תוכנית CPT של Ustudy

קיץ2006

New member
תוכנית CPT של Ustudy

שלום רב
סיימתי ביולי האחרון לימודי תואר ראשון בכלכלה ואגרונומיה (B.Sc) ואני מעוניין להמשיך לתואר שני בארה"ב. מאוד מושכת אותי תוכנית CPT ה- Curricular Practical Training שמציעה חברת Ustudy. תוכנית ה-CPT מאפשרת לסטודנטים זרים ללמוד לתואר שני ולעבוד במשרה מלאה במהלך הלימודים, וכך בעצם לממן את כל עלויות הלימודים בארה"ב. התוכנית מאפשרת לסטודנטים זרים להשתלב בשוק העבודה האמריקאי באמצעות אישורי עבודה מיוחדים, וללמוד לתואר באמצעות מערכת שעות גמישה ללימודי ערב. אני חייב לציין שהתוכנית הזאת מאוד מושכת אותי בגלל שהיא מאפשרת ויזת עבודה מלאה בזמן הלימודים וכך אוכל לממן את התואר, כי אפשרויות המימון שלי מוגבלות. אני חושש מידי פעם שמדובר בתוכנית שהיא סוג של הונאה, מכיוון שלא מצאתי אף תוכנית (בארה"ב ובמדינה אחרת) שנותנות ויזת עבודה מלאה (הכי הרבה ויזה חלקית לעבודה). גם תנאי הקבלה לתוכנית ה-CPT גם הם "נוחים מידי" וכוללים מבחן ידע באנגלית (TOEFL), תעודת תואר ראשון, קורות חיים מקצועיים, והמלצות ממעסיקים קודמים. אין צורך במבחן ה-GMAT והלימודים מתחילים כל 3-4 חודשים. התלבטות נוספת שלי היא רמת האוניברסיטאות שמוצעות שם. מוצעות 2 אוניברסיטאות: לינקולן בסאן פרנסיסקו, וקולמן בסאן דייגו. מה גם שמגוון התחומים שמוצעים שם הם מעטים ודי כללים (אין שם תארים מקצועיים). רציתי לשאול אם התוכנית הזאת מוכרת ? והאם ידוע על אנשים שביצעו אותה בעבר ? במידה וכן - כיצד אוכל ליצור איתם קשר ? תודה רבה מראש על המידע והעזרה !

Philip Jr

New member
שוחחנו על כך בעבר, מוזמן לחפש

ולגלות שמדובר בהונאה, ורעיון גרוע ביותר.

Boston Guy

New member
מה מושך אותך בדיוק בתכנית הזו?

לפי מה שאתה בעצמך כותב,
1. מסלולי הלימוד שמוצעים ב"אוניברסיטאות" האלו שכלולות בתכנית לא ממש מתאימים לך - הם "די כלליים" ו"אין שם תארים מקצועיים".
2. אתה עצמך מבין שהרמה האקדמאית של ה"אוניברסיטאות" האלו היא מאוד נמוכה - וזה נראה לך חשוד.
3. אתה מפקפק (ובצדק) אם הלימודים ב"אוניברסיטאות" הללו מוכרים בישראל (או בכלל)... נוכל להגיד לך שאם תבדוק מול המל"ג תגלה שחשדותיך מוצדקים והתואר שתקבל שם לא שווה את הנייר שעליו הוא יודפס.

מה שמחזיר אותי לשאלה ששאלתי בכותרת:
מה מושך אותך בתכניות האלו?
אני מבין שיכולותך לממן את התואר השני מוגבלת, אבל אני לא מבין איך משם מגיעים ל"אז אני אקנה ביוקר תואר סוג ד' שלא שווה כלום".
ועוד רמז - ממליץ לך לבקש מהמעאכר שמנסה למכור לך את ה"מציאה" הזו שיקשר אותך עם אנשים ממחזורים קודמים, כי אתה רוצה לדעת איזה עבודות סידרו להם וכמה הם הרוויחו.

קיץ2006

New member
כבר לא יודע למי להאמין

כל פעם אני שואל אנשים וכל פעם אומרים לי משהו אחר ... באמת כבר לא יודע למי להאמין.
כל מה שאני רוצה זה לעשות תואר שני בארה"ב, ובגלל שאני יודע שאין לי עכשיו 100 אלף שקל זמין, אז אני גם אצטרך לעבוד - ולכן אני צריך אישורי עבודה.
אני עדיין מתלבט בין תואר שני בכלכלה לתואר שני במדעי המחשב או מדעים מדויקים אחרים. (כאשר הכיוון הוא יותר תואר שני בכלכלה)
איך אני יכול לעשות את זה ??
תודה רבה

NoaHK

New member
למה אתה רוצה לעשות תואר שני בארה"ב?

