לא ממש.
Dir לא נותן פתרונות נקודתיים לגמילה מחיתולים או הרחבת מגוון מזון. לDir יש שלבי התפתחות חברתיים תקשורתיים שילדים עד גיל שלוש בהתפתחות נורמאליות עוברים באופן טבעי, ב dir עוזרים לילדים שמתפתחים אחרת לעבור את השלבים האלה תוך כדי משחק. הבסיס הוא שהילד יבין שמשחק וקשר עם אנשים אחרים יכול להיות מהנה, הכל תוך כדי משחק ותחומים שמעניינים את הילד. המשחק ותחומי העניין של הילד הם כלי ללמד את הילד קשב משותף, עניין, מעגלי תקשורת - שזו בעצם שיחה גם אם לא מילולית. פתרון בעיות, רעיונות למשחק של הילד, וחשיבה ומשחק סמלי ורגשי.
עם הכלים האלה לימדתי את הילד שלי לגוון מאכלים, גמילה מחיתולים עשינו עם aba, וזה היה הדבר היחיד שעשינו בשיטה הזאת.
הבן שלי התחיל לאכול הרבה יותר טוב כשהורדנו לו גלוטן מהתפריט. זה עשה הבדל ממש עצום בהתנהגות, רגישות בשמיעה ובאוכל. לפני כן הוא חי על ברוקולי, גבינה וביצה, אחרי שהורדנו את הגלוטן הוא התחיל לאכול יותר מאכלים, בחשיפה איטית מאוד, תוך כדי משחק ושירים, הכלים שקיבלתי מdir.
פעילות פיסית גם מאוד חשובה לילדים שלנו. רכיבה על אופניים, שחיה, הרעיון הוא שאת הכל אפשר לעשות בגישה של פלורטיים.
ריתמיקה, ריקוד, יוגה , פלדנקרייז.... מה שמעניין לכם. לבן שלי זה ממש עשה פלאים.
פליי פרויקט באמת דומה למה שעושים במכון בייקר, חשוב שהמטפל יהיה ממש טוב.
אם את רוצה להבין ממש לעומק את הdir אני ממליצה בחום על הספר של גרינשפן the child with special needs
הוא ממש מסדר שם את כל המתודה ואבני הדרך ההתפתחותיים.
באתר של dir תוכלי לראות רשימה של מטפלים שלמדו את השיטה בצורה מלאה ומסודרת. בעיני, זה חשוב שלפחות לתקופה ולהנחיה שלך, חשוב שיהיה מי שיעזור לך לסדר ולהבין באיזה שלב הילדה שלך נמצאת, איך לעבוד איתה, איך ומה לעשות כשיש רגרסיות, ויש הרבה עליות וירידות.
Dir זו בעצם שיטה שאפשר לעשות וללמד איתה הכל, בצורה של משחק ובדרך שתמשוך את הילד, שתגרום לו להיות מעוניין.
היום אני מצליחה לאפות עוגות עם הילד שלי, לפני שנתיים אין שום סיכוי שהוא היה מתעניין במשהו שהוא לא רכבות או מוסיקה במשך יותר מחצי דקה.