

מאגר

New member
אני כבר שני משמתש בתוכנה הזו

אים סעיף או תת סעיף בענף הבניה שמוכר וגם כזה שפחות מוכר לבונה המתחיל שאינו מופיע בתוכנה. נכון שבמשך השנים הוספתי סעיפים כאלה ואחרים עד שהיגעתי לאופטימום ותמיד מוסיפים ומוחקים ומשנים אך מאחר והתוכנה הזו דינמית מאוד אין לי שום בעיה להוסיף לגרוע או לשנות לפי אופיו של הפרויקט.

צימעס

New member
אני בונה רק פעם אחת,

לכן אין לי הפריבילגיה לשפר את הקטגוריות והאופציות עם הנסיון. אני צריכה שזה יהיה מוכן לי. (ותכלס? משתמשת בקובץ אקסל.)

edgaromer

New member
יש תוכנה כזו - מצוינת וחינמית

שלום, יש אתר אינטרנט שיכול לתת לכם את מירב התשובות - www.budget5000.com שם תוכלו לנהל את התקציב, להחליף שפות להדפיס לייצא לאקסל ובקיצור לעשות הרבה. נשמח גם להערות... יש מודול אופציונלי עם ניהול פרוייקטים גם כן (שנראה ונשמע מאוד דומה ל project...) בברכה, תובל נ.ב - במקור התוכנה תוכננה לניהול חברת בניה. היתה בועה, התוכנה התפוצצה ועכשיו מנסים להקים מחדש...

vicvicp

New member
תוכנה

תודה לכל המגיבים והמייעצים, כל הפרטים יילקחו בחשבון, הרעיון הוא לבנות תוכנה ייחודית לבונים בית פרטי, לא בניין ולא קניון, שתכלול את כל ההוצאות שיש לכל בונה, (שלרוב לא כולם יודעים אותם), שתאפשר לקבל תמונה מראש עוד בטרם החלה הבנייה, יאופשרו הוספת סעיפי הוצאה ייחודיים להוצאות שאין לאחרים, לדוגמא : בריכה, וכד' תמשיכו לשלוח את בקשותיכם ואני אתרגם אותם לתוכנה, ואולי בעתיד לאתר,

משה פרל

New member
אבל מה רע באקסל ?

מקסימום כדאי לפתח גליון מסוגנן וחכם, אני עוקב אחרי פרויקטים בתוכנה שלא פחות מסובכים מפרויקט בנייה ובדרך כלל כולם מסיימים עם אקסל.

למעלה