ברוב האוניברסיטאות בארה"ב המסלול הוא תואר ראשון ואחריו graduate school, כלומר דוקטורט.
האופציה של תואר שני קיימת בתחומים מאוד ספציפיים, לרוב כסוג של הכשרה מקצועית נוספת.
למה מלכתחילה אתה רוצה תואר שני?

Boston Guy

New member
התכוונת "100 אלף דולר זמין", אני מניח

לימודים בארה"ב לתואר שני באוניברסיטה "נורמאלית" יעלו לך הרבה יותר מ 25,000$.
אפילו רק שכר הלימוד יעלה יותר מזה.
ואם לוקחים בחשבון את עלויות המחיה, המגורים וכ"ו - המספר שציינת הוא בערך רבע ממה שאתה צריך שיהיה לך "זמין".

אני לא יודע מי האנשים שאתה שואל, ומה הם אומרים לך.
אז גם אני אשאל: למה "כל מה שאני רוצה זה לעשות תואר שני בארה"ב"? למה דווקא בארה"ב? מה המחשבה שלך לטווח ארוך?

קיץ2006

New member
תואר שני בארה"ב

אני רוצה לעשות תואר שני בארה"ב מהסיבה הפשוטה שאני פשוט רוצה לגור ולחיות (לפחות בשנים הקרובות) בארצות הברית,
אני באמת מעריץ את המדינה הזאת בכל קנה מידה, בעיקר בכל מה שקשור לטכנולוגיה שהמדינה הזאת מיצאת, לתרבות שלה,
ולערכים של קבלת האחר שהיא דוגלת בהם. חוץ מזה שגדלתי כל חיי על התרבות האמריקאית (מוזיקה, סרטים, אוכל, שפה) ואני מרגיש שייך לשם מאוד.

מכיוון שעשיתי תואר ראשון בכלכלה באגרונומיה (B.Sc), וזה לא נותן לי יתרון משמעותי בשוק העבודה, חשבתי להמשיך לתואר שני (ואולי גם דוקטורט) בכלכלה (או במקצוע מדעי כלשהו)
כדי שאוכל להשתלב בחברות אמריקאיות טובות ולהתפרנס בכבוד, וגם כדי לשפר את ההשכלה שלי (אני מאוד אוהב ללמוד).
כך שתוכנית CPT נשמעה לי הכי טובה כי היא מאפשרת גם לעבוד, אבל כמו שכבר כתבתם - כנראה שלא מדובר במציאה (בלשון המעטה)
ושצריך לקחת משכנתא כדי לבצע מעבר כזה לצורך לימודים ומחיה בארה"ב.
במידה ויש לכם המלצה או דרך כלשהי כדי לעזור לי לממש את מה שאני רוצה אני אשמח לשמוע.
תודה מקרב לב !

נשמע לי שאתה מבלבל בין כמה דברים

ראשית, בין ההצגה של התרבות האמריקאית בתכני תרבות פופולארית אמריקאית ובמציאות (תתחיל מההבדלים ב'קבלת האחר והשונה' ותמשיך משם), אח"כ בין 'מה שהמדינה הזו מייצרת' אם מסתמכים על בעלות על הון ובין 'מה שהמדינה הזו מייצרת' במציאות, ובין תחושת השייכות המדומיינת לבין המציאות של חיים בחו"ל.
נשמע לי גם שאתה קצת נעול על 'מה שאתה מכיר' או חושב שאתה מכיר מבלי לעשות שיעורי בית כמו שצריך ולבחון מה באמת 'יש שם בחוץ'.
יש עוד מדינות דוברות אנגלית בעולם, על התרבות של חלקן גדלת אם ידעת על כך או לא (אוסטרליה, קנדה, בריטניה) לא פחות מאשר על תרבות אמריקאית ובכל מקרה - אל תניח שהחוויה הנוחה שלך כתייר תהיה החוויה שלך אם תגור במקום מסויים זמן ממושך.
אני מציע שתבחן ברצינות אופציות אחרות, אם חו"ל ורק חו"ל מעניין אותך ללימודי המשך. אני מציע שתשאל את עצמך למה בכלל ללכת ללימודי המשך. אולי זה לא מה שבאמת נכון או מתאים לך. אולי כן... לא יודע... אבל זה חשבון נפש שצריך לעשות.
לדעתי, כל התקדמות בנושא הזה לפני שתבין את המניעים האישיים שלך טוב יותר תהיה טעות.

חשבת אולי על דוקטורט?

אני אמנם לא עשיתי את המסלול הזה (עדיין) ולכן אסייג ואומר שתיקח את הדברים שאני כותב פה בערבון מוגבל. אבל דוקטורט יכול בהחלט לענות על הרצונות שלךף ולפתור את רוב הבעיות שהצגת.
בארה״ב לרוב מי שרוצה ממשיך לדוקטורט ישר אחרי תואר ראשון, וברוב האוניברסיטאות מקבלים מימון מלא כולל מלגת מחייה צנועה לדוקטורנט.
האורך של התואר הוא בין 6-8 שנים, כך שיהיה לך המון זמן להיות בארה״ב ולהתוודע לתרבות.
הקשיים היחידים ברעיון הזה הוא שאתה צריך לעבור את תהליך הקבלה, ולעשות את הדוקטורט עצמו.
עוד פעם אני מסייג ואומר שלא עשיתי את המסלול הזה בעצמי, אני מתעניין בדיוק כמוך, וכל מה שכתבתי פה אני יודע רק מקריאה בפורום...
בהצלחה :)

Philip Jr

New member
כמה דברים בקצרה

אבל אשמח להרחיב בהמשך:

1. תשכח מה תוכנית הזו, היא לא חוקית, וזה לא עניין של דעה. לא תוכל לעבוד במשרה מלאה תוך כדי לימודים, לא רק מבחינה הגירתית/חוקית אגב, אלא כי לא יהיה לך זמן.

2. אני לא יודע אם אי פעם בילית זמן ממושך בארה״ב, אבל מה שרואים מכאן (ארה״ב) לא ממש רואים משם (ישראל), ומה שאתה רואה במדיה או כתייר לא ממש מייצג את חיי היום יום כאן. תרבות? קבלת האחר? אולי.. יש גם הרבה צדדים מכוערים לארה״ב.. דעתי האישית כמובן.

3. אף אחד לא מבטיח לך שתוכל להשתלב בעבודה אפילו לאחר הלימודים, כי לא בטוח שתקבל את הויזה מתאימה לעשות זאת.. אז זה ממש לא מובן להשתלב פה בשוק העבודה.

4. לימודי דוקטורט (בגדול) ממומנים, אם מתקבלים, באופן אוטומטי. אז אם מסלול אקדמי מחקרי של כמה שנים טובות מתאים לך, אולי זו האפשרות הרלוונטית עבורך.

קיץ2006

New member
מסלול דוקטורט בארה"ב

ראשית תודה רבה על העצות ! הן באמת מאירות עיניים.
שנית, האופציה של דוקטורט בהחלט מאוד מעניינת אותי. אני באמת אוהב ללמוד, ולא רואה את עצמי נישאר עם תואר ראשון וגם לא עם תואר שני
אין לי ספק שאשלים את לימודיי לתארים מתקדמים יותר, ולכן לימודי דוקטורט מאוד רלוונטיים - בייחוד שאפשר לקבל עליהם מימון.
אודה לכם אם תוכלו לקשר אותי ולהמליץ לי על תוכניות מסוג כזה שניתן ללמוד בהם לדוקטורט וגם לקבל מימון, או לפחות לעבוד במשרה חלקית (או גם וגם)
תודה רבה מקרב לב !

Philip Jr

New member
תשובה

קודם כל חשוב לדעת שבמרכז הדוקטורט עבודה מחקרית, ולא לימודים כמו נאמר בתואר הראשון. אז למרות שמכנים אותנו סטודנטים, ולמרות שיש לנו קורסים, אנחנו קודם כל חוקרים, ואז סטודנטים (ומתרגלים/מרצים). אז דע למה אתה נכנס.

שנית, לא ברור לי עדיין באיזה תחום בדיוק אתה מעוניין, ואני צריך את המידע הזה כדי לענות לגבי תוכניות. אבל, בכל מקרה בארה״ב התוכנית תהיה עם מימון, אז אתה צריך פשוט לשוטט באתרים של מחלקות בתחום שמעניין אותך. מומלץ לחפש חוקרים איתם תרצה לעבוד, בתחום מחקר שמעניין אותך ושאולי עסקת בו מעט. אם אין לך שום כיוון התחלתי, אתה יכול להתחיל מדירוגים של מוסדות, ולסקור מחלקות מובילות בתחומך. בנוסף, תמיד שווה להתייעץ עם מנחים לשעבר, אנשי סגל ומתרגלים שלמדת תחתם.

לסיום, המימון בדוקטורט הוא בהרבה מקרים תמורת עבודה במשרה חלקית.. כלומר, אני מקבל ויתור על שכר לימוד ומשכורת תמורת היותי מרצה. יש גם אפשרויות לקבל מימון ללא צורך בעבודה לעיתים. בכל מקרה לא תוכל לעבוד בארה״ב איפה וכמה שתרצה, לאור זאת שאתה לא אזרח או מחזיק GC.

קיץ2006

New member
דוקטורט

שלום ותודה על ההתייחסות,
הכיוון שלי בדוקטורט הוא כלכלה או כלכלה חקלאית (כי זה היה התואר הראשון שלי), אבל מכיוון שאני רואה שתואר בכלכלה לא נותן בשוק העבודה יתרונות משמעותיים
אני חושב גם לכיוון של מדעי המחשב או מדעים מדויקים אחרים.
האם יש תכניות מומלצות לכלכלה או לכלכלה חקלאית (תכניות שיש להן מימון) ? ואיפה אפשר למצוא חוקרים שניתן לעבוד איתם ?
בכל אופן מה שהכי מטריד אותי זה עניין המימון ועלויות המחיה השוטפות, איך מדינה שאני בא לעשות בה דוקטורט של כמה שנים טובות מצפה שאני אחיה אם הם לא נותנים לי אישורים לעבוד באופן חוקי ?? הם מצפים שאני אבוא עם החסכונות שלי ואחיה מהם במשך 6 שנים ?? האם הדרך היחידה לפתור עניין כזה ולקבל אישורי עבודה חוקיים זה רק באמצעות גרין קארד ??
הרי אני לא רואה את עצמי משתעבד לאוניברסיטה בלבד ועובד משרה חלקית במשך 6 שנים...
תודה

Philip Jr

New member
יש שני דברים שאנסה להסביר שוב

כי הם מאד חשובים, ונראה שאנחנו לא על אותו העמוד..

1. אין ממש דבר כזה "תוכנית מומלצת בתחום X" בכל הנוגע לדוקטורט. באופן כללי (לא תמיד..) בדוקטורט בוחרים תת-תחום, ובוחרים מנחה מסוים לעבוד איתו. אין תוכנית שמומלצת באופן כללי.. יש תוכניות שמדורגות יותר גבוה מאחרות (חפש בקישורים פה בפורום, או RANKINGS ב - GOOGLE) אבל אין תוכנית שמתאימה וטובה לכולם.. אתה צריך לחפש תתי-נושאים שמעניינים אותך, וחוקרים שעוסקים בנושאים הללו. איך? למשל דרך חיפוש מאמרים בתחום הזה.. דרך שיחות עם מנחים לשעבר, או אנשי סגל שלך וכדומה. בכל מקרה, אי אפשר לענות על השאלה של "תוכנית מומלצת", כי מה שיתאים לך לא יתאים למישהו אחר עם תחום עניין שונה בכלכלה.. וזה אגב עוד לפני שנכנסים לשיקולים אישיים. אולי אתה מעדיף לחיות בחוף המזרחי? בעיר קטנה? בצפון? בקהילה יהודית? במקום בו עלויות המחייה מינימליות? לא יודע..

2. זו גם הכללה גסה, אבל לכל, בדגש על לכל, תוכנית דוקטורט יש מימון. נראה שלא הפנמת את העובדה הזו.. ולגבי סימני השאלה המרובים שלך, זכור שדוקטורט, כלומר עבודת המחקר שלך, זה כבר משרה מלאה בתכלס. בכל מקרה לא תוכל לעבוד במשרה מלאה בנוסף לדוקטורט, אם אתה רוצה לסיים אותו בהצלחה ובזמן המוקצה לך. לכן אנחנו עובדים במשרה חלקית עבור האוניברסיטה. העבודה הזו מאפשרת לך לחיות באופן בסיסי, בלי לגעת בחסכונות. כמובן שזה תלוי בך, אבל זה אפשרי. אז כן - לעשות דוקטורט זה "להשתעבד" למחקר ולאוניברסיטה, מתוך רצון לעסוק בקריירה במחקר או בתעשייה שדורשת דוקטורט.. ובזמן הזה לא עובדים אלא אם זה בקמפוס, או בחופשים.. או במילים אחרות: גם אם הייתי אזרח אמריקאי, לא הייתי עובד מעבר למה שאני עובד כיום בקמפוס. היתרון היחידי לאזרחות מבחינתי כרגע זה שהייתי קצת יותר חופשי לעבוד בחופשים, או להכניס עוד כמה מאות דולרים בעבודות קטנות מהצד. לא נורא.

למעלה