תוכנת גיבוי

• פותח הנושא orelk
  • פורסם בתאריך

orelk

New member
תוכנת גיבוי

שלום לכולם מישהו יכול לעזור לי בבקשה ולומר לי כיצד להוריד תוכנה שבעצם תגבה אותי בפני האקרים כי נדמה לי שמישהו השתלט לי על המחשב, האם יש אפשרות כזו בכלל???? אודה לכם

moosh

New member
יש תוכנה אך יש גם בעיה

ישנה תוכנה מבית נורטון בשם ghost עם אני לא טועה בשם ליצירת גיבויים במידה ויש לך צורב או כל כונן אחר שתוכלי לגבות איתו, חוץ מזה יש בעיה ובמידה ומישהו השטלת לך על המחשב את עלולה להעביר את הוירוס או את הסוס הטרויאני לדיסק וכשתחזירי את זה הוא יחזור יחד עם הקבצים, בעיקרון יש שני סוגים של תוכנות להשתלטות על המחשב האחת הישנה היא נט באס שאותו ניתן להסיר על ידי כל אנטי וירוס רגיל שמוצא סוסים טרויאנים וקבצים של הנט באס, התוכנה השניה היא סאב 7 שאיתה ישנה בעיה, יש כאלו שאומרים שאפשר להסיר את הקובץ באיזושהיא דרך אולם ככל הידוע לי יש לפרמט את המחשב על מנת לתקן את המצב . Moosh

Black Snake

New member
סוסים טרוייאנים

טוב, אז סוסים טרוייאנים הם בעצם עכברושים הטמונים במחשב שלך עם או בלי ידיעתך אחרי שנשתלו על ידי עזרתך. לחיצה על הסרבר של הטרוייאן תפתח פורט לרשת הגדולה וכך כל אחד יכול ל"התיישב" על המחשב שלך ולשחק. ה-NETBUS וה-SUB7 הם הנפוצים ביותר וגם קלים מאוד לניטרול. טוב, אז כדאי לדעת גם שכן אפשר לנטרל את שניהם עם או בלי אנטי-וירוס: אז השלב הראשון שצריך לדעת זה הנירטול: זאת אומרת- לכבות את המחשב מהר אחרי הידיעה הראשונה ששתלו לך טרוייאן. כמובן שבמאפיינים שבמחשב שלך הטרוייאן שיחק בהם וכעת עולה כשהווינדוס עולה על המחשב. לכן אם תנטרלו את ההעלתו של הוירוס, הוירוס לא יפעיל את עצמו ויפסיק לפתוח את הפורט. איך מנטרלים: הולכים לרג´יסטרי -HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\RUN שם מוצאים את שם קובץ הוירוס ופשוט מוחקים אותו משם, ניתן גם לנטרל את הוירוס מ: התחל>>>הפעלה ואז מקלידים: msconfig. אחרי שמנטרלים את הוירוס פשוט עושים ריבוט, נכנסים לווינדוס ומוחקים את קובץ הוירוס עצמו. *יש גם כאלו שעושים את עצמם אנשי מחשבים וחושבים שאם הם ייכנסו למצב דוס לפני שהווינדוס יעלה ואז ימחקו את הוירוס דרך הדוס הוירוס יימחק בלי שום בעיה - ממש לא נכון, לעיתים קרובות הוירוס "מתלבש" על קבצים מסויימים כמו EXPLORER.EXE ואם תנסו למחוק אותו תהרסו לעצמכם את המחשב... אז לחשוב!!!

uzi2

Active member
עכברוש

המונח בעברית "עכברוש" לקוח מהמילה האנגלית RAT (תרגום מילוני "עכברוש" או "חולדה"), שבהקשר הזה הוא ראשי תיבות של Remote Access Trojan. כלומר סוג של סוס טרויאני שמאפשר שליטה מרחוק על המחשב הנגוע. המונח סוס טרויאני, מתייחס לכל תוכנה שמציגה את עצמה כתוכנה תמימה, בעוד שבפועל היא עושה משהו לא יפה ששונה לחלוטין ממה שהיא התיימרה לעשות. הסיפור הוא על המיתוס, (שיתכן והוא אמיתי ויתכן שלא), של החיילים היווניים שניסו לכבוש את טרוייה, אבל היא היתה מבוצרת ומוגנת בצורה טובה, והם ראו שמבחוץ הם לא יוכלו לפרוץ אליה, אז הם בנו פסל של סוס עץ _ע_נ_ק_ וחלול, והחביאו בו הרבה חיילים, והביאו אותו לשערי טרוייה, והציגו אותו כמתנה למלך טרויה. המלך קיבל את המתנה, ושם את הפסל באמצע העיר, ובלילה כשהשומרים שקועים בלשמור על החומות החיצוניים של העיר, יצאו החיילים היווניים מהסוס ותקפו את טרוייה מבפנים. מכאן הסיבה לשימוש הנוכחי במונח סוס טרויאני. מכיוון שבניגוד לוירוסים, סוסים טרויאנים אינם מתרבים בעצמם, אז למעשה סוסים טרויאנים שרק הורסים את הדיסק הקשיח ברגע שמריצים אותם, די נדירים, והסוסים הטרויאנים הנפוצים הם מהסוג של Remote Access Trojan, כלומר עכברוש.

למעלה