תוכנת דיבוב... ??

bengoavs

New member
תוכנת דיבוב... ??

שלום לכולם, אני מחפש תוכנה לדיבוב ביתי. המלצות? בנוסף, אשמח להסבר קצרצר על איך עובד השוק בארץ. על איזה פרמטרים מסתכלים בליהוק של שחקני דיבוב?

MorraniChan

New member
התוכנה הטובה ביותר היא הטלויזיה. ^^"

לי לא ידוע על תוכנות או אתרים לדיבוב אז אני משתמשת בעיקר בקלטות של דיסני. אני רושמת קטע מסויים ואז חוזרת עליו. ההסבר הכי טוב נמצא ב"שאלות נפוצות" אני גרועה בהסברים XDD וגם את הפרמטרים וכל השאר תמצא ב"שאלות נפוצות". אם יש באמת אתרים או תוכנות, תודיעו! אני חייבת לדעת 0__0

Hawkgirl

New member
התעצלתי להגיב XD

טוב, השאלה הזו באמת לא נשאלה פעם אחת כבר X: והגעתי למסקנה שאין תוכנה לדיבוב, אלא אתה צריך קלטת או דיוידי מיוחד שניתן להפריד ממנו את פס הקול/הדיבוב מהסרט(כמו הקלטות שהאולפנים מקבלים) היות שאף אחד לא מסוגל להשיג את הקלטות האלו ברכישה עצמית בשביל הנאתו הפרטית... זו די בעיה ^^" למרות זאת, אני חושבת שזה אפשרי להפריד את פס הקול/הדיבוב מהסרט אם יש ברשותך דיוידי של הסרט. לפני כמה שנים אני וכמה ילדים נוספים(ועכשיו אני כבר רואה איך רמי ותומר נזכרים בזה XD ) רצינו לדבב מחדש את הסרט השני של פוקימון והטכנאי שלנו(ובשמו האמיתי, רועי P: ) החזיק ברשותו את הדיוידי של הסרט השני והייתה לו האפשרות להפריד את הפס קול/הדיבוב מהסרט באמצעות התוכנה Adobe Audition, תוכנה מאוד מקצועית ודי קשה להתמצאות אם אתה חדש. אבל מה לעשות רועי הזה היה ילד גאון ולמד להשתמש בתוכנה לבד XD על אף זאת הוא דאג לומר לי שהוא עדיין חושש שיוכלו להיות קטעים שלא תיהיה אפשרות להפריד את פס הקול/הדיבוב מהסרט. כך שאפילו עם תוכנה מקצועית כזו כמו Adobe Audition, לא תמיד אפשר לבצע את הפעולה של הפרדת הקול/הדיבוב מהסרט אם אין לך את הקלטות או הדיוידים המיוחדים האלו שנרכשים עם האפשרות להפריד בין השניים X: למרות זאת, עם כל תוכנת עריכת וידאו תוכל לקחת קטע וידאו, להנמיך לחלוטין את הקול ושהסרט פשוט ימשיך לרוץ. זה אומנם יהיה די... ריק ומרדים לשמוע רק קול של בנאדם, אבל בשביל זה יוצאים גם לסרטים וסדרות שונות דיסקים עם פס הקול של הסרט, עם כל מנגינות הרקע שהיו, כך שאם תשיג גם את זה מתוך סדרה או סרט מסויים שיש לך תוכל להנמיך לחלוטין את הקול מהסרט ולצרף מחדש רק את מנגינת הרקע של הקטע המסויים X: תוכנת עריכת וידאו שבאה עם כל ווינדוס XP היא Windows Movie Maker. ואם אתה רוצה תוכנה מקצועית יותר(שגם תיהיה קשה יותר ולא בטוח שתסדר איתה) היא Adobe Premiere. לתוכנות נוספות, עדיף שתריץ חיפוש בגוגל ותראה מה מתאים לך X: וזהו אין לי כוח לכתוב יותר O_O

bengoavs

New member
תודה!

המון תודה על התשובה המפורטת. התוכנה שאני משתמש בה לעריכה רגילה היא ulead video studio שהיא די פשוטה ולא רעה בכלל. אף פעם לא התעסקתי עם אודיו, אלא פשוט הדבקתי דברים שהמצלמה צילמה יחד. יש ל איזה זכרון מעורפל שהיתה שם אפשרות להשתיק לגמרי את הפסקול, שזה גם מה שאת אומרת. אם יחד איתו הולכות המנגינות וכל מיני אפקטים אז ניחא. זה למטרות בלבד שוב תודה , בן.

למעלה