לא יודע אם זה קשור אבל קבל:
קודם כל שלום! במדריך זה אני פונה לכל בוני האתרים למיניהם ומוזמנים לקרוא. במדריך זה אני כותב על חוויה לא נעימה שנתקלתי בה ופתרונותה. אני מקווה שמשכתוב בהודעה זו תעזור לכולם. אנא השקיעו 2 דקות מזמנכם וקראו הודעה זו. תודה, פבלו. ---------------------------- זה התחיל יום אחד, כשגלשתי באתרים שונים בכדי למצאו דברים מעניינים, ובעיקר בכדי להעביר את הזמן. באותו זמן הייתי בן 11 ובניתי אתר אישי שבמהרה ואם המון מאמץ הפך לאתר רגיל (משחקים, תוכנות וכו´) . המון פעמים מצאתי את עצמי באתרי משחקים פרטיים כשלנגד עיניי הופעיו שלטי ספונסורים כשמתחת כתוב משפט בסגנון: "עזרו לני להחזיק את האתר - לחצו כאן" , ולמעלה כתוב: "בוני אתרים הפיקו רווח מאתרכם - לחצו כאן". ובכן בן 11 הייתי ונורא התלהבתי מהרעיון - לשבת בבית ובאותו זמן להרוויח כסף כל כך קול - מאז, כל זמן שהייתי באינטרנט (באותו זמן האינטרנט היה אצלנו מאד יקר ונתנו לי לגלוש רק מעט פעמים) הפך לגליה לאתרי הסברה "כיצד להרוויח כסף" . הסכומים שהציעו רוב החברות היו מגוחכים למדי 10 אג´ של דולר 5 אג´ של דולר ואפילו אם היית שם מנוע חיפוש של איזה חברה היית מרוויח אגורה אחת של דולר. לא נדלקתי על שום דבר, המשכתי לחפש והבנתי שיותר מזה הם לא משלמים. שהיה חזרתי לאתר הראשון ומצאתי את עצמי בקישור לאתר קזינו שמשלמים בו 20 אג´ של דולר לקליק. אוקיית חשבתי לעצמי אם לילד הזה שיש אתר (באותו זמן חשבתי שאתרי תמונות ומשחקים בונים רק ילדים) מרוויח למה שאני לא? ובכן כאן באה הטעות... האתר עם עיצוב פשוט למדי באנגלית כמובן פיתה מאד. לחצתי על ההרשמה ומכיוון שלא ידעתי אנגלית לחצתי על הכל yes . רק אחר-כך התברר לי שרק בני 18 במעלה יכולים להרוויח. את האתר כעיקרון אף - פעם לא סיימתי, ואת הבאנר אף פעם לא פירסמתי. ובכל מקרה כל חודש הגיעה אי-מייל של העיתון החודשי שבחליקו נראו המון מספרים ואחר-כך הסימן$. כ-שנה הייתי רשום לזה מבלי לפרסם את הבאנר. יום אחד רגיל למדי קיבלתי את אותה הודעות חודשיות אלה שהפעם היה כתוב בשורה למעלה dear gamer ועוד אלפי מספרים. התחלתי לפחד, חשבתי שאלי יתבעו אותי אם יגלו שאני קטין, לא הצלחתי לישון בכיתי רוב הזמן עד יום שבת אחד אזרתי אומץ וסיפרתי לאימי. היא תמכה בי אבל תוך מהרה נשכח העיניין. המשכתי לקבל את ההודעות החודשיות ובכל פעם פחדתי יותר. שוב בכיתי והיה לי קשה בלימודים ובלילות. יום אחד, נסעתי אם אבי לחיפה אזרתי אומץ וסיפרתי לו במכונית את מה שקורה הוא אמר שזה בסדר שאני לא יפחד שהם לא יעשו לי כלום. יום אחר-כך ניכנסתי למתרגם השפות של אלטה ויסטה www.altavista.com וכתבתי מכתב אותו תרגמתי לאנגלית בעזרת המתרגם. שלחתי אותו אל בעל האתר ותוך יום הוא ענה לי הנה התשובה: Dear Pablo, Thank You for your letter. Please, be advised that we are in receipt of your request to cancel your $lotland Player´s account id (PABLOS). It will be closed effective immediately and you should receive no future mailings from Slotland. Yet, you are most welcome to return at any time in the future to enjoy our games again, of course! Have a nice day. Please, let me know, if I can be of further assistance. Sincerely, Jack ובכן, הייתי מאד שמח שזה נגמר וישר הלכתי (היו לנו אורחים באותו יום) וספרתי לאבי. יום אחר-כך סיפרתי לאימי. ומאז הרגשתי מאושר הרגשתי הקלה הרגשתי שהכל טוב. בהודעה זו אני מנסה להסביר לכל בוני האתרים המתחילים ואולי המתקדמים לא ללכת שולל אחרי "הכסף" שגם ככה הוא מעט ולא מגיעה. אם אתם כבר נימצאים במצב כזה, ואין לכם למי לספר תוכלו לבפר לי. זה בטוח יקל עליכם, אולי אני יוכל גם להקשיב וגם לעזור. שלכם: פבלו.