ככה:
מעקב תקציבי לבונה הפשוט - אין צורך בניהול פרוייקטים (בשביל זה יש MS PROJECT) ואין צורך בגנטים. אלא פשוט הגדרת תקציב לפי סעיפים נבחרים ומעקב "בפועל" מול "מתוכנן" עם התראות כשיש חריגות. הייתי מצפה מהתוכנה לתת לי רשימה של הסעיפים לרמת הפירוט המקסימלית (אני בטוחה שיש אנשי מקצוע שיוכלו לספק זאת) ולאפשר לכל בונה לסמן מה רלוונטי לו לתקציב האישי שלו. אם תרצה האפיון הוא כזה:
מסך של Setting שבו מופיע כל העץ המפורט (עץ כי מדובר בסעיפים ותחתיהם סעיפי משנה, כמו למשל "רכש חומרים לבנים" שנפתח לכדי "ריצוף פנים", "ריצוף חוץ", "כלים סניטרים" וכן הלאה...) בו המגדיר יכול לעשות אחד משני דברים - או לסמן סעיפים הרלוונטים לו ב-V או להוסיף סעיפים כראות עיניו במיקום הרלוונטי לגביו בעץ. (ואז אפשרות לייצא את העץ לקובץ הגדרות כלשהו כדי לשמור וגם כדי לחלוק עם אחרים...).
לאחר מכן מסך של "ניהול תקציב" שמציג את העץ כפי שנבחר בלבד (בלי סעיפים מיותרים ועם סעיפים שהוספו) וליד כל סעיף שיהיה מקום לכתוב הערות (טקסט חופשי),ואז ליד כל סעיף:
סכום מתוכנן - הקלדה ידנית של הסכום המתוכנן,
סכום צפוי מתעדכן מהצעות מחיר (יוסבר בהמשך, בסעיף 2 של הודעה זו).
יתרה צפויה שדה מחושב של סכום מתוכנן פחות סכום צםוי.
סכום בפועל מתעדכן מתשלומים בפועל (יוסבר בסעיף 3 של הודעה זו)
יתרה שדה מחושב של סכום מתוכנן פחות סכום בפועל. המעקב התקציבי צריך להיות גם ברמת הכותרות של העץ... כלומר אם הקצבתי לריצוף 10 ש"ח ולכלים שניטרים 30 ש"ח אז אוטומטית הקצבתי ל"חומרים לבנים" (כותרת האב) 40 ש"ח. אם אחרוג בסעיפי הבן אצפה להתרעה גם ברמת הכותרת. הכותרת העליונה ביותר של העץ היא כמובן "תקציב בניה".
השוואת הצעות מחיר. כפי שנכתב לך האופציה צריכה לכלול המרה ליחידות מידה שונות, אבל זה לא חובה לטעמי. מה שיותר חשוב - אחסון מידע רוחבי לגבי הצעות מחיר כשכל "השוואה" כזו מקושרת לסעיף תקציבי ממה שאפיינתי בסעיף הקודם. כלומר אם אני פותחת מסך "השוואת הצעות" אני צריכה להצהיר עבור איזה סעיף תקציבי זה ואז אני יכולה להקליד פנימה הצעות מחיר ולהשוות אותן. הייתי אפילו עושה מסך נחמד כזה שמציג הצעות שהקלדתי זו לצד זו ומאפשר לי למתוח קווים מקשרים בין פריטים כדי לציין שהם עומדים זה מול זה. בכל מקרה עבור כל סעיף תקציבי אני יכולה לתייג הצעה או מספר הצעות (במסך המראה את כלל ההצעות שהקלדתי בתיבת תיוג ליד כל אחת) שיסכמו בכללותן לתוך
סכום צפוי של התקציב וכל אפשר "לשחק בכאילו" ולראות מה יקרה אם אקח את הצעת מחיר X + Y בשדה "יתרה צפויה" של התקציב.
פירוט תשלומים - שוב מסך שמחייב אותי קישור לסעיף תקציבי מראש ואחר כך מאפשר לי לפרט את התשלום - כמה כסף, בכמה תשלומים, טקסט חופשי שאוכל לכתוב מה ועבור מה ושדה אסמכתא שבו אוכל לכתוב משהו שמזהה את התשלום (למשל אסמכתא של כרטיס האשראי...). שדה "בפועל" של התקציב מתעדכן אך ורק מפירוט התשלומים. לא הייתי מצפה דווקא לגנטים או מידע לגבי לוח זמנים כלשהו... כמו שאתה רואה הקדשתי לזה תשומת לב... אני יכולה לאפיין אפילו יותר לעומק אם צריך. אני פשוט לא עושה את זה כי אין לי את היכולת הטכנולוגית או את הזמן. לדעתי אפשר לעשות את זה באתר אינטרנט שהרישום אליו יהיה בחינם (רישום על מנת לשמור על פרטיות של מה שאתה מקליד ברשת) ואז לחיות מפרסומות מחד ומשירות נוסף - לאפשר לגולשים לסמן שהם מעוניינים בהצעות מחיר לסעיף מסויים ולהעלות לרשת את החומר הדרוש לכך (למשל רשימת חומרים, למשל תוכנית בניה) ואז עבור הגולשים שסימנו אופציה זו - לאפשר לאנשי מקצוע לקבל את פרטי ההתקשרות שלהם ואת המידע שמסרו. כמובן שבמקרה כזה אפשר לחייב את אנשי המקצוע בכסף עבור השירות. בהצלחה